خوردن یك قاشق غذاخوری كنجد موجب تامین 14 درصد از نیاز كلسیم خانمها شده و اگر آنهاعادت به بلند كردن ناخنهایشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخنهایشان محكمتر شده و ترک و شكنندگی بر روی این عضو كه جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمیشود.
به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلیگرم روی را به بدن خصوصا پوست و مو وناخنها آسان میكند. شاید بدانید كه كمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آكنه را كمتر میكند واز نازك شدن موها جلوگیری میكند و مانع ریزش موها خصوصا در خانمها میشود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و میتوان از خواص ضدچروك و سفیدكنندگی (ضدلك) این ویتامین استفاده كرد.
حتما میدانید كه كنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است كه در ساختمان پوست به عنوان یك جز اصلی محسوب میشوند و در صورتی كه كمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود پوست كاملا یكنواخت و نرم و لطیف به نظر میرسد وجالب است بدانید كه وجود همین چربیهاست كه اگر با یك منبع پروتئینی دریافت شود (كنجدبه همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشكی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری میكند و موجب راحتی افرادی میشود كه سالهاست ازخشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهای خشكشان میهراسند.
امروزه ازروغن كنجد سیاه در تهیه انواع فراودههای آرایشی و بهداشتی خصوصا محصولاتی كه برای رفع انواع خشكیها تجویز میشوند استفاده میشود. معمولا در تركیب انواع كرمها و ماسكها وشامپوهای ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود. در آخرشما را با ماسكی كه با روغن كنجد تهیه میشود و برای تقویت موهای خشك و آسیبپذیرتوصیه میشود آشنا میكنیم.
قبل از هر چیز باید بگوییم كه شما میتوانید از این ماسك بسته به موهایتان هفتهای 1تا2 بار بعداز شستشوی آنها در حمام استفاده كنید. مواردی كه در تهیه این ماسك استفاده میشوند:
شامل:
روغن كنجد 2 قاشق غذاخوری
زرده تخممرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق مربا خوری
آرد جوانه گندم 2 قاشق غذا خوری
ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسك را بر تمام موخصوصا پوست سر قرار داده و كاملا با دو دست ماساژ دهید. هر قدر ماساژ بیشتر باشد موادآسانتر نفوذ میكنند. سپس با گذشت 10 دقیقه آنها را با آب ولرم آبكشی نمایید. در ضمن اگرمیخواهید مقدار زیادی از كنجد خام را به مدتی بیش از یك سال نگهداری كنید باید آنرا در داخل ظرف شیشهای خشك و دربدار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید
ذخیره نمایید. همیشه به خاطر داشته باشید كه در تكرار هر توصیه و عادتی زیادهروی نكنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصین مهم تلقی شود.