پارس ناز پورتال

آشنایی با انواع ادویه

مجموعه : آموزش آشپزی
آشنایی با انواع ادویه

ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء می‌باشد و به گیاهان و طعم دهنده‌هایی اطلاق می‌گردد که برای مقاصد خوراکی یا دارویی به کار می‌روند. از ادویه‌ها برای تقویت مزه غذا و یا حتی داروها استفاده می‌شود.

در فرهنگ‌های مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویه‌جات به کار رفته در آنها مربوط می‌شود.

به عنوان نمونه در آشپزی هندی به علت استفاده فراوان از انواع فلفل و طعم دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها می‌باشد. یا در آشپزی چینی به دلیل بخار پز و یا آب پز نمودن غذاها و جهت ایجاد مزه‌های مطبوع در آنها از سبزیجات معطر نظیر ریحان و جعفری بیشتر استفاده می‌شود.

استفاده اقوام مختلف از انواع ادویه جات به شرایط اقلیمی آنها نیز بستگی فراوان دارد.

از این ادویه میتوان در كلیه خورشت های ایرانی و یا در مواد ماكارونی و لوبیا پلو استفاده نمود . این ادویه حتما باید با پیاز داغ تفت داده شود تا عطر و بوی مطبوع آن به مشام برسد . معمولا از این ادوبه در استان آذربایجان استفاده میشود . برخی از مواد لازم تهیه این ادویه به صورت نكوبیده به فروش میرسد كه میتوان آنها را در منزل كوبیده و با بقیه مواد مخلوط كرد.

ادویه مخصوص کنتاکی .اسپایسی.ناگت.پیتزا.استیکها و غذاهای دریایی را نیز بزودی در بخش آموزشگاه مجازی به اطلاع خواهم رساند

این ادویه برای پلو مناسب نیست و حتما باید سرخ شود.

مواد لازم :

دارچین 100 گرم
هل 100 گرم
فلفل سیاه 100 گرم
زیرهءسبز 100 گرم
زیره سیاه 100 گرم
گل محمدی 100 گرم



تخم خرفه 100 گرم
تخم گشنیز 100 گرم
زردچوبه 0.5 كیلو
جوز هندی 4 عدد
کاری100 گرم
نعنا خشک آسیاب شده 100 گرم
نمک به مقدار لازم
جعفری خشک شده 100 گرم

این مواد را میتوان از عطاری ها تهیه نمود . شما می توانید ادویه را با مقادیر كمتری تهیه كنید ولی تناسب وزن بین مواد باید به همان صورت بالا باشد

بزودی ادویه های مورد نظر شما در این بخش منتشر خواهد شد

اروانه · اسپرزه · اسطوخودوس · افسنطین · آق اوستا · آقطی سیاه · اکالیپتوس · انجبار · انجدان رومی · آنغوزه · آویشن · باباآدم · بادرشبو · بادرنجبویه · بارهنگ · باریجه · برگ بو · برگ سنا · برنجاسف · بن سرخ · بنگرو · بنه · بولدو · بومادران · بهارنارنج · بهمن‌پیچ · بیدمشک · پای خر · پرسیاوشان · پروانش · پنج‌انگشت · پنیر باد · پنیرک ·



پونه‌سا · پونه سنبله‌ای · پیازچه · پیرتر · پیرو · تاتوره · تخم کتان · ترشک · ترخون · ترنجبین · تره · جعفری فرنگی · جعفری · خارخسک · چای کوهی · چویل · خار علیص · خار مقدس · ختمی · دارواش · داز · درمنه · دم شیر · رازک · رازیانه · رومارن · روناس · ریحان مقدس · ریحان · ریواس · زنجبیل · زوفا · ژینکو · سپستان · سُداب · سرخ‌ولیک · سنا · سنبل‌الطیب · سنجد · سورنجان · سیاه‌دانه · سیر · شابیزک · شاه‌تره · شاهِسپَرَم ·


شبدر قرمز · شنبلیله · شوید · شیرین‌بیان · صبر زرد · صعتر · عروسک پشت پرده · عطر مازندران · علف چشمه · علف لیمو · علف هفت‌بند · غافث · فرنجمشک · فلفل مجار · فلوس · فوکا · قاصدک · کاسنی · کافور · کاکوتی · کرچک · کنار · کوشاد · کیسه کشیش · گل گاوزبان · گز روغن · گز علفی · گزنه · گشنیز · گل بی‌مرگ · گل راعی · گل ماهور · گل همیشه‌بهار · گلپر · گلرنگ · گلنار · گون کتیرا · لوزارنگ · ماریتیغال · مامیران کبیر · مخلصه وحشی · مرزنجوش · مرزنجوشتر · مرزه · مریم‌گلی · مورت · موسیر · نعناع · هلیله سیاه · همشکی · هویج وحشی ·

ادویه اسپرزه · آنغوزه · بابونه · بادیان رومی · برگ بو · به‌دانه · پودر پیاز · فلفل دلمه‌ای · پودر کاری · تخم شاهی · تخم تره · ترب کوهی · تمر هندی · جوز بویا · جوز هندی · چهارتخمه · خاکشیر · خردل · خسرودار · خشخاش · دارچین · زردچوبه · زعفران · زنجبیل · زیره · سماق · سیاه‌دانه · سیر · شنبلیله · عرق بیدمشک · فلفل بهار · فلفل برزیلی · فلفل سفید · فلفل سیاه · فلفل · کاسنی دشتی · کُبابه · کنجد · کندر · گل رنگ · گلاب · لیمو عمانی · پودر موسیر · میخک · ناردانه · واسابی · هل سبز · هل سفید ·