سپس برنج را آسیاب میکنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی بـه دست آید « بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی اسـت کـه شیرین و چسبان باشد. »
رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان اسـت کـه طبق معمولً آن رابا چای می خورند. چرب و خیلی شیرین اسـت. مغازههایي کـه رشته خوشکار می فروشند آنرا پیش رویتان تهیه و سرخ می کنند و داغ و برشته تحویلتان می دهند.
مواد لازم :
آب 4 پیمانه
مغز گردو چرخ شده 100 گرم
مغز هل ساییده شده بـه میزان لازم
آرد برنج 2 پیمانه پلو پز
روغن مایع برای سرخ کردن
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر 1/5 پیمانه
مواد لازم برای شربت :
آب 1/5 لیوان
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر بـه میزان لازم
طرز تهیه شربت :
آب و شکر را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا قوام بیاید.
از روی حرارت بر میداریم و پودر دارچین رابه آن اضافه میکنیم.
طرز تهیه خوشکار :
مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل رابا هم مخلوط میکنیم بـه حدی کـه چسبندگی میان آنها ایجاد شود.
طرز تهیه:
ابتدا برنج را میشوییم و چند ساعتی آنرا خیس می کنیم .
بعد آنرا روی دستمالی میریزیم تا آب آن گرفته شود.
سپس برنج را آسیاب می کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی بـه دست آید « بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی اسـت کـه شیرین و چسبان باشد. »
آب و آرد برنج رابا یک دیگر مخلوط میکنیم و چند ساعتی آنرا کنار می گذاریم.
سپس آب اضافی راکه روی آرد جمع شده بـه آرامی خالی می کنیم.
مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار میریزیم « این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه اي تشکیل شده اسـت».
یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و با پارچه تمیزی آن رابا کمی روغن چرب میکنیم .
انگشتان را روی تکتک سوراخهاي شانه می گذاریم و آنرا روی سینی قرار میدهیم و یک باره انگشتان را بر میداریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می کنیم.
بعد از چند ثانیه آنرا برمیداریم و روی پارچه تمیزی قرار میدهیم.
بلافاصله چهار گوشه آن رابه داخل تا می کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی میآوریم .
از مایه وسط روی یک سمت ازآن میریزیم و قسمت آخر راکه در نهایت آخرین تا اسـت، روی آن میآوریم و با کناردست اطراف آنرا میچسبانیم.
تمام مایه رابه همین روش انجام می دهیم.
سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می کنیم .
سپس در شربت میغلتانیم ودر ظرف مناسبی میچینیم.