پارس ناز پورتال

خواص هل چیست؟؟؟

خواص هل چیست؟؟؟
 
هل سبز (Elettaria)گیاهی است که بومی جنوب شرق آسیا است . هل سیاه هم از از همین خانواده محسوب می‌شود ، اما استفاده آن به‌عنوان ادویه در ایران بیشتر بصورت هل سبز است. اما در خارج از ایران این گیاه در اشکال مختلفی اعم از پودر و روغن ارائه می‌شود که در مصارف گیاهپزشکی و صنایع غذایی کاربرد دارد.

هل سبز یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها، هل است.
 البته در مقام مقایسه، هندی‌ها و پاکستانی‌ها بیشترین مصرف‌ کننده‌های هل در جهان هستند.
 شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و  انواع مختلف آن شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز است که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
 در ایران بیشتر از هل سبز استفاده می کنند.(تصویر اول هل سبز، تصویر دوم هل سیاه و تصویر سوم هل سفید را نشان می دهد).


هل سیاه
 – دانه هل تقویت‌کننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می ‌کند.
 – از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می ‌کنند.
 – در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی ‌دهد، 6 گرم هل را( با غلافش) به‌ صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.
 – برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می ‌شود، مقداری دم کرده هل مصرف کنید.
 – هل تقویت ‌کننده قلب و اعصاب نیز است، ولی می‌ گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می ‌دهد و هم برای بیماری‌های روده و ریه مفید نیست.
 – مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می ‌شود.
 نکته:
 هل سفید
 برای عطرآگین کردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز کرده و دانه‌های سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید، بلکه میوه هل با همان غلاف نیز به ‌اندازه کافی غذاها را خوش طعم می ‌کند؛ مگر آنکه طعم جویدن دانه‌های هل در دهانتان را دوست داشته باشید.
 علاوه بر این، بعضی‌ها هنگام دم کردن چای، چند دانه هل یا یک عدد میوه هل را در قوری می ‌اندازند و همراه با چای، آن را دم می‌ کنند.  این چای، هم خوش‌طعم‌تر می‌ شود و هم خاصیت درمانی دارد.
منبع: روزنامه همشهری