پارس ناز پورتال

خواص بینظیر خربزه

خواص بینظیر خربزه

خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A,C و سلولز است. به طوركلی خانواده خربزه شامل انواع گرمك و طالبی نیز می شود كه البته این دو نوع كم آب تر از خربزه هستند. و بهترین نوع آنها شیرین ترین و كم تفاله ترین آنهاست به طوری كه به راحتی در دهان آب شوند. طالبی شیرین برای اغلب بیماری ها تجویز و خوردن آن به هضم غذا كمك می كند و گرمك برای یرقان و یبوست مفید است.

خواص خربزه :

 
1- رفع كننده یبوست و كمك كننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع كننده كم خونی و سنگ مثانه و تولیدكننده عرق در بدن.

 
2- تقویت كننده مثانه و دفع كننده زخمهای داخلی برای درمان كك و مك و لكهای صورت، گوشت خربزه را له كنید و روی صورت بمالید.

 
3- برعكس آنچه كه در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد.

 
4- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ای ضعیف دارند ممكن است تولید اسهال كند و خلط را افزایش دهد.

 

5- این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود. زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می كند.

6- خوردن خربزه به همراه عسل خطرناك و مضر است. افراط در خوردن خربزه تولید ورم روده می كند.


خواص خربزه از نظر احادیث :

 

در آن درد و ناراحتی نیست طعام، نوشابه، میوه، گیاه خوشبو ، اشنان ، خوشبو کننده و نان خورشت است.

 

بر باه می افزاید مثانه را میشوید در روایتی وارد شده خربزه سنگ مثانه را ذوب میکند.