پارس ناز پورتال

طرز پخت فته لسانات (عربی)

مجموعه : آموزش آشپزی
طرز پخت فته لسانات (عربی)

مواد لازم برای 4 نفر :

زبان گوسفند 3عدد

ماست یک و نیم تا 2 لیوان

ارده 3 قاشق غذاخوری

سیر 1 تا 2 حبه

نان خشک شده (سنگک یا بربری) 5 تا 6 برش به اندازه کف دست

کره نصف قالب 25 گرمی

روغن 2 تا 3 قاشق غذاخوری

انار دانه شده ، جعفری خرد شده ، از هر کدام 2 تا 3 قاشق برای تزئین

صنوبر یا بادام سرخ شده

مواد لازم برای پخت زبان :

سیر 3 حبه

پیازمتوسط 1عدد

ساقه کرفس و برگ آن 1 شاخه

هویج 1عدد

فلفل نکوبیده 4 تا 5 عدد یا کمی فلفل پودر شده

برگ بو 1 برگ

طرز تهیه :

ابتدا چربی ها و غده های انتهای زبان ها را پاک کنید و آنها را خوب بشویید تاکاملاً تمیز شود . روی آن آنقدر آب بریزید که از سطح زبان کمی بیشتر باشد . ابتدا فقط آب و زبان را بجوشانید تابتوانید کف روی آن را کاملاً بگیرید . سپس تمامی موادی راکه برای پخت زبان در مواد لازم نوشته شده را به غذا اضافه کنید و بدون نمک و با حرارت ملایم بگذارید تا زبان کاملاً بپزد. زبان ازگوشت های دیرپز است و 4 تا 5 ساعت وقت لازم است تا پخته شود


( در دیگ زودپز 45 دقیقه تا یک ساعت کافی است ) چون خود زبان مقداری نمک دارد وقتی کاملاً پخته شد نمک آن را میزان کنید .زبان در انتهای پخت باید 2 لیوان آب داشته باشد . میتوانید به هنگام پخت اگر آب آن کم زبان جدا می شود . وقتی سرد شد زبان ها را به اندازه 2 بند انگشت با چاقوی تیز به طوری که له نان ها را داخل فر یا ماهیتابه کاملاً خشک کنید . اگر نان خشک دارید احتیاجی به خشک کردن مجدد ندارد .

ماست را در کاسه ای ریخته آنقدر می زنیم تا صاف و یکدست شود . سیر رنده شده ، ارده ، کمی نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً مخلو ط شود ( اگر ماست شیرین بود چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید )نیمی از نان ها را تکه تکه کرده در ظرف گودی بریزید . نیمی از آب زبان را که باید کاملاً داغ باشد با چند تکه زبان داغ روی نان ها ریخته با هم مخلوط کنید تا نان ها کمی خیس بخورد . سپس نیمی از ماست وارده را روی نان ها

بریزید تا روی آن را کاملاً بپوشاند.دوباره یک لایه دیگر از نان تکه شده ، آب زبان ، زبان و ماست وارده بچینید . صنوبر یا بادام سرخ شده ، جعفری خرد شده و انار دانه شده را روی ماست تزیین کنید و در آخر کره و روغن را داغ کنید و روی ماست بریزید . به طوری که صدای روغن شنیده شود . سپس با چنگال روی آن را کمی سوراخ کنید تاروغن به ته غذا برسد . این غذا را به همراه پیاز یا ترشیجات می توانید میل کنید.