پارس ناز پورتال

نظر آنا نعمتی در مورد دکوراسیون

مجموعه : دکوراسیون
نظر آنا نعمتی در مورد دکوراسیون

آنا نعمتی بازیگری است که به طرز عجیبی به دیزاین و معماری علاقمند است و دوره های آموزشی این مباحث را نیز دیده. او حتی یک گروه دارد که بیشتر اعضای آن در خارج از ایران به صورت آکادمیک دیزاین را فرا گرفته اند و اکنون دستی بر آتش طراحی دارند. آنا دیزاین خانه و محل کارش را خودش انجام می دهد و معتقد است معماری و دیزاین خانه و محل کار رابطه مستقیمی با شخصیت فرد دارد.

چقدر به دیزاین اعتقاد داری و فکر می کنی چیدمان خانه یا محل کار باید با روحیات آدم ها سازگار باشد؟

بسیار زیاد. طراحی، دکوراسیون و دیزاین از نظر من بحث روانشناسی حرفه ای را می طلبد. روانشناسی رنگ ها مقوله بسیار مهمی است که باید حتما در دیزاین لحاظ شود، مثل اینکه هر کسی تیپیکالی یک نوع لباس و با یک رنج (طیف) رنگ می پوشد. خانه هم همین گونه است. خانه مهمترین جایی است که از وقتی بیدار می شوی در آن هستی و باید آرامش، انرژی و انگیزه به تو بدهد.

فکر می کنی یک طراح داخلی چقدر باید به مسائل روانشناختی واقف باشد؟

یک دیزاینر باید واحدهای روانشناسی را پاس کند. به دلیل اینکه وقتی قرار است با مشتری اش صحبت کند باید بتواند از روحیاتش متوجه شود که چه سبک و رنگی را دوست دارد تا بتواند بر اساس شخصیت درونی فرد، خانه و محل کارش را چیدمان و طراحی کند. ممکن است یک نفر زاویه را دوست نداشته باشد و حتی لوازمی که استفاده می شود به شخصیت افراد برمی گردد و دیزاینر باید نسبت به آن چیزی که در پس زمینه ذهن آنها است، خانه و محل کار را طراحی کند.

چیزی که به آدم آرامش می دهد، باید جلوی چشمش باشد. بعضی ها خوش سلیقه هستند و دیزاین خانه شان را مرتب عوض می کنند و برخی هم اصلا برای شان این تغییر مهم نیست. باز هم به شخصیت آدم ها برمی گردد. امروز کسانی که به لحاظ مالی هم وضع جالبی ندارند باز هم سعی می کنند از متخصصین کمک بگیرند. درصد بیشتر مردم این کار را می کنند.

در دیزاین چقدر به نور اهمیت می دهی و اساسا عنصر مهمی در دیزاین و دکوراسیون محسوب می شود یا …؟

خیلی زیاد؛ من شخصا نور سقفی را دوست ندارم و نورهای کم و غیرمستقیم را ترجیح می دهم ولی باید فضای خانه به گونه ای طراحی شود که برای مهمانی هم که نور کم دوست ندارد، تمهیدی اندیشیده شود. همه چیز را نباید شخصی دید. بحث لایتینگ در دیزاین یک مبحث مهم است. یعنی در چهارچوب اولیه معماری، لایتینگ هم وجود دارد. نسبت به شخصیت آدم ها، این لایتینگ شکل های مختلفی دارد. خوشبختانه در ایران هم دوره های طراحی و دیزاین وجود دارد و بعد از آن که مدتی این کار را کردی، دستت می آید. مانند دریا می ماند و تمامی ندارد و اگر هر سال هم دوره بگذرانم، باز هم مباحث جدیدی به واسطه پیشرفت تکنو.لوژی به وجود می آید.

تاثیر رنگ در دیزاین چگونه است؟

رنگ مقوله مهمی است و به شخصیت آدم ها بستگی دارد. عده زیادی تضاهای شخصیت داخلی خود را با رنگ ها کاور می کنند. من در کتاب های مختلف هر چقدر در مورد رنگ ها مطالعه می کنم، ایده های متفاوت و جدیدی راجع به شخصیت ها به من می دهد که همگی درست است. من هیچ وقت دلم نمیخواسته از رنگ سفید در جایی که هستم استفاده کنم اما اینجا به دلیل کاری که انجام می دهم، به این حس رسیدم که فقط باید سفید و نقره ای باشد؛ نه سفیدی که توی ذوق بزند، سفیدی که بکر باشد.

در دفتر کار شما از آینه زیاد استفاده شده؟

آینه عمق را نشان می دهد و بُعد می دهد. آینه در بحث خانه مهم است. احساس می کنم شخصیت درون آدم ها در آینه پیداست و آدم می تواند در آینه وجوه ناشناخته شخصیت خودش را پیدا ند و چیزی که در سیرتش است به صورتش هم می آید.

در دیزاین به تابلو علاقه داری؟

قبلا استفاده از تابلو را دوست نداشتم. همیشه فکر می کردم تابلو باید در گالری باشد یا کتابخانه باید در جای خاصی از خانه باشد. به نظرم هر تابلویی جایش در هر جایی از خانه نیست.من طی آشنایی هایی که با نقاشان مختلف پیدا کردم، متوجه شدم اتفاقا داشتن نقاشی در خانه می تواند بیانگر ایده ذهنی صاحب خانه باشد و حضور تابلو، بُعد می دهد.

منبع : زندگی ایده آل