ژله ی خوراکی دارای انواعی است که بعضی از آن ها حلال و بعضی دیگر حرام است و حلال بودن یا حرام
بودن آن، تابع حلال و حرام بودن مواد اولیه ای است که ژله از آن تهیه می شود.
اگر در تهیه ی ژله از مواد گیاهی استفاده شده باشد، همه ی انواع آن (داخلی و خارجی) حلال و خوردن آن
جایز است ولی اگر در تهیه ی ژله، از اعضای بدن حیوانات استفاده شده باشد، اگر آن حیوان حلال گوشت
بوده و ذبح شرعی شده است، ژله ای که از اجزای آن تهیه شده، حلال است و در غیر این صورت، اگر در
هنگام تبدیل به ژله در آن تحول ماهوی رخ دهد، حلال خواهد بود و الا حرام می باشد. پس علت حرمت بعضی
از انواع ژله ها حرمت مواد اولیه ی آن ها و عدم تحول ماهوی آن ها می باشد.