میباشد ، که اکثرمردم به خاطر بهترین غذای محلی آن را ترجیحا در روزهای تعطلیل به خصوص روز جمعه میل میکنند .
زیست گاه این ماهی رودخانه های اطراف شهر آبادان واروند کنار به نامهای کارون ، بهمنشیر وعمده صیدگاه آن در اروند رود است .
نحوه پخت این ماهی بدینصورت است که ابتدا ماهی را ازکمر باز کرده وتمام احشاء آن تخلیه وشستشو داده سپس سبزیجات مخصوص ماهی با سیر وپیاز وادویه تند معروف آبادان شکم آن راپر کرده درجالی مخصوص کباب گذاشته وآن را داخل تنور میگذارند تا خوب پخته شود و میل نمایند.
این ماهی برخلاف بوی زفری که دارد آنقدر خوشمزه است که هر جمعه با وجود درد سرهای آماده کردن آن سر سفره مردمان محلی وجود دارد وازخوردن آن لذت میبرند.
اگر در فصل بهار به آبادان واروند کنار سفر کردید حتما یک وعده از این ماهی خوشمزه میل بفرماید.
غذاهای محلی دزفول
گرچه همگان از نام بردن غذاهای محلی دزفولی بی نیاز ند و همگی نام آنها را میدانند . از طرفی هر خانم خانه داری بهتر از هر نگارنده می تواند غذا ها را نام ببرد وحتی درست کند، اما منظور ازاین نوشته ها تنها نام بردن وطریقه طبخ غذاها نیست ، بلکه منظور تدبیری است که در بوجود آمدن این غذاها از گذشته های بسیار دور در نظر گرفته شده است که چرا چنین غذاهایی ابداع شده است ، چرا که دیدگاهی هوشمندانه و دانشمندانه در خلق این غذاها وجود داشته که بسیار آگاهانه تمامی اجزاء غذاها در کنار هم در نظر گرفته شده اند که وجود هیچ کدام از آنها بی حکمت نیست که در اینجا به چند نمونه از غذاهای محلی دزفول اشاره میکنیم .
اوپیوزی ( اشکنه)
مواد لازم :
پیاز ، نان خشکیده، دانه خشک انار،ادویه (فلفل، نمک، زردچوبه)
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را خرد کرده و بعد آنرا سرخ میکنیم ، وقتی پیاز سرخ شد به آن آب و ادویه را اضافه می کنیم و نان خشکیده را تکه کرده و در آن میریزند و بعد میگذارن تا بپزد و جا بیفتد ( در ضمن میتوان بجای دانه انار ، رب انار هم اضافه کرد .
برونی( صندلی سلطون)
مواد لازم:
باقلا، سیر،لیمو عمانی، فلفل و زرد چوبه
طرز تهیه :
ابتدا باقلای خشک را از پوست جدا کرده ، سپس آنرا درآب روی اجاق میگذارند ، سپس مقداری سیر به آن افزوده و بعد از آن فلفل و زردچوبه ومغز لیمو عمانی را به آن اضافه کرده و بعد آنرا هم زده و پس از اینکه کاملاًپخت آنرا با گوشکوب له میکنند تا کاملاً صاف و یکدست شود وبعد میتوان آنرا میل کرد.
برشک
مواد لازم :
آرد ، روغن، شکر، زعفران
طرز تهیه:
روغن را داغ کرده و بعد آرد را به آن اضافه می کنند وآن را سرخ کرده، آب و شکر زعفران را نیز به ان اضافه می کنند. این غذا بیشتر برای زن زائو خوب است .
حمیس توله
مواد لازم :
توله ، دانه انار خشک شده و رب انار ،پیاز و ادویه
طرز تهیه :
برای تهیه این غذا ابتدا توله را خرد کرده و بعد آنرا در آب روی اجاق می گذارند تا بپزد سپس آب آنرا جدا کرده و بعد پیاز را سرخ کرده و بعد دانه های انار را به آن اضافه می کنند سپس توله پخته شده رادر ماهیتابه سرخ کرده و بعد رب انار را به آن اضافه میکنند .
بنگو( ماست و خیار)
مواد لازم :
خیار، ماست، نمک، پیاز،پونه
طرز تهیه :
ابتدا خیار وپیاز را پوست گرفته و خرد می کنند و بعد کمی نمک به آن می افزایند و بعد ماست و پونه را به آن اضافه کرده سپس با هم مخلوط میکنند و بعد از آن میل میکنند.