پارس ناز پورتال

ورزش هایی مفید برای جلوگیری از تغییر شکل انگشتان پا

ورزش هایی مفید برای جلوگیری از تغییر شکل انگشتان پا

ورزش هایی مفید برای جلوگیری از تغییر شکل انگشتان پا,دکتر عباس دقاق‌زاده،متخصص طب فیزیکی و توانبخشی: انگشت چکشی یکی از انواع بدشکلی انگشت پا است، به این صورت که انتهای انگشت، همان‌طور که در تصویر می‌بینید، به سمت پایین خم می‌شود.

 

معمولا این عارضه در انگشت دوم پیدا می‌شود. انگشت چکشی می‌تواند روی دیگر انگشتان نیز اثر بگذارد.

 

این خم شدن غیرطبیعی می‌تواند باعث فشار روی پا و بروز مشکلاتی در پوشیدن کفش و راه رفتن شود. نبود تعادل بین تاندون‌های بالا و تاندون‌های پایین انگشت، باعث به‌وجود آمدن انگشت چکشی می‌شود. این نبود تعادل باعث وارد آمدن فشار روی انگشت دوم، سوم یا چهارم پا و خمیده و چکشی شدن آنها می‌شود.

 

تاندون از بافت‌های فیبرمانند است که عضله را به استخوان متصل می‌کند. علاوه بر بد شکلی انگشت پا، انگشت چکشی باعث به‌وجود آمدن میخچه در بالای انگشت در اثر اصطکاک ناشی از کفش می‌شود.

 

در صورت درمان نشدن به موقع، این مشکل بدتر می‌شود و به سفت شدن انگشت بدشکل می‌انجامد. انجام تمرین‌‌های ورزشی ساده‌ای که در این مطلب می‌خوانید، می‌تواند از تغییر شکل پا جلوگیری کند.

 

ماساژ انگشتان پا

ماساژ می‌تواند یک راه موثر برای رفع گرفتگی عضلات ناشی از انگشت چکشی باشد. آرام انگشت خمیده خود را ماساژ دهید و آن را به جلو و عقب بکشید و انعطاف‌پذیری عضلات را بیشتر کنید. این ماساژ دادن را تکرار کنید تا طیف وسیعی از حرکت‌ها را بتوانید انجام دهید و انگشت خمیده تا اندازه‌ای به موقعیت طبیعی‌تر خود نزدیک‌تر شود.

 

حمل اشیا با انگشتان پا

برخی اشیا از قبیل تاس یا توپ‌های کوچک پلاستیکی را روی زمین بگذارید و سعی کنید با انگشتان پا، آن اشیا را از زمین بردارید. سعی کنید در کمترین زمان ممکن، آن اشیا را از زمین بردارید. با این ورزش می‌توانید مهارت پنجه را بررسی و عضلات و تاندون‌های انگشتان پایتان را تقویت کنید.

 

چنگ زدن به حوله یا پارچه با انگشتان پا

روی یک صندلی بنشینید و یک پارچه را روی زمین بگذارید. حالا با انگشت‌های پایتان، آن پارچه را بارها و بارها تا کنید یا چنگ بزنید و بعد رهایش کنید.

 

کشش عضلات ساق پا

کشش عضلات ساق پا، درمان‌کننده ناصافی انگشتان پا از جمله انگشت چکشی است:

 

دو کف دستانتان را روی دیوار بگذارید و به طرف جلو تکیه کنید. در حالی که قدمتان رو به جلو است، پای راست خود را خم کنید و با پاشنه پای چپ کشیده، روی زمین فشار آورید. این حالت را به مدت 10 ثانیه ادامه دهید و سپس پای خود را عوض کنید. حداقل 3 بار، این ورزش کششی را برای هر پا انجام دهید.

 

فشردن انگشتان پا

روی یک صندلی بنشینید. پای خود را بالا بیاورید. انگشتان را حرکت دهید و آنها را به هم بفشارید و بعد رها کنید. این ورزش را 10 تا 12 بار انجام دهید.

 

چرخش انگشتان پا

با پای برهنه روی زمین بایستید. تمام انگشتان پای خود را در یک زمان، از زمین بلند کنید و بالا ببرید. سپس یکی یکی آنها را به سمت پایین بیاورید. این حرکت را10 تا 12 بار تکرار کنید.

 

کشش کف پا

روی زمین بنشینید. پاهای خود را کشیده و روبروی خود قرار دهید.

 

یک پارچه یا حوله را زیر انگشتان پای خود قرار دهید.

 

آرام به عقب فشار آورید و 20 تا 30 ثانیه در همان حالت نگه دارید. با کمک دست نیز می‌توانید انگشتان پا را به عقب برگردانید.

 

ضربه زدن با انگشت شست پا

با پای برهنه، انگشت شست پا را روی زمین بگذارید و باقی انگشتان پا به سمت بالا باشند. در این وضعیت بمانید و آرام با انگشت شست پا، به زمین ضربه بزنید. این ضربه زدن را 10 تا 12 بار تکرار کنید و سپس انگشت شست را به سمت بالا و انگشتان دیگر را به سمت پایین بیاورید.

 

 

 

منبع:سلامت نیوز