پارس ناز پورتال

به چه دلیل کم تحرکی و نشستن طولانی مدت موجب مرگ می شود؟

به چه دلیل کم تحرکی و نشستن طولانی مدت موجب مرگ می شود؟

به چه دلیل کم تحرکی و نشستن طولانی مدت موجب مرگ می شود؟,کم تحرکی و نشستن طولانی مدت بیش از چاقی موجب مرگ می شودپژوهشگران با توجه به یک مطالعه جدید در دانشگاه کمبریج اعلام کردند در بررسی های جدید خود متوجه شدند،

 

نشستن طولانی و کم تحرکی گذشته از اینکه خطر مرگ را افزایش می دهد، حتی دو برابر چاقی برای سلامتی و مرگ زوردس خطرناک است.

 

سبک زندگی امروزه باعث شده ما مدت زمان زیادی را در حالت نشستن سپری کنیم، نشستن در اداره یا محل کار، مدرسه، ماشین، یا پشت کامپیوتر یا جلوی تلویزیون. گذشته از اینکه خود این وضعیت زنگ خطری برای مرگ زودرس است،

 

کم تحرکی و به دنبال آن چاقی و مشکلات جسمانی می تواند خطرات بیشتری را به دنبال داشته باشد.

 

در این بررسی اطلاعات مربوط به ۳۳۴ هزار مرد و زن در مدت ۱۲ سال مورد مطالعه قرار گرفت و میزان قد، وزن، دور کمر و فعالیت بدنی آنان اندازه گیری شد.

 

این تیم تحقیقاتی در بررسی‌های خود مشاهده کردند، انجام فعالیت بدنی حتی به میزان معمولی در مقایسه با بی تحرکی نکته کلیدی در کاهش خطر مرگ زودرس است.

 

زنانی که روزانه بیش از شش ساعت در وضع نشسته قرار دارند؛ در مقایسه با آن هایی که فقط سه ساعت می نشینند؛ ۳۷ درصد بیشتر در خطر مرگ قرار دارند.

 

چرا نشستن طولانی مدت باعث مرگ زودرس می شود؟

نشستن طولانی مدت بیماری قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها را افزایش می دهد و پیامدهای سوخت و ساز مهمی دارد که می تواند تری گلیسیرید، لیپوپروتئین تراکم بالا، کلسترول، گلوکز پلاسمای ناشتا، فشار خون در حال استراحت و لپتین را افزایش دهد.

 

این عوامل همگی زیست نشانگرهای چاقی، بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های مزمن و زمینه ساز بیماری های یاد شده می باشند.

 

در واقع آنقدر که نگران میزان قند مواد غذایی و یا چربی آن هستید، باید از کم تحرکی و نشستن های طولانی مدت نگران باشید!

 

برای رهایی از این مشکلات فقط کافیست مدت زمان کمتری را به نشستن اختصاص دهید و حداقل ۲۰ دقیقه در روز پیاده روی سریع یا فعالیت بدنی داشته باشید. این میزان فعالیت خطر مرگ زودرس ۳۰ درصد از شرکت کنندگان مورد مطالعه را کاهش داد.

 

احتمال مرگ زودرس در بین مردانی که روزانه بیش از شش ساعت می نشینند ۱۸ درصد بیشتر از آن هایی است که روزانه کمتر از سه ساعت در روز می نشینند.

 

کمبود وقت دارم! از تنبلی دور کنید

به این فکر کنید که آیا مغز شما مهم‌تر از بدن شما‌ست؟ تحرک فیزیکی نه تنها به پمپاژ خون و اکسیژن به مغز کمک می‌کند، بلکه هورمون‌های افزایش‌دهنده‌ی مزاج را هم ارسال می‌کند. وقتی ما حرکت نداریم فعالیت مغزی شروع به کاهش می‌کند.

 

شاید شوک‌آور‌ترین قسمت این باشد که بعد از ده بیست سال نشستن برای ۶ ساعت در روز، احتمالا” شما حدود ۷ سال از سال‌های با کیفیت زندگی را از دست داده‌اید؛ سال‌هایی که ربطی به مشکلات پزشکی یا مرگ ندارند.

 

برای مثال، خطر سرطان پروستات یا سینه ۳۰ درصد بیشتر می‌شود و خطر مرگ ناشی از امراض قلبی ۶۴ درصد افزایش می‌باید.

 

فکر نمی کنیم اختصاص دادن ۲۰ دقیقه از ۱۴۴۰ دقیقه در طول یک شبانه روز کار سختی باشد! آن هم زمانی که پای سلامتی شما در میان باشد.

 

شما با ۲۰ دقیقه فعالیت در طول روز نه تنها از خطر مرگ زودرس جلوگیری می کنید، بلکه از دیگر مزایای فعالیت بدنی بهره مند می شوید. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که چنانچه عادت طولانی نشستن تداوم داشته باشد، کاری از ورزش نیز ساخته نیست!

 

 

منبع:علم ورزش