گندم 400 گرم
برنج 100 گرم
گوشت سردست یا گردن 500 گرم
سینه مرغ 250 گرم
شیر 1 لیتر
خامه 200 گرم
نمك، دارچین، شكر به میزان لازم
طرز تهیه:
گندم و برنج را كه از 12 ساعت قبل خیس نموده اید با 2 لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا كاملا پخته شود و بعد با گوشت كوب برقی یا مخلوط كن نیمی از آن را له كنید.
گوشت را با یك عدد پیاز و مقدار كمی فلفل و1 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه كنید تا گوشت و مرغ كاملا پخته شود و آب آن كه كشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت كشیده شود.
كم كم شیر را اضافه نمایید تا زمانی كه حلیم، كِش دار و نرم شود.
نمك آن را اندازه نموده، خامه را اضافه كنید و شعله را خاموش نمایید.
روی حلیم را با شكر و دارچین تزیین نمایید.
نكات:
* در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می كنند، كه در این صورت شكر حذف می شود.
* در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می باشد.
* اگر حلیم را صاف می خواهید بهتر است به جای گندم پوست كنده از بلغور گندم استفاده كنید.
* اگر بخواهید حلیم شما دانه دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.
* برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن كه گندم را با گوشت تركیب نمایید آن را از صافی رد كنید.
* برای گرفتن بوی زهم گوشت می توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می توان نخود را نیز با مواد كوبید.)
انرژی كل: 4000 كیلو كالری