به همین خاطر بعضیها آن را به صورت خام نیز در سبزیخوردن و سالاد مورد استفاده قرار میدهند.
این سبزی معطر نه تنها بهصورت خام و پخته مصرف میشود بلکه از تخم آن – درواقع میوه گشنیز است – نیز بهعنوان طعمدهنده در بعضی غذاها و بخصوص ترشیها استفاده میکنند. تخم گشنیز علاوه بر این دارای خواص درمانی بسیاری نیز هست.برگ و تخم گشنیز هردو دارای طبیعت سرد و خشک هستند. این گیاه سرشار از انواع ویتامینها – بهویژه ویتامین A و C – است.
خواص درمانی
– برگ و تخم گشنیز باعث تقویت معده شده و علاوه بر اینکه به هضم غذا کمک میکند، التهاب آن را نیز از میان میبرد؛ همچنین خاصیت بادشکنی و ضدنفخ هم دارند.
– برگ گشنیز تسکیندهنده استفراغ و همچنین برطرفکننده عطش است.