پارس ناز پورتال

تر تیزک همه فن حریف

تر تیزک همه فن حریف

تره تیزک، بومی اروپا، غرب آسیا و ایران است از این گیاه ۲ هزار ساله که عطر و طعم تندی دارد، به عنوان غذا و دارو استفاده می شود. قسمت های قابل استفاده این گیاه شامل تخم، ریشه و برگ آن است.

 

▪ این گیاه سرشار از ویتامین ECA اسیدفولیک، کلسیم و آهن است.

 

▪ چربی و کلسترول خون را کاهش می دهد.

 

▪ منبع عالی آنتی اکسیدان و فیتوکمیکال است.

 

▪ تحریک کننده اشتها و تصفیه کننده خون است.

 

▪ برای درمان یبوست به کار برده می شود.

 

▪ دانه های آن خاصیت خلط آور دارد و با جویدن آن سردرد، آسم، سرفه و گلودرد برطرف می شود.

 

▪ از آنجا که منبع عالی ماده معدنی و انواع ویتامین هاست، به طور موثر دوران قاعدگی را تنظیم می کند.

 

▪ پروتئین و آهن موجود در آن برای مادران در دوران شیردهی مفید است.

 

▪ به علت بالا بودن آهن، کم خونی را برطرف می کند.

 

▪ مصرف منظم تره تیزک سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز بیماری پیشگیری می کند.

 

▪ برگ های این گیاه محرک، ادرارآور و ضد باکتری است.

 

▪ برای درمان بیماری های کبدی مفید است.

 

▪ دم کرده آن را صبح ناشتا میل کنید تا کرم و سموم بدن دفع شود.

 

▪ برای برطرف کردن لک های صورت، برگ یا تخم کوبیده آن را شبانه روز یک مرتبه روی لک ها بگذارید و آن قدر ادامه دهید تا برطرف شود.

منبع:روزنامه خراسان