پارس ناز پورتال

سفر بی بازگشت به مریخ

سفر بی بازگشت به مریخ

مدیرعامل شرکت هلندی Mars One از ثبت نام بیش از 78 هزار نفر در پروژه سفر بی بازگشت به مریخ تنها در مدت دو هفته خبر داد. ثبت رسمی در خواست متقاضیان سفر به مریخ در سایت Mars One از 22 آوریل (دوم اریبهشت) آغاز شده و در مدت 15 روز بیش از 78 هزار درخواست به ثبت رسیده است.
«باس لانس دروپ» بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت، هدف گذاری نهایی این طرح را ثبت نیم میلیون درخواست عنوان می کند.


داوطلبان حضور در جمع پیشگامان مستعمره مریخ (Mars Colony pioneer) تا 31 آگوست (نهم شهریور) فرصت دارند با ارسال ویدئوی یک دقیقه ای ضمن تشریح انگیزه خود، در پروژه سفر بی بازگشت به مریخ ثبت نام کنند.
بهره هوشی مناسب، سلامت کامل جسمی- روحی و حداقل سن 18 سال از جمله شروط اصلی برای ثبت نام اولیه در این طرح عنوان شده است.


هزینه ثبت درخواست بر اساس شرایط اقتصادی کشور فرد متقاضی تعیین می شود که کمترین هزینه برای ساکنان کشورهای فقیر آفریقایی پنج دلار و بیشترین میزان برای کشور قطر به میزان 75 دلار اعلام شده است؛ مبلغ جمع آوری شده برای اجرایی شدن مراحل مختلف پروژه صرف می شود.


غربالگری درخواست های ثبت شده برای تسهیل انتخاب تلویزیونی داوطلبان آغاز شده است و در نهایت 24 تا 40 داوطلب برای طی کردن دوره هفت ساله تمرین و آماده سازی در مناطق خشک و متروک زمین انتخاب می شوند.

در سال 2022 و چند ماه قبل از آغاز رسمی مأموریت، کمیته انتخاب Mars One تصمیم نهایی را برای انتخاب نخستین ساکنان مریخ اتخاذ می کند که احتمالا شامل دو زن و دو مرد از قاره های مختلف جهان است.
فاصله زمین تا مریخ 64 میلیون کیلومتر است و طی کردن این مسیر با توجه به وضعیت مداری بین شش تا هشت ماه (بیش از 200 روز) بطول می انجامد؛ در سپتامبر 2022 یک گروه چهار نفری راهی سیاره سرخ شده و هفت ماه بعد (آوریل 2023) بر سطح مریخ فرود می آیند.



برای اقامت مادام العمر ساکنان مریخ، کپسول هایی شامل دو واحد اقامتی، دو واحد تأمین آب و اکسیژن و دو واحد تأمین تجهیزات ساخته می شوند؛ وظیفه انتقال و ساخت این کلونی ها بر عهده دو مریخ نوردی است که پیش از فضانوردان راهی سیاره سرخ شده اند.


فضای اختصاص یافته به هر فضانورد در داخل کپسول ها 50 مترمربع است و 200 مترمربع فضای داخلی نیز به اتاق خواب، محوطه کار، اتاق نشیمن و واحدهای پرورش گیاهان اختصاص یافته است.
حدود 95 درصد جو مریخ از دی اکسید کربن تشکیل شده است که غیر قابل تنفس است؛ دمای این سیاره نیز بین 35 تا منفی 135 درجه سانتیگراد متغیر است. فضانوردان در زمان ترک محل سکونت و برای در امان ماندن از پرتوهای کیهانی باید از لباس های ویژه (Mars Suit) استفاده کنند.