جوی پوستكنده
یك پیمانه
عدس
3/4 پیمانه
بلغور جو
1/2 پیمانه
ماش
3/4 پیمانه
برنج
1/2 پیمانه
سبزی آش همراه با سیر
1/5پیمانه
نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی
از هرکدام 1/2پیمانه
گوشت گوسفندی با قلم
250 گرم
پیاز داغ
1/2پیمانه
زردچوبه، نمك و فلفل
به میزان لازم
روغن، سیرداغ و نعنا داغ
به میزان لازم
طرز تهیه :
جوی پوستكنده، بلغور و برنج را از شب قبل خیسانده و جو را همراه حبوبات جوانهدار به غیر از ماش و عدس (نخود، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی) با حرارت ملایم میپزیم تا جوانهها آسیب نبینند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نیز با هم میپزیم. در این مرحله حبوبات پخته شده و سبزیها را مخلوط كرده و یك قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل به آش افزوده و مقداری پیازداغ به آش میافزاییم آنگاه گوشت پخته شده را كوبیده و به آنها اضافه میكنیم و میگذاریم تا بپزد. سپس مقداری سیر و نعناداغ نیز در این مرحله اضافه میكنیم.
نكته: هنگامی كه گوشت و آب آن را به آش اضافه میكنیم باید مواظب باشیم كه آش ته نگیرد. ضمنا در غذاهای حاوی جو بهتر است نمك در پایان غذا اضافه شود تا غذا ته نگیرد.
طرز تهیه حبوبات جوانهدار :
حبوبات را 24 ساعت خیسانده و در این مدت آب حبوبات را پنج ساعت یكبار عوض میكنیم تا حبوبات بو نگیرد.بعد از 24 ساعت حبوبات را میان پارچهای نخی تمیز قرار داده و درون آبكش میگذاریم و روزی سه تا چهار سبد را زیر آب گرفته تا حبوبات خیس بمانند.
بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانهدار آماده میباشند.
نكته: ماش و عدس بعد از ده ساعت درون پارچه قرار میگیرند.