پارس ناز پورتال

بررسی پلاگین Camera Raw در فتوشاپ

بررسی پلاگین Camera Raw در فتوشاپ
 
تصاویر RAW در واقع نگاتیو خام دیجیتال تصاویر در دنیای رایانه به حساب می‌آید و با استفاده از آنها می‌توانیم تغییرات بسیار ارزشمندی را در ویرایش تصاویر اعمال كنیم. برای كار روی این نوع تصاویر در فتوشاپ پلاگینی به نام Camera RAW تعبیه شده كه به كمك آن می‌توانیم ریزترین تغییرات دلخواه را در تصاویر RAW اعمال كنیم و عكس‌ها را به بهترین كیفیت برسانیم.

یك تصویر RAW تصویری است كه اطلاعات آن توسط دوربین دستكاری نشده و به همان حالت خام روی حافظه ذخیره شده است. این نوع تصاویر حاوی اطلاعات بیشتری در مورد رنگ و نور تصویر نسبت به تصاویر JPG وTiff ذخیره می‌كند. با تنظیم این اطلاعات می‌توان به تصاویر حیرت‌انگیزی دست پیدا كرد، همچنین اطلاعات متادیتای تصاویر مثل وایت بالانس و اكسپوشر در این نوع تصاویر براحتی قابل تغییر و جا‌به‌جایی است.

Raw پسوندی برای فایل‌ها نبوده و در واقع توصیفی است برای تصاویر خام دیجیتال. البته ممكن است این نوع تصاویر در دوربین‌های مختلف پسوندهای متفاوتی داشته باشد.

در نگاه اول ممكن است پنجره برنامه Camera Raw كمی گیج كننده به نظر برسد؛ زیرا بخش‌ها و گزینه‌های فراوانی برای تنظیم دارد كه البته با كمی كار با این بخش‌ها خواهیم دید كه كار با آنها بسیار ساده و لذت‌بخش است.

در این مقاله می‌خواهیم با برخی از بخش‌های این پلاگین قدرتمند فتوشاپ آشنا شده و روش كار با آن را فرا بگیریم.

Film Strip: این بخش فقط زمانی ظاهر می‌شود كه بیش از یك تصویر در محیط برنامه باز شود. در این حالت تصاویر در این بخش زیر هم چیده شده و با كلیك روی آن می‌توانیم تصویر مورد نظر را انتخاب كنیم. همچنین پس از اعمال تغییرات مورد نظر روی یك تصویر و پس از انتخاب همزمان چند تصویر به كمك دكمه Ctrl در این قسمت، می‌توان با استفاده از دكمه Synchronize تمام تنظیمات اعمال شده روی تصویر اول را روی بقیه تصاویر نیز اعمال كرد.

Toggle Film Strip: در صورتی كه بخواهیم قسمت Film Strip‌ نمایش داده نشود، می‌توانیم با كلیك روی این قسمت، بخش Film Strip را مخفی كنیم.

‌نام دوربین یا فرمت فایل: در این قسمت نام و مدل دوربین ظاهر می‌شود كه می‌توانیم تنظیمات مربوط به آن را فراخوانی كنیم.

حالت تمام صفحه كردن: به كمك این بخش می‌توانیم پنجره Camera Raw را به صورت تمام صفحه تبدیل كنیم تا فضای بیشتری در اختیار داشته باشیم.

سربرگ تنظیمات تصاویر: در این قسمت ده سربرگ با ابزارهای فراوان برای كنترل و تنظیم تصویر قرارگرفته است.

‌هیستوگرام: در این بخش هیستوگرام مربوط به تصویر انتخاب شده نمایش داده می‌شود كه نشان‌دهنده طیف رنگ‌های موجود تصویر بر مبنای تراكم آنها در تصویر است. در گوشه سمت راست حجم، بخش‌های روشن تصویر و گوشه سمت چپ حجم، بخش‌های تیره تصویر را نمایش می‌دهد.

‌منوی تنظیمات: با انتخاب این بخش می‌توانیم با ورود به بخش ذخیره و فراخوانی تنظیمات دلخواه، از آنها استفاده كنیم.
تنظیم مقدار بزرگنمایی.
تنظیم حالت ذخیره شدن تصویر در زمینه مدرنگی، عمق رنگی، اندازه و رزولوشن و حالت باز شدن آن در فتوشاپ.
فلش‌های جا‌به‌جایی بین تصاویر باز شده در محیط برنامه.
اسلایدرهای تنظیمی كه برای هر سربرگ متفاوت است.

در قسمت بالای پنجره برنامه، جعبه ابزاری مشتمل بر 14 ابزار قرار گرفته كه در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.
1 ـ ابزار زوم برای تنظیم بزرگنمایی با كلیك یا درگ روی تصویر.

2 ـ ابزار دست به منظور جا‌به‌جایی تصویر بزرگ شده و مشاهده قسمت مورد نظر از آن.

3 ـ ابزار تنظیم وایت بالانس تصویر با نمونه‌گیری از روی تصویر: با انتخاب این ابزار و كلیك روی سفید‌ترین بخش تصویر می‌توانیم وایت بالانس مناسب تصویر را روی آن اعمال كنیم.

4 ـ ابزار نمونه‌گیری رنگ: برای نمونه‌گیری از رنگ یك بخش از تصویر و تحلیل آن برای انتخاب بهترین روش برای تنظیم تصویر. این ابزار امكان نمونه‌گیری از ده نقطه متفاوت و مقایسه آنها برای انتخاب تنظیمات مناسب كاربرد دارد.

5 ـ ابزار تنظیمی هدفدار: با كلیك و مكث روی این ابزار امكان انتخاب ابزار دلخواه از بین پنج ابزار برای اعمال تغییرات روی قسمت كلیك شده تصویر با درگ ماوس فراهم می‌آید. به این صورت كه پس از انتخاب ابزار مورد نظر اگر روی یك قسمت از تصویر كلیك كرده و ماوس را حركت دهیم، با توجه به ابزار انتخاب شده و رنگ قسمت كلیك شده شاهد اعمال تغییراتی روی آن قسمت  خواهیم بود.

6 ـ ابزار برش تصویر با تعریف كادر دلخواه یا انتخاب از بین كادرهای تعریف شده قبلی.

7 ـ ابزار تراز: به كمك این ابزار می‌توانیم با كلیك و ترسیم یك خط موازی در محور افقی یا عمودی اصلی تصویر، كجی تصویر را از بین برده و محور افقی یا عمودی تصویر را با محور افقی و عمودی كادر موازی كنیم.

8 ـ ابزار رتوش موضعی: به كمك این ابزار می‌توانیم به صورت موضعی نسبت به رتوش تصویر خود اقدام كنیم. با كلیك این ابزار روی تصویر دو دایره به رنگ‌های قرمز و سبز ظاهر می‌شود، كه دایره قرمز نمایانگر بخش ترمیم شده و دایره سبز رنگ نمایانگر قسمتی است كه ترمیم از آن نقطه روی قسمت آسیب‌دیده اعمال می‌شود. پس از ترسیم دایره‌ها با كلیك روی آنها می‌توانیم آنها را به قسمت دلخواهی از تصویر منتقل كرده و با كلیك روی لبه‌های آن، اندازه دایره‌ها را بزرگ یا كوچك‌تر كنیم.

9ـ ابزار رفع قرمزی چشم بر اثر نور فلاش كه با ترسیم یك كادر در اطراف بخش قرمز رنگ، چشم به‌صورت خودكار آن را رفع می‌كند.

فتوشاپ, ترفند های فتوشاپ, پلاگین فتوشاپ

10 ـ قلم موی تنظیمی: ابزار قدرتمندی كه برای تنظیم رنگ، نور، تنالیته و… تصویر با ماهیت قلم‌مویی كاربرد دارد؛ یعنی می‌توانیم با انتخاب این ابزار و درگ آن روی قسمت‌های مورد نظر تصویر، آنها را انتخاب كرده (به صورت ماسك) و تغییرات نامبرده را روی قسمت‌های مورد نظر اعمال كنیم. برای تنظیم اندازه این ابزار می‌توانیم پس از انتخاب ابزار روی تصویر راست كلیك كرده و ماوس را به سمت چپ یا راست درگ كنیم تا اندازه دایره ظاهر شده كوچك یا بزرگ شود.

11 ـ فیلتر شیب رنگی: به كمك این ابزار نیز می‌توانیم تنظیمات دلخواه خود (تنظیم نور، رنگ، تنالیته، غلظت و…) را به صورت ماسك در حالت شیب رنگ روی تصویر اعمال كنیم.

12 ـ دسترسی به كادر محاوره‌ای تنظیمات برنامه.

13 ـ چرخش تصویر، جهت عكس عقربه‌های ساعت.

14 ـ چرخش تصویر در جهت عقربه‌های ساعت.

نكته بسیار مهم و جالبی كه باید به آن دقت كنیم این است كه تمام تغییرات انجام گرفته توسط Camera Raw به صورت غیرمخرب روی تصویر اعمال شده (حتی كادربندی تصویر) و در هر زمان می‌توان نسبت به حذف یا ویرایش آن اقدام كرد كه البته در صورتی كه تصویر با زدن دكمه Open Image در سمت راست و پایین محیط برنامه در فتوشاپ باز شود، همه این تغییرات به صورت غیرقابل بازگشت روی آن تصویر اعمال خواهد شد. پنجره Camera Raw برای تصاویر Raw به‌صورت خودكار هنگام گشودن آنها ظاهر می‌شود؛ اما اگر بخواهیم تصاویر معمولی را در این محیط باز كرده و به كمك امكانات موجود در آن، آنها را ویرایش كنیم، باید ابتدا آن تصویر را در محیط Adobe Bridge باز كرده سپس با راست كلیك روی تصویر مورد نظر، گزینه Open in Camera raw را انتخاب كنیم.