پارس ناز پورتال

درمان بیماری های کبد به کمک طب سنتی

درمان بیماری های کبد به کمک طب سنتی

درمان بیماری های کبد به کمک طب سنتی,این مقاله با دارو های گیاهی مناسب برای درمان کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی آشنا می شوید.

 

کبد بزرگترین ارگان در بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را انجام می دهد. کبد، صفرا تولید می‌کند که برای هضم غذاها بالاخص چربی‌ها لازم است

 

کبد، سطح پروتئین، چربی و قند خون را تنظیم می‌کند. همچنین داروها را متابولیزه می‌نماید. این ارگان مواد زاید و سمی را که در طول روز در بدن تجمع می‌یابند با کمک کلیه ها از بدن دفع می‌کند.

 

به دلیل این همه عملکرد متعدد اگر به این ارگان مهم آسیبی برسد بسیاری از فعالیت های بدن دچار اشکال می‌شود.

 

از جمله متداول ترین بیماری‌های کبدی عبارتند از هپاتیت A، B،C، D، E، سیروز کبدی و کبد چرب. هر سه این بیماری ها از طریق درمان‌های طبیعی که در زیر می آیند، تا حدودی تسکین می یابند. البته در موارد بسیار پیشرفته شاید نیاز باشد تا عمل جراحی صورت گیرد.

 

در این مقاله سعی داریم تعدادی از درمان‌های طبیعی که بر پایه گیاهان دارویی است، را برای درمان یا پیشگیری از این بیماری‌های کبدی عنوان نماییم.

 

3 مرحله از بیماری‌ های کبدی عبارتند از:

1. کبد چرب

2. هپاتیت ( التهاب کبدی)

3. سیروز کبدی

 

اولین مرحله از بیماری کبدی: کبد چرب

کبد چرب اولین مرحله در تمام بیماری‌های کبدی است که به فرد هشدار می دهد تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

 

این بیماری بسیار مرتبط با رژیم غذایی و شیوه زندگی است. کبد چرب در صورتی که درمان نشود می‌تواند فرد را به سیروز کبدی یا سرطان کبد مبتلا نماید. کبد چرب بیماری‌ای است که در طی آن کبد فرد در طی تجمع چربی بزرگ می‌شود.

 

اگر فرد بیش از مقدار توانایی کبد برای متابولیزه کردن چربی آن را مصرف نماید و یا بیش از حد از الکل استفاده کند، به این بیماری مبتلا می‌شود.

 

احتمال ابتلا به کبد چرب در افرا چاق یا دیابتی بسیار بیشتر است. برای درمان این مشکل بهترین راه رعایت کردن رژیم غذایی درست و تغییر شیوه زندگی بر پایه افزایش فعالیت بدنی می‌باشد.

 

در زیر چند توصیه برای برنامه غذایی افراد مبتلا به کبد چرب ارائه می‌دهیم:

1. از کربوهیدرات‌های بد مانند محصولات تهیه شده از آرد و شکر تصفیه شده، نان سفید، شیرینی و سودا دوری کنید؛ زیرا این غلات تصفیه شده می‌توانند در بدن به تری گلیسریدها تبدیل شده و در کبد تجمع یابند.

 

2. از کربوهیدرات‌های سالم مانند غلات تصفیه نشده و محصولات تهیه شده از آرد کامل، میوه‌ها، سبزیجات، دانه ها و حبوبات استفاده نمایید.

 

3. از چربی‌های بد مانند چربی‌های اشباع و ترانس اجتناب نمایید. بنابراین چربی گوشت قرمز و گوشت مرغ، پوست مرغ، لبنیات پر چرب، کره، پنیر، بستنی و … برای شما ممنوع می باشند.

 

همچنین از انواع غذاهای بسته بندی شده و شیرینی ها، کلوچه ها، کیک، کراکر، چیپس، مارگارین، غذاهای سرخ کردنی و شکلات ها اجتناب کنید.

 

زردچوبه و زیره از جمله ادویه‌هایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه می‌شوند. سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه بیشتر استفاده کنید

 

4. از چربی‌های مفید مانند چربی‌های تک اشباع نشده (MUFA) و چند اشباع نشده (PUFA) استفاده نمایید. چربی‌های تک اشباع نشده در روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن کنجد و …. یافت می شوند.

 

چربی‌های چند اشباع نشده در روغن سویا، روغن ذرت، روغن آفتابگردان، روغن گردو، روغن کنجد، روغن تخمه کدو، روغن بذر کتان، روغن گلرنگ و ماهی‌های چرب مانند:

 

سالمون، ماکرل، ساردین و … وجود دارند. البته در مصرف این روغن ها هم نباید زیاده روی کنید و جانب احتیاط را رعایت فرمایید.

 

5. از نمک و شکر کمتری در غذاهای خود استفاده نمایید. به جای نمک می‌توانید از لیمو ترش تازه یا سرکه استفاده کنید و به جای شکر، عسل ارگانیک مصرف نمایید.

 

6. زردچوبه و زیره از جمله ادویه‌هایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه می‌شوند. سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه بیشتر استفاده کنید.

 

درمان از طریق تغییر شیوه زندگی

1. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، وزن اضافه خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش کاهش دهید.

 

2. به طور منظم ورزش کنید. ورزش علاوه بر کاهش وزن به کاهش بیماری کبد چرب و نیز بهبود سلامتی شما کمک بسیاری می‌کند. هر روز نیم ساعت ورزش کنید . بهترین ورزش ها برای کبد چرب آهسته دویدن و ایروبیک هستند.

 

دومین مرحله بیماری کبدی، هپاتیت

وقتی کبد شما دچار التهاب می‌شود، به هپاتیت دچار می‌شود. این التهاب می‌تواند ناشی از بیماری کبدی درمان نشده یا هپاتیت ویروسی باشد که به علت حمله ویروس‌ها به وجود می‌آید.

 

سومین مرحله بیماری کبدی، سیروز کبدی

سیروز کبدی وقتی پیش می‌آید که کبد به آهستگی عمل می‌کند. زیرا رگ‌های خونی که به سمت کبد می‌آیند و رگ‌هایی که از کبد خارج می‌شوند کاهش یافته است. کبد چرب درمان نشده می‌تواند فرد را به سیروز کبدی مبتلا نماید.

 

1.درمان با زیره و زنیان

1 قاشق چای‌خوری دانه زیره را با 1 قاشق چای‌خوری دانه زنیان و کمی سنگ نمک با هم مخلوط نموده و آسیاب کنید. دو بار در روز به صورت بخور در آب جوش ریخته و بخارات آن را استنشاق نمایید یا به صورت دمنوش مصرف نمایید.

 

2. ترکیب شیرین بیان و عسل

1 قاشق چای‌خوری شیرین بیان آسیاب شده را با 2 قاشق چای‌خوری عسل مخلوط نموده و هر روز از آن استفاده نمایید.

 

3. سیر درمانی

سیر یک فوق مغذی است که علاوه بر تصفیه کردن خون آن را از مواد سمی می‌زداید. هر روز صبح به صورت ناشتا 1-2 عدد سیر را پوست کنده و به صورت خام میل نمایید. همچنین در هر وعده غذایی از سیر استفاده نمایید.

 

4. ترکیب آب لیمو و دانه پاپایا

1قاشق چای‌خوری دانه پاپایا را له کنید تا عصاره آن خارج شود. این عصاره را با 2 قاشق چای‌خوری آب لیمو مخلوط نمایید و 2 بار در روز، برای مدت یک ماه مصرف کنید .

 

5. زیره در آبدوغ

1 قاشق چای‌خوری پودر زیره را به 1 لیوان آبدوغ (دوغی که پس از گرفتن کره آن به دست می‌آید) اضافه نمایید. آن را به خوبی مخلوط نموده و میل کنید. این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید.

 

6. نوشیدنی هویج اسفناج

یک عدد هویج و چند برگ اسفناج را به خوبی شستشو دهید. آن ها را در آبمیوه گیری بریزید و آبگیری کنید. این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید.

 

7. دمنوش خار مریم

دانه های خار مریم را با کمک هاون بکوبید. آب داغ روی آن بریزید و بگذارید برای 30 دقیقه دم بکشد. هر روز از این نوشیدنی میل کنید.

 

سخن آخر

کلید درمان، ورزش و رژیم غذایی سالم است. در هر مرحله ای از بیماری کبدی می توانید از این درمان‌ها استفاده نمایید. البته در صورت تشخیص بیماری توسط پزشک شاید نیاز به مصرف دارو نیز داشته باشید.

 

 

 

منبع:تبیان