پارس ناز پورتال

تهیه آش خوشمزه حبوبات جوانه دار

مجموعه : آموزش آشپزی
تهیه آش خوشمزه حبوبات جوانه دار

مواد لازم :

 

جوی پوست‌كنده
   

یك پیمانه

عدس
   

3/4 پیمانه

بلغور جو
   

1/2 پیمانه

ماش
   

3/4 پیمانه

برنج
   

1/2 پیمانه

سبزی آش همراه با سیر
   

1/5پیمانه

نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی
   

از هرکدام 1/2پیمانه

گوشت گوسفندی با قلم
   

250 گرم

پیاز داغ
   

1/2پیمانه

زردچوبه، نمك و فلفل
   

به میزان لازم

روغن، سیرداغ و نعنا داغ
   

به میزان لازم

 

طرز تهیه :

 

جوی پوست‌كنده، بلغور و برنج را از شب قبل خیسانده و جو را همراه حبوبات جوانه‌دار به غیر از ماش و عدس (نخود، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی) با حرارت ملایم می‌پزیم تا جوانه‌ها آسیب نبینند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نیز با هم می‌پزیم. در این مرحله حبوبات پخته شده و سبزی‌ها را مخلوط كرده و یك قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل به آش افزوده و مقداری پیازداغ به آش می‌افزاییم آن‌گاه گوشت پخته شده را كوبیده و به آن‌ها اضافه می‌كنیم و می‌گذاریم تا بپزد. سپس مقداری سیر و نعناداغ نیز در این مرحله اضافه می‌كنیم.

نكته: هنگامی كه گوشت و آب آن را به آش اضافه می‌كنیم باید مواظب باشیم كه آش ته نگیرد. ضمنا در غذاهای حاوی جو بهتر است نمك در پایان غذا اضافه شود تا غذا ته نگیرد.

 

 

طرز تهیه حبوبات جوانه‌دار :

حبوبات را 24 ساعت خیسانده و در این مدت آب حبوبات را پنج ساعت یك‌بار عوض می‌كنیم تا حبوبات بو نگیرد.بعد از 24 ساعت حبوبات را میان پارچه‌ای نخی تمیز قرار داده و درون آب‌كش می‌گذاریم و روزی سه تا چهار سبد را زیر آب گرفته تا حبوبات خیس بمانند.

بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانه‌دار آماده ‌می‌باشند.

نكته: ماش و عدس بعد از ده ساعت درون پارچه قرار می‌گیرند.



منبع: آشپزی انلاین