تخمه هندوانه: دشمن پوکی استخوان
۱۰۰ گرم تخمه هندوانه، ۵۹۰ کالری انرژی دارد و در ۱۰ عدد آن، ۵ کالری انرژی نهفته هست. ترکیب هاي موجود در این تخمه مثل انواع دیگر هست و مصرف متعادل آن میتواند از کم خونی، بی اشتهایی، سوءجذب و التهاب جلوگیري کند.
این تخمه اکثر به نام تخمه جابانی (ژاپنی) مشهور هست و کلسیم آن برای زنان یائسه در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان خوب به نظر میرسد.
تخمه جابانی با دقت به گونه هاي گوناگون هندوانه اندازه هاي ریز و درشت دارد و میتوان آن را به صورت بوداده در طعم هاي نمکی (گرچه کم نمک)، گلپر و آبلیمو مصرف کرد.
تخمه خربزه: خون ساز
مغز تخمه خربزه بوداده حاوی چربی، پروتئین، آهن، ویتامین E و فیبر هست. تخمه خربزه نیز غنی از مواد معدنی و ویتامین هاست، به خونسازی کمک میکند و خاصیت آنتی اکسیدان دارد.
تخمه آفتابگردان: انرژی ساز
تخمه آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن و حاوی میزان قابل توجهی فولات (اسیدفولیک)، ویتامین۵ Bو ویتامین هاي دیگر گروه B هست که این ویتامین ها باعث میشوند بدن به خوبی بتواند از کربوهیدرات ها (قندها) بهره گیری کند و پرانرژی باشد.
یک مشت تخمه آفتابگردان ۵۵ درصد تیامین یا همان ویتامین ۱ Bموردنیاز هرروز افراد را فراهم سازی میکند. تخمه هاي آفتابگردان سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده چند باندی، به خصوص اسیدلینولئیک میباشند که نوعی اسیدچرب امگا ۶ محسوب میشود.
اضافه بر این، این تخمه حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده تک باندی نیز هست که این اسیدهای چرب برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند.
یک مشت از این تخمه ها، ۹۰ درصد نیاز هرروز به ویتامین E را فراهم سازی میکند. در ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۰ کالری انرژی نهفته هست.
این تخمه حاوی ۲۴ درصد مواد پروتئینی، ۴۷ درصد روغن، ۲۰ درصد کربوهیدرات و سرشار از فسفر، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین A، B و E هست.
تخمه کدو: سلامت پروستات
با خوردن ۱۰۰ گرم تخمه کدو نیمی از نیاز هرروز بدن به منگنز، منیزیم و فسفر فراهم سازی میشود. تخمه کدو میتواند برای سالمندانی که در معرض پوکی استخوان قرار دارند آجیل مناسبی باشد. به علاوه تخمه کدو در حفظ سلامت پروستات نقش ضدالتهابی ایفا میکند.
تخمه کدو تنبل برترین منبع منیزیم هست و به گفته دانشمندان، سطح بالای منیزیم در خون تا ۴۰ درصد احتمال مرگ زودرس را کاهش میدهد.
در پاییز که فصل کدوتنبل هست میتوانید تخمه آن را خشک و این دانه را به برنامه خوراکی هرروز تان اضافه کنید. در هر ۳۰ گرم دانه برشته شده کدو تنبل، ۱۵۰ میلی گرم منیزیم وجود دارد.
برخلاف افکار عمومی تخمه کدو دفع کننده کرم هست و باعث افزایش و تقویت حافظه میشود. تخمه کدوی کاغذی نیز سرشار از فیتوسترول و ویتامین E و اسیدهای چرب لینولئیک هست و برای ورم پروستات و سوزش مجاری ادرار بهره گیری میشود.
مغز تخمه پوست کنده بخوریم یا نه؟
از مصرف مغز تخمه ها به صورت پوست کنده و آماده حتی الامکان خودداری کنید زیرا در این صورت هم از مصرف تخمه لذت کمتری میبرید، هم کالری خیلی بالایی دریافت میکنید.
اضافه بر این ها، احتمال اکسیده شدن این مغز تخمه ها بیش از خود تخمه هاست. درضمن اگر از هر چند تخمه اي که میخورید یکی تلخ هست معنی آن این هست که این تخمه ها در حال فساد میباشند.
تخمه هندوانه با یک جهان خاصیت
هندوانه یکی از محبوب ترین میوه هاي تابستانی هست؛ دانه هاي این میوه سرشار از مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب، پروتئین هاي لازم و مواد معدنی فراوان هست.
این دانه ها غنی از ویتامین ها مثل تیامین، نیاسین، فولات و مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، منگنز، آهن، روی، فسفر و مس هست.
خواص دانه هندوانه:
بدن به اسیدهای آمینه نیاز دارد اما اسید آمینه اي مثل آرژنین و لایسین که بدن نمیتواند به طور طبیعی آن را ساخت کند، باید از منابع خوراکی تأمین شود. دانه هاي هندوانه حاوی بعضی از این اسیدهای آمینه هست مثل تریپتوفان و گلوتامیک اسید.
لیسین در جذب کلسیم برای ساخت کلاژن و بافت هاي پیوندی به بدن کمک میکند در حالیکه آرژنین سوخت و ساز بدن و سیستم قلبی عروقی را بهبود می بخشد.
هر ۱۰۰گرم تخم هندوانه، ۱۳۹درصد نیاز هرروز بدن به منیزیم را تأمین میکند. منیزیم، برای عملکرد طبیعی قلب، حفظ فشار خون و سوخت و ساز بدن حیاتی هست.
روغن طبیعی آن رشد مو را بهبود می بخشد، برای سلامت پوست سر خوب هست و مانع از شکستگی میشود.
جوشانده یک مشت تخمه هندوانه در یک لیتر آب به مدت ۴۵دقیقه و مصرف هرروز آن مثل چای برای درمان دیابت خوب هست.
برای بهبود مریضی ها و تقویت حافظه خوب هست.
اسید چربی هاي اشباع نشده در آن، پوست را مرطوب، نرم و سفت نگه می دارد و از بروز آکنه و اختلالات پوستی دیگر پیشگیری میکند.
آنتی اکسیدان و روغن موجود در آن از علایم پیری پیشگیری میکند.
ماده مغذی موجود در آن، از پوست در برابر سرطان و عفونت محافظت میکند.
تخمه هندوانه تفت داده، حاوی مس هست که در ساخت رنگدانه مو و پوست موثر هست.
و امــــــــا؛ ضررها مصرف بی رویه تخمه ها
در مصرف انواع تخمه ها محتاط باشید چراکه زیاده روی در مصرف آن ها به علت چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن میشود و نمک به کار رفته در آن ها برای طعم دار شدن باعث افزایش فشارخون و بعضی عوارض دیگر در بدن خواهد شد بنابراین بهتر هست
از آجیل هایي بهره گیری کنید که طعم دیگری به غیر از شوری برای آن ها در نظر گرفته شده هست. اگرچه تخمه ها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی میباشند ولی عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند.
مصرف متعادل این خوراکی برای افرادی که به یبوست، مریضی هاي التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و فشارخون مبتلا میباشند، مناسب خواهد بود.
فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن خوب آن به روغنی زیان آور تبدیل میشود. پروتئین و کربوهیدرات هاي آن نیز به علت قهوه اي شدن افت تغذیه اي پیدا میکند.
اگر درجه حرارت خیلی بالا باشد، با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن میکنند بنابراین پیشنهاد میشود همۀ وقت} از آجیل هاي بو نداده بهره گیری کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف میباشند، تهیه کنید.