1- وقتی خامه به راحتی شكل نمی گیرد، نشان دهنده پرچرب بودن آن است. در این صورت كمی شیر خنك به آن اضافه می كنیم و خوب به هم می زنیم، بعد مورد استفاده قرار می دهیم. علت دیگر ، شل بودن خامه است كه در این صورت مقداری پودر خامه خشك اضافه می كنیم.
2- شیر را برای تهیه بستنی حتماً بجوشانید.
1 كیلو شیر جوشیده خنک
250 گرم شكر
3 تا 4 گرم ثعلب
نصف استكان گلاب
یك سوم قاشق چایخوری زعفران سائیده
100 گرم خامه
2 گرم هل ساییده
طرز تهیه:
شیر را می جوشانیم و بعد حرارت آن را ملایم كرده و زعفران حل شده در گلاب را اضافه می كنیم و شكر و ثعلب مخلوط شده را هم كم كم به آن اضافه كرده، با چنگال مرتب به هم می زنیم تا شكر و ثعلب در شیر حل شود. پس از خنك شدن مایع بستنی، آن را در ظرف فلزی ( استیل) می ریزیم و در ظرف پر از یخ نرم شده قرار می دهیم و با همزن مرتب به هم می زنیم تا بستنی خودش را گرفته وسفت و كشدار شود. ظرف را در فریزر قرار می دهیم و بعد از نیم ساعت آن را در می آوریم و مجدداً با همزن خوب می زنیم تا بستنی آماده شود. موقع سرو می توانیم آن را
نكات تغذیه ای:
به علت وجود شیر و خامه در بستنی، برای افرادی كه به مقدار كم لبنیات می خورند، می تواند مفید باشد ولی خواص شیر را نخواهد داشت. كل انرژی این مقدار بستنی، 1735 كالری است. این مقدار اگر توسط 10 نفر میل شود، سهم هر فرد 5/173 كالری خواهد بود.