پارس ناز پورتال

تصاویر و توضیحاتی از شهر عجیب عمودی در آفریقا

تصاویر و توضیحاتی از شهر عجیب عمودی در آفریقا

آفریقا یا اِفریقا سومینقاره پهناور جهان پس از آسیاوآمریکا است. با مساحتی پیرامون ۳۰٬۲۲۱٬۵۳۲ کیلومتر مربع ۲۰٫۳٪ از مجموع خشکی‌های زمین را در بر می‌گیرد. عرض این قاره حدود ۸۰۰۰ کیلومتر از شمال به جنوب و طول آن در حدود ۷۴۰۰ کیلومتر از شرق به غرب می‌باشد. آفریقا با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت (طبق آمار ۲۰۰۵) در ۶۱ کشور و قلمرو حدود یک هفتم از جمعیت جهان را در خود جای داده‌است.

 

این قاره از شمال به دریای مدیترانه، از شمال شرق به کانال سوئز و دریای سرخ، از شرق به خلیج عدن، از جنوب شرق به اقیانوس هند، و از غرب به اقیانوس اطلس محدود می‌شود.

 

آفریقا در دو سوی خط استوا قرار گرفته و نواحی اقلیمی متعددی را در بر می‌گیرد؛ آفریقا تنها قاره‌ای است که از منطقه معتدله شمالی تا منطقه معتدله جنوبی امتداد یافته‌است.

 

به دلیل فقدان بارشهای منظم طبیعی و آبیاری، و نیز تاحدودی عدم وجود سیستمهای توده‌ای یخ یا سفره‌های زیرزمینی کوهستانی، هیچگونه اثر معتدل کننده طبیعی بر اقلیم به استثنای نزدیک سواحل در آن وجود ندارد.

 

در مرکز آفریقا (نزدیک استوا) نیمی از سال بارانی می‌باشد که دارای هوای گرم و مرطوب است و جنگل‌های زیبایی را پدید می‌آورد که عمری بیشتر از یک نیم سال ندارد چرا که بعد از این فصل بارانی، گرمایی سخت و طاقت فرسا تمام منطقه را فرا می‌گیرد و هیچ جانوری طاقت آن را ندارد و پس مدتی آن جنگل‌ها به بیابانی خشک و بی آب و علف تبدیل می‌شود.(نیمه دیگر سال گرم و خشک است که در مجموع طبیعتی ۲ فصل را پدید می‌آورد.)

 

اگرچه گمانه‌زنی‌های اروپاییان درباره ماهیت صحرای اتیوپی در جنوب آفریقا به زمانی بیش از دو هزار سال قبل بازمی گردد، آفریقا به عنوان قدیمی‌ترین قاره‌ای که بشر در آن سکونت داشته به‌شمار می‌آید.

 

شهر عمودی در آفریقا ساخته شد. این شهر که همانند یک برج است در دل صحرای بزرگ آفریقا به دست متخصصان آفریقایی ساخته شده است. ساخت این پروژه پایدار بسیار بلندپروازانه است و بر اساس طرح پیشنهادی، حدود 45 هزار متر مکعب آب باران، سالانه در فضای خشک بیابان صحرا جمع‌آوری می‌شود و برای مقاصد مختلف به کار خواهد رفت.

 

“« یک شرکت معماری در پاریس به نام OXO Architectes به تازگی از طرحی پیشنهادی برای ساخت نوعی برج یا شهر عمودی رونمایی کرده که نویدبخش زندگی پرتراکم پایدار در قلب بیابان صحرا است. انرژی موردنیاز برای برج مفهومی City Sand Tower با استفاده از منابع تجدیدپذیر شامل جمع‌آوری آب باران، انرژی خورشیدی و انرژی ژئوحرارتی تامین می‌شود. ارتفاع این شهر عمودی به 450 متر یا نصف برج خلیفه در دبی می‌رسد و مساحت 78 هکتار را دربر می‌گیرد.

 

شرکت OXO Architectes قصد دارد در داخل این بنا، برج داخلی مرکزی تعبیه کند که دارای پوشش گیاهی خواهد بود و به عنوان باغچه‌ای عمودی ساخته می‌شود که در مقابل شرایط آب‌وهوایی سخت بیابان صحرا محافظت می‌شود. حدود 22 درصد از فضای قابل‌استفاده این برج به دفاتر کار اختصاص داده می‌شود و یک هتل و تعداد 600 واحد مسکونی نیز به ترتیب 17.5 و 15 درصد فضای آن را اشغال می‌کند.

 

فضای باقی‌مانده نیز به مرکز خرید، اتاق‌های کنفرانس، سالن‌های ورزشی، موزه، استخر آب گرم، کافی‌شاژ و رستوران اختصاص می‌یابد. این برج همچنین دارای رصدخانه هواشناسی است، در حالی که یک سایت فرود مخصوص بالگرد نیز بر فراز ساختمان قرار می‌گیرد. به گزارش پارس ناز ساخت این پروژه پایدار بسیار بلندپروازانه است و بر اساس طرح پیشنهادی، حدود 45 هزار متر مکعب آب باران، سالانه در فضای خشک بیابان صحرا جمع‌آوری می‌شود و برای مقاصد مختلف به کار خواهد رفت.

 

مهم‌تر از همه، این برج حدود چهار کیلومتر در زیر زمین ساخته خواهد شد و در چنین نقطه‌ای، حرارت زمین، آب را به بخار تبدیل می‌کند. این بخار سپس به سطح کانال‌دهی می‌شود و در آنجا برای نیرودهی مولدی به کار می‌رود که برق تولید کرده و آب مورد نیاز برای سیستم‌های گرمایشی برج را حرارت می‌دهد.

 

این آب باران همچنین برای آبیاری باغچه عمودی داخلی و نیازهای سرویس‌های بهداشتی به کار می‌رود و در این میان، آب فاضلاب نیز بازیافت می‌شود. برق اضافی نیز از پنل‌های خورشیدی تامین می‌شود و بخشی از دمای داخلی برج نیز با استفاده از تهویه طبیعی مدیریت می‌شود. قرار است کار بر روی این پروژه از سال 2025 شروع شود و ساخت آن 50 سال به طول می‌انجامد.

 

تصاویر و توضیحاتی از شهر عجیب عمودی در آفریقا

 

تصاویر و توضیحاتی از شهر عجیب عمودی در آفریقا

 

 

منبع : ایسنا