پارس ناز پورتال

چرا در بعضی کشورها شادی و لبخند وجود ندارد؟

چرا در بعضی کشورها شادی و لبخند وجود ندارد؟

چرا در بعضی کشورها شادی و لبخند وجود ندارد؟ 

با فراگیر شدن امکانات ارتباطی میتوانیم به راحتی با بقیه مردم جهان آشنا شویم . اما در این آشنایی ها میفهمیم که برخی مردم دنیا اصلا میانه خوبی با لبخند و شادی ندارند . جهان واقعا تبدیل به یک دهکده شده است چون نه تنها دهها میلیون انسان مدام در حال مسافرت و مهاجرت جهانی هستند بلکه تصاویر زندگی روزمره مردم همه نقاط سیاره ما در دیدرس عمومی است.

 

به همین خاطر، شاید این سئوال غیرعادی نباشد که چرا مردم بعضی کشورها با لبخند میانه ای ندارند؟

 

انگلیسی ها معروفند به نشان دادن یک لبخند به هر آدمی که از جلوی شان رد می شود. امریکایی در تعجبند که چرا بعضی از مهاجرین بعد از سال ها سکونت در امریکا و بعد از تثبیت اقتصادی نسبی، همچنان قیافه اخمو دارند.

 

در فرهنگ خود ما ایرانیان هم از دیرباز مردم احساس خوبی نسبت به شادی و خنده ندارند. در بعضی نقاط ایران مثلا در مازندران این اصطلاح قدیمی وجود دارد که:« پشت هر خنده ای حتما یک گریه نهفته است»

 

روس ها می گویند «لبخند بدون دلیل نوعی حماقت است» و بی شک بعضی فرهنگ ها به شکل های مختلف این احساس را ایجاد می کنند که لبخند زدنِ بی دلیل، غیرعادی است.دلایل مختلفی را می شود برای این ماجرا به لحاظ فیزیک صورت تا شرایط تاریخی هر ملتی جستجو کرد.

 

در این میان تحقیق جدیدی توسط یک پروفسور لهستانی منتشر شده است که ادعای مشخصی را عنوان می کند.روانشناس و عضو آکادمی علوم لهستان Kuba Krys معتقد است جوامعی که ثبات ندارند و از اقتصاد خوب، بیمه درمانی و بازنشستگی و سایر سرویس های اجتماعی بی بهره هستند میل جندانی به لبخند زدن ندارند. چه برسد به اینکه بی دلیل به هر عابری تبسم کنند.

 

به نظر او در سرزمین هایی که حرمت انسانها رعایت نمی شود به آدم هایی که شادند و لبخند می زنند به دیده شارلاتان نگریسته می شود. به نظر او، به مرور در حافظه عمومی این احساس ثبت می شود که اصلا چطور می توان در میان این همه دزدی، رشوه، باندبازی، ناامنی، گرانی و بی ثباتی لبخند زد؟

 

شاید دلایل بسیار دیگری نیز برای اخمو بودن یا گریز از تبسم بعضی جوامع وجود دارد ولی این نظر نیز تا حدودی واقعگرایانه می تواند باشد. بویژه اینکه تحقیقات او در برگیرنده آمار و پرس و جو در بین بیشتر از 60 کشور جهان بوده است.

 

دکتر Kuba Krys برای رسیدن به این نظریه در وهله اول نسبت فساد اداری و اقتصادی دهها کشور را جمع آوری کرده است و نسبت بی ثباتی جامعه را در برابر واکنش شان به افراد خندان و متبسم قرار داده است. او حتی 8 عکس از 8 آدم در حالت خندان و معمولی را به آفراد 42 کشور مختلف نشان داده است تا حدس بزنند کدام یک از افراد درون تصاویر از نظر آنها، قابل اعتماد تر هستند

 

در تصدیق اعادی روانشناس لهستانی، نتایج با دقتی بیشتر نشان داد که هر چه جوامع از نظر اقتصادی فاسد تر و بی درو پیکر تر باشند لبخند و خندیدن افراد، حیله گرانه تر فرض می شود.

 

منبع : سایت اسپرینگر