پارس ناز پورتال

تهیه شیرینی گیلانی مخصوص افطار

مجموعه : آموزش آشپزی
تهیه شیرینی گیلانی مخصوص افطار
 

سپس برنج را آسیاب میکنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی بـه دست آید « بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی اسـت کـه شیرین و چسبان باشد. »

 

رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان اسـت کـه طبق معمولً آن رابا چای می خورند. چرب و خیلی شیرین اسـت. مغازه‌هایي کـه رشته خوشکار می فروشند آنرا پیش رویتان تهیه و سرخ می کنند و داغ و برشته تحویلتان می دهند.

 

 

مواد لازم :

 

 
 آب      4 پیمانه
 مغز گردو چرخ شده      100 گرم
 مغز هل ساییده شده      بـه میزان لازم
 آرد برنج      2 پیمانه پلو پز
 روغن مایع      برای سرخ کردن
دارچین     یک قاشق مرباخوری
شکر     1/5 پیمانه

 

 

مواد لازم برای شربت :

 
 آب      1/5 لیوان
 دارچین      یک قاشق مرباخوری
 شکر      بـه میزان لازم

 

طرز تهیه شربت :

 

آب و شکر را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا قوام بیاید.

از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین رابه آن اضافه میکنیم.

 

 

طرز تهیه خوشکار :

 

مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل رابا هم مخلوط میکنیم بـه حدی کـه چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.

 

 

طرز تهیه:

 

ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آنرا خیس می کنیم .

بعد آنرا روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.

سپس برنج را آسیاب می کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی بـه دست آید « بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی اسـت کـه شیرین و چسبان باشد. »

آب و آرد برنج رابا یک دیگر مخلوط میکنیم و چند ساعتی آنرا کنار می گذاریم.

سپس آب اضافی راکه روی آرد جمع شده بـه آرامی خالی می کنیم.

مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم « این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه اي تشکیل شده اسـت».

 

یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و با پارچه تمیزی آن رابا کمی روغن چرب میکنیم .

انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌هاي شانه می گذاریم و آنرا روی سینی قرار میدهیم و یک باره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می کنیم.

 

بعد از چند ثانیه آنرا برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار میدهیم.

بلافاصله چهار گوشه آن رابه داخل تا می کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم .

از مایه وسط روی یک سمت ازآن می‌ریزیم و قسمت آخر راکه در نهایت آخرین تا اسـت، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آنرا می‌چسبانیم.

 

تمام مایه رابه همین روش انجام می دهیم.

 

سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می کنیم .

سپس در شربت می‌غلتانیم ودر ظرف مناسبی می‌چینیم.

 

منبع: ایران شف