پارس ناز پورتال

عکس,گالری عکس,سایت عکس,عکس های خنده دار,عکس های دیدنی,عکس های روز,عکس جدید,عکس عاشقانه مدل مو,مدل مو مردانه,مدل مو زنانه,مدل آرایش,زیبایی صورت,مدل آرایش عروس,مدل مو کوتاه,مدل موی بافتنی,مدل شینیون مدل لباس,مدل مانتو,مدل لباس مجلسی,لباس نامزدی,کت و دامن,مدل دامن کوتاه,مدل تیشرت,مدل لباس زنانه و مردانه,لباس جدید پیش بینی وضعیت آب و هوا,هواشناسی,وضعیت آب و هوا,پیش بینی وضع هوا,وضعیت آب و هوای شهرهای کشور,سازمان هواشناسی کشور فال روز,طالع بینی,فال حافظ,انواع فال,فال قهوه,فال تاس,فال عشق,فال ازدواج,فال قران,فال بوسه,فال چای,فال عطسه

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند,با این عارضه چه کنم؟دختري 24 ساله هستم كه مدت‏هاست باشگاه مي‏روم، اما اين بار در ورزش پيلاتس دچار درد شديد در ناحيه دست راست شدم. الان مدتي است كه ديگر ورزش نمي‏كنم اما هنوز دستم درد مي‌كند.

 

به خصوص وقتي از حدي بالاتر مي‏رود، درد دستم بيشتر مي‏شود. لطفا مرا راهنمايي كنيد، چه كار كنم؟

 
دكتر فتانه اكبري، متخصص طب فيزيك و توانبخشي:
احتمالا شما در اثر انجام حركات ورزشي اشتباه يا بيش از حد توان خود دچار التهاب در تاندون يا مفصل خود شده‌ايد. البته بهتر بود محل درد خود را دقيق‏تر مي‏گفتيد كه در ناحيه شانه، آرنج يا مچ دست است؟
 
 
در هر حال با توجه به اينكه با استراحت و كنار گذاشتن حركات ورزشى درد شما بهتر نشده است، لازم است با مراجعه به پزشك و پس از معاينه و انجام بررسى‌هاى لازم تحت درمان قرار بگيريد.
پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهندالبته لازم به ذكر است در صورتى كه مشكل ثانويه شما هنگام انجام ورزش ايجاد شده باشد و فقط در حدى باشد كه در انتهاى دامنه حركتى درد ايجاد مي‌شود، مشكل شما نگران‌كننده نيست و كاملا قابل درمان است.
 
 
كيست استخواني دارم آیا جراحی را توصیه می‌کنید؟
به صورت اتفاقي متوجه شدم در استخون بازوي دست راستم يك كيست استخواني وجود دارد كه با توجه به عكس‌هاي راديولوژي و MRI متوجه شدم اندازه‏اش بزرگ است.
 
 
مي‏خواهم بدانم روش‌هاي درماني‏اش به چه صورت است؟ همچنين پزشك گفت، به جراحی نيازي ندارم اما شنيده بودم كه بايد پاتولوژي انجام دهم. مي‏خواستم در اين مورد هم كمكم كنيد.
 

دكتر حسين فائزي‌پور، متخصص ارتوپدي، فوق تخصص جراحي زانو و جراحي تومور، استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران:

كيست‏هاي اســتخواني، يافته‌هايي تصادفـي (Accidental Finding) هستند.

 
يعني فرض كنيد بيمار سرماخورده است و يك عكس از ريه‌اش مي‏گيريم تا ببينيم عفونتي در ريه دارد يا خير، بازوهايش هم در عكس كنار ريه‌اش مي‌افتند و مي‌بينيم يك كيست در بازويش وجود دارد كه بيمار از بدو كودكي آن را داشته و تاكنون هيچ مشكلي برايش ايجاد نكرده است.
 
 
به چنين چيزي يافته تصادفي مي‏گوييم، همان‌طور كه شما نيز اين كيست را تصادفي يافته‌ايد. شما بايد تحت نظر قرار بگيريد.
 

 اگر اين كيست روز به روز بزرگ‌تر و دردناك شود و شما را اذيت كند مي‌توانيم از آن نمونه‌برداري كنيم. اگر پزشك شما گفته است كه نياز به جراحي نداريد مي‌دانسته كه وضعيت چگونه است.

 
معمولا به اين بيماران توصيه مي‌شود شش ماه بعد نيز عكس بگيرند تا ببينيم آيا كيست تغييري كرده است يا خير. اگر تغييري نكرده باشد مشكلي براي بيمار ايجاد نمي‌كند.
 
 
آیا داروها و مکمل‌ها مرا تضميني قد بلند مي‌كنند؟!
پسري 23 ساله هستم اما قدم كوتاه و حدود 160 سانتي‌متر است. از اطرافيان شنيده‏ام قرص‏هايي به بازار آمده‏ كه براي افزايش قد تاثيرگذارند. آیا داروي تضميني براي افزايش قد وجود دارد؟
 

دكتر محمدرضا مهاجري، فوق تخصص غدد، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران:

در پاسخ به این سوال باید بگویم که بارها این سوال پرسیده شده است . بهتر است بدانید جواب سوال شما خيربوده  و داروي تضميني وجود ندارد. برحسب اينكه علت كوتاهي قد چه باشد و اينكه آيا صفحه رشد باز باشد يا خير درمان متفاوت است.

 
شد قدي در دو سال اول زندگي بيش از هر زماني است. بعد از آن تا زمان بلوغ سالانه حدود شش سانتي متر قد افزايش پيدا مي‌كند. مجددا در زمان بلوغ حدود 25 تا 30 سانت در آقايان و 20 تا 25 سانت در خانم‌ها به قد اضافه مي‌شود.
 

بعد از بسته شدن صفحه رشد نيز كه در خانم‌ها بين 15 تا 17 سالگي و در آقايان بين 16 تا 18 سالگي اتفاق مي‌افتد، ديگر افزايش رشد قدي نخواهيم داشت.

 
بنابراين درمان بستگي به اين دارد كه چه زماني به دكتر مراجعه كنيد و اينكه آيا كوتاهي قدتان به بيماري خاصي ربط دارد يا خير؛براي مثال درمان در كساني كه كمبود هورمون رشد يا كم كاري تيروئيد و. . . دارند، متفاوت است.
 
 
انحراف بيني، خطرناك است؟
بيني‏ام انحراف دارد، البته اين تشخيص توسط پزشك صورت گرفته است اما هزينه عمل كمي برايم بالاست و نمي‏توانم براي درمان آن كاري انجام دهم. سوال من اين است كه انحراف بيني چه مشكلاتي ممكن است به وجود بياورد؟
 

 دكتر حسن ابشيريني، متخصص گوش و حلق وبيني و دانشيار دانشگاه جندي‌شاپور اهواز:
انحراف تيغه بيني اگر شديد باشد منجر به تنفس دهاني مي‌شود كه خود ناراحتي حلق ايجاد مي‌كند؛ همچنين سبب خرناس هم مي‏شود. در نهايت این اختلال تنفسی باعث مقاومت در مقابل قلب و ريه شده كه به دنبال همين موضوع بيماري‏هاي قلب و ريوي را ايجاد مي‌كند.

 
جرم‏گيري به دندان‏ها آسيب مي‏زند؟
مدت‏هاست قصد دارم دندان‏هايم را جرم‌گيري كنم اما از ديگران شنيده‏ام که اين كار ممكن است به سلامتي دندان‏ها آسيب وارد كند. همچنين جرم‌گيري باعث مي‏شود دندان‏ها دچار حساسيت به سرما شوند. چه بايد كنم؟
 

دكتر اكبر فاضل، دندانپزشك فلوشيپ پروتزهاي فكي صورت، متخصص پروتزهاي دنداني و دكتراي دندانپزشكي از دانشگاه علوم پزشكي تهران:

 

اگر جرم‏گيري توسط دندانپزشك صورت گيرد، هيچ اختلالي را به همراه ندارد. لازم به ذكر است كه بدانيد جرم‏گيري نه تنها مشكلي را براي دندان‏ها ايجاد نمي‌كند، بلكه به سلامتي دندان و لثه كمك مي‌كند.

 
 
فراموش نكنيد كه اگر اين كار به موقع صورت نگيرد، ممكن است به دندان‏ها آسيب وارد شود. در پاسخ به سوال دوم شما بايد بگويم كه اين گفته تا حدودي صحت دارد، زيرا جرم لايه‏اي است كه روي دندان‏ها قرار گرفته مي‎‏شود. وقتي عمل جرم‏گيري صورت مي‌گيرد،
 
 
اين اتفاق يعني احساس سرما طبيعي است زيرا ريشه دندان‏ها مجددا با هوا ارتباط برقرار مي‌كند اما اين عاملي نيست كه شما را از اين كار بازبدار  زيرا جمع شدن جرم روي هم بيشتر دندان‏ها را مستعد مشكل مي‌كند.

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

 اگر برخي افراد بعد از جرم‏گيري دچار اين رخداد مي‏شوند، بهتر است بدانند كه بعد از دو تا سه روز اين حساسيت از بين مي‏رود و جاي هيچ نگراني نخواهد بود.

 
البته اگراين حساسيت بعد از گذشت چند روز از بين نرود، بايد به پزشك مراجعه مجدد کرد زيرا ممكن است لثه‏ نشست كرده باشد. يكي از مهم‌ترين علت‏هاي نشست لثه‌ها، جرم روي دندان است.
 
 
بااين حال در اين شرايط هم زياد نگران نباشيد زيرا راه‌هاي درماني مختلفي وجود دارد كه می‌توان اين مشكل را برطرف كرد، فقط كافي است به دندانپزشك مجرب مراجعه كنيد.
 
 
آيا بي‌خوابي‌ام با طب سوزني درمان مي‌شود؟
مدتي است كه از مشكل بي‏خوابي رنج مي‏برم. در اين مدت سعي كرده‏ام مشكلم را توسط قرص‏هاي خواب‏آور برطرف كنم، اما اين قرص‏ها فقط براي مدتي موثر بود، در حالي كه با گذشت زمان از عوارض مصرف آنها بسيار مي‏ترسم. آيا طب سوزني مي‏تواند در درمان اين مشكل چاره‏ساز باشد؟
 

دكتر رضا حشمت، متخصص طب سوزني، رئيس انجمن طب سوزني ايران:
افرادي كه مثل شما دچار مشكل كم‌خوابي هستند، مي‏تواننــد از طريــق طب‏سوزني اين مشكل خود را درمان كنند.

 
البته دوره درمان به اين صورت است كه فرد در 10جلسه‌به‌صورت يك روز درميان مراجعه مي‌كند، حتي بسياري از بيماران از همان جلسات اول تاثير اين روش را مي‏توانند مشاهده كنند.
 
 
همچنين روش طب سوزني نه تنها براي افرادي كه با مشكل بي‏خوابي مواجه هستند مي‏تواند نقش بسزايي داشته باشد، بلكه افرادي كه كابوس مي‏بينند يا بدخواب هستند، از اين طريق می‌توانند مشكل خود را درمان كنند.
 

فراموش نكنيد مصرف بي‏رويه قرص‏هاي خواب‌آور آن هم بدون تجويز متخصص مي‏تواند پيامدهاي جبران‌ناپذيري به همراه داشته باشد. لازم به ذكر است كه پزشك در اين زمينه تخصص داشته باشد، البته گرچه سوزن‏ها در درمان بسيار تاثيرگذارند اما در انتخاب متخصص دقت داشته‌باشيد.

 
اين غده بزرگ من را مي‏ترساند، چه كار كنم؟
خانمي 32 ساله هستم كه پنج سال است ازدواج كرده‌ام. سونوگرافي سينه‌هايم را پليكيستيت با كيست‏هاي بزرگ در دو طرف تشخيص داده است.
 
 
من دو ماه پيش از آمپول «hcg» براي بارداري استفاده كردم كه بي اثر بود؛ اما دو روز پيش توده‌اي به بزرگي يك پرتقال در سينه راستم حس كردم كه بسيار بزرگ و سفت است كه در قسمت تحتاني سينه وجود دارد. بسيار نگران هستم. لطفا راهنمايي كنيد. امكان دارد بدخيم باشد؟باتشكر فراوان.
 

دكتر نسرين سادات علوي، متخصص و جراح بيماري‌هاي سینه، عضو هيات علمي پژوهشكده سرطان سینه جهاد دانشگاه:
معمولا در خانم‏هايي كه سابقه كيست دارند توده‌هايي كه ناگهان بزرگ مي‏شوند كيست‏هايي هستند كه عفونت كرده‌اند يا ناگهان مقدار زيادي مايع داخل آنها جمع شده لذا بدون هراس به پزشك مراجعه كنيد تا سونوگرافي انجام و درصورت تاييد كيست بودن،

 
تخليه با سرنگ انجام شود. امكان بدخيمي در اين مورد كم است اما نياز به معاينه توسط متخصص داريد.
 
 
اين كيست خطرناك است؟
خانمی 47 ساله هستم كه در سينه سمت چپم يك كيست وجود دارد. دكتر جراح و دكتر راديولوژيست اعتقاد دارند كه اين غده خوش‌خيم است و اصلا نياز به جراحي ندارد به نظر شما چه كار كنم؟
 

دكتر نسرين سادات علوي، متخصص و جراح بيماري‌هاي سینه، عضو هيات علمي پژوهشكده سرطان سینه جهاد دانشگاه:

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

كيست‏ها در 95 درصد موارد نيازي به عمل جراحي ندارند حتي اگر خيلي بزرگ باشند و ايجاد ناراحتي براي شما بكنند مي‏توان مايع آنها را با يك سرنگ معمولي تخليه كرد.

 
فقط در مواردي كه مايع داخل كيست خوني باشد يا توده مشكوكي در كيست باشد بيمار تحت نمونه‌برداري قرار مي‌گيرد تا در صورت نياز كيست با عمل جراحي خارج شود. توصيه من اين است كه بدون نگراني فقط تحت نظر باشيد.
 
 
چگونه افكارم را مثبت كنم؟
 لطفا من را راهنمايي كنيد که براي داشتن افكارمثبت چه كاری بايد انجام دهم زيرا هميشه منفي‏ترين افكار سراغم مي‏آيند. اين روند مرا افسرده كرده است. به من كمك كنيد.
 

دكتر اسفنديار آزاد، روانشناس، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا… :
با سلام و تشكر از اعتماد شما. تفكر مثبت يك شيوه نگرش به زندگي و معمولا تابع يادگيري است؛ يعني مي‏توان شيوه مثبت فكر كردن را آموخت. راهش اين است كه پيرامون خودتان به دنبال ابعاد مثبت باشيد يعني از هر اتفاقي به دنبال جنبه‌هاي مثبت آن بگرديد.

 
نگاه مثبت باعث آرامش مي‏شود. سعي كنيد بدبيني را از خودتان دور كنيد و با يك عينك مثبت به پديده‌ها نگاه كنيد. خرده‌گير نباشيد، به خدا توكل كنيد و ايمان داشته باشيد كه مي‌توانيد فكرتان را تغیير دهيد. در اين زمينه كتاب‏هايي هم وجود دارد كه مي‏توانيد با مطالعه آنها موفق‏تر باشید.
 
 
استرس و لرز را چطور مديريت كنم؟
موقع استرس و شادي لرز شديدي مي‏گيرم. از شما كمك مي‌خواهم مرا راهنمايي كنيد چون به تازگي متوجه شدم پسر 13 ساله‌ام مانند من اين علائم را دارد؟
 

دكتر اسفنديار آزاد، روانشناس، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا… :
 لرزش مي‏تواند يكي از علائم استرس و گاهي هم مي‏تواند ناشي از اختلالات عروقي و عصبي باشد اما چنانچه فقط به دنبال استرس اين اتفاق رخ دهد، نوعي واكنش محسوب مي‌شود كه قابل كنترل و مديريت است.

 

بهترين راهكار اين است كه از تكنيك‏هاي كنترل استرس استفاده كنيد.

 
ريلكسيشن و آرامش‏يابي عضلاني، تنفس ديافراگمي، ورزش و ورزش‏هاي هوازي مانند شنا، ورزش منظم در طول هفته روزي نيم ساعت و خواب كافي و مناسب از روش‌هاي موثر هستند. در صورتي كه با اقدامات فوق لرزش شما برطرف نشد به پزشك مراجعه كنيد.
 
 
عامل بروز لكه‌هاي سياه داخل چشم‌ام چيست؟
دوماه است كه لكه سياهي در چشم‌ام ايجاد شده كه هر طرف را مي‏بينم آن هم حركت مي‌كند و واقعا اين مشكل مرا اذيت مي‌كند.
 
 
ابتدا وقتی این لکه در چشم‌ام ظاهر شد خیلی ترسیدم به خصوص که اطرافیانم به من گفتند این مشکل ممکن است حاد باشد ، حالا سوال من از شما این است که  آیا اين لكه به مرور از بين مي‌رود يا نياز به دارو يا چيز بيشتري دارد؛ به‌طوركل چرا اين سياهي ايجاد شده است؟
 

دكتر مهدي خانلري، جراح و متخصص بيماري‌هاي چشمي:

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

ديدن لكه در ميدان ديد اصطلاحا به‌نام مگس‌پران شناخته مي‌شود كه در اغلب مواقع مي‌تواند حتي از بدو تولد به وجود بيايد. در اين زمان زياد جاي نگراني نيست و اين موارد از بدو تولد معمولا اهميت باليني كمتري دارند.

 
مواردي نيز مثل مگس‌پران که در سنين بالا و به علت شل شدن بافت زجاجيه تنها به علت سن بروز كند، بايد از اهميت بيشتري برخوردار باشد.
 

دراين شرايط لازم است براي بررسي آسيب‏هاي احتمالي شبكيه توسط چشم‌پزشك، ارزيابي لازم صورت گيرد. چرا كه احتمال گسترش مشكل تا لايه شبكيه و به احتمال كم كنده شدن شبكيه وجود دارد. موارد نادر ديگري نيز مي‌توانند عامل مگس‌پران باشند كه تنها در معاينه دقيق چشم‌پزشكي مشخص خواهند شد.

 
چرا چشمانم كاسه خون مي‏شود؟
مدت‌هاست كه قسمت سفيدي چشم‌ام پر از رگ‏هاي كوچك و بزرگ قرمز شده است كه وقتي نور زياد باشد، مخصوصا نور سفيد انگار دارد از رگ‏ها خون مي‏آيد. اين قرمزي با سوزشي همراه است كه موجب آبريزش از چشم نيز مي‌شود. چه‌راه‌کاری را توصیه می‌کنید؟
 

دكتر مهدي خانلري، جراح و متخصص بيماري‌هاي چشمي:
شما به نوعي دچار وضعيتي شده‏ايد كه در چشم‌پزشكي از آن به چشم قرمز (red eye) يا چشم صورتي (pink eye) ياد مي‌شود.

 
اين وضعيت مي‌تواند به دلايل متعددي از قبيل عفونت‌هاي چشمي، آلرژي‏هاي دارويي يا مواد محرك موجود در محيط، مواد آرايشي همچنين بالا بودن فشار چشم و موارد متعدد ديگري باشد.
 
 
در اين شرايط لازم است توسط چشم‌پزشك معاينه دقيق صورت بگيرد و درمان آن مشخص شود. از مصرف بي‏رويه داروها و توصيه‌هاي عاميانه خودداري كنيد.
 
 
گوش‏هاي برآمده را مي‏توان با جراحي اصلاح كرد؟
دختري 15 ساله هستم كه گوش‏هاي برآمده‏اي دارم. شنيده‏ام با عمل جراحي مي‏توان اين مشكل را حل كرد؟ لطفا در مورد اين عمل توضيح دهيد. آيا به شنوايي من اين عمل آسيب نمي‏رساند؟
 

 دكتر حسن ابشيريني، متخصص گوش و حلق وبيني و دانشيار دانشگاه جنديشاپور اهواز:
روش‌هاي مختلف جراحي براي اصلاح اين نوع عيوب مادرزادي لاله گوش وجود دارد كه توصيف تكنيك عمل قدري مشكل خواهد بود اما عمل جراحي اصلاح لاله گوش هيچ ارتباطي به مسئله شنوايي ندارد و هيچ‌گونه آسيبي به شنوايي نخواهد رساند.

 
تبخال تناسلی چگونه انتقال پیدا می‌کند
28 سال دارم و دچار تبخال تناسلي شده‌ام. آيا تنها راه انتقال اين بيماري رابطه جنسي است يا راه‌هاي ديگري هم وجود دارد؟ لطفا توضيح دهيد كه راه‌هاي درمان اين بيماري چيست؟
 

دكتر طاهره سوري، متخصص بيماري‏هاي عفوني استاديار دانشگاه علوم پزشكي :
هرچند تماس جنسي آلوده مهم‌ترين راه انتقال تبخال تناسلي است ولي تنها راه انتقال آن از طريق روابط زناشويي نيست. دو نوع ويروس تبخال وجود دارد؛ نوع يك و نوع دو كه نوع يك اغلب تبخال در ناحيه لب، بيني و دهان است و نوع دو اغلب عامل تبخال در ناحيه تناسلي است.

 
تبخال نوع يك مي‌تواند گاهي به‌طور نامعمول و از طريق دست آلوده به ترشحات تبخال لب به ناحيه تناسلي منتقل شود و در اين ناحيه ايجاد تبخال كند.
 

همچنين در مواردی نادر استفاده از وسايل آلوده مثل اپيلاسيون براي ناحيه تناسلي در محيط‌هاي غيربهداشتي مي‌تواند باعث انتقال تبخال تناسلي شود.

 
براي تبخال تناسلي داروي ضدويروس خوراكي به‌نام «آسيكلووير» وجود دارد كه شروع به‌موقع آن زيرنظر پزشك مي‌تواند دوره بيماري و علائم آن را كوتاه‌تر كند. اين بيماري ريشه‌كن نمي‌شود بنابراين مي‌تواند با عودهايي همراه باشد ولي معمولا عودها خفيف بوده و با درمان بهبود سريع‌تر رخ مي‌دهد.
 

براي افرادي كه عودهاي مكرر و آزاردهنده دارند، مي‌توان يك دوره درمان طولاني مدت شش‌ماهه براي سركوب بيماري درنظر گرفت. لازم به ذكر است كه استفاده از وسایل جلوگیری در روابط زناشويي نمي‌تواند به‌طور كامل از انتقال اين بيماري جلوگيري كند و بيماري از افراد ناقل بي‌علامت هم قابل انتقال است.

 
تیک را چگونه می‌توان درمان کرد؟
پرستاري هستم كه در شيفت شب كار مي‌كنم. دختر 9 ساله‌ام مدتي است تيك پيدا كرده و مدام صدايى از خودش درمي‌آورد و دستانش را تكان مي‌دهد. وقتى من بيمارستان هستم پيش پدرش مي‌ماند و تك‌فرزند هم هست. خواهش مي‌كنم در اين مورد راهنمايي‌ام كنيد. اين تيك چرا سراغ دخترم آمده است؟
 

حسن عسگري‌فر، روانشناس :

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

 تيك و علائم مشابه آن از علائم اضطرابي است پس بي‌شك احساس امن كودك زير سوال است؛ يعني كودك شما يا ارتباط امن و دلچسبي با پدرش ندارد و احساس نزديكي و نياز بيشتري نسبت به شما دارد

 
يا درگير و ‌دار روياهاي ذهني است كه مي‌توان به علت ديدن فيلم‌ها يا كارتون‌ها يا بازي‌هاي ترسناك و هيجاني باشد يا در ارتباط با شنيده‌هايي است كه گاه همبازي‌ها براي هم به صورت داستان هيجاني و توام با روياسازي‌هاي ذهني‌شان تعريف مي‌كنند،
 
 
براي همين دچار چالش ذهني شده و ترس‌هايش را نتوانسته با كسي در ميان بگذارد. براي شروع سعي كنيد در باب مطالب عنوان شده كم‌كم با او وارد گفت‌وگو شويد و در صورت ايجاد ارتباط كلامي امن با او سعي كنيد احساس امنيتش را افزايش دهيد و در غير اين‌صورت با يك مشاور كودك در ارتباط‌باشيد.
 
 
 مي‌خواهم فرزند سالمي داشته باشم، چه‌كار كنم؟
خانمي 29 ساله هستم كه درد شديد شكمي داشتم و در طول اين دوران مورفين مصرف مي‌كردم، اما به دليل عدم تشخيص پزشكان مشخص شد كه اين درد به علت بارداري‌ام بوده و بعد از مدتي بچه‌ام سقط شد.
 
 
بعد از يك سال مجددا اقدام به بارداري كردم اما بعد از دو ماه به علت عدم مصرف تغذيه درست و فوليك اسيد، مجددا سقط داشتم. من و همسرم قصد داريم بچه‌دار شويم، لطفا مرا راهنمايي كنيد.
 

دكتر شيرين قاضي‌زاده احسايي، متخصص زنان و زايمان و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران:
قبل از هرچيز بايد اين نكته را به اطلاع برسانم كه مصرف مورفين در طول دوران بارداري باعث سقط جنين نمي‌شود، پس بهتر است بدانيد تشخيص سقط اول شما اشتباه بوده و نكته مهم اين است كه تشخيص داده شود سقط به چه صورتي انجام شده است؛

 
اگر به صورت فيزيكي اين كار را انجام داده‌اند، بايد گفت اين كار احتمال صدمه زدن به رحم را به همراه دارد.
 

به همين خاطر اگر سقط را از طريق كورتاژ يا ساكشن انجام داده‌ايد بهتر است يك عكس رنگي از رحم خود بگيريد تا مشخص شود كه چسبندگي داخل حفره رحمي نداشته باشيد، اما اگر بارداري خودبه‌خود و با مصرف دارو سقط شده باشد، احتمال چسبندگي كمتر مطرح مي‌شود.

 
 
در مورد شما و مشكل‌تان بايد گفت كه علت سقط‌هاي شما بايد به صورت دقيق‌تري برسي شود اما درمجموع اگر علت خاصي براي سقط پيدا نكنيم، به‌طور كل به خانم‌هايي كه سابقه سقط دارند توصيه مي‌شود اسيدفوليك را با دوز بالاتر همراه تركيبات ويتامين D مصرف كنند.
 
 
اگر سه بار سقط پشت سرهم داشته باشيم به‌خصوص براي خانمي كه فرزند ندارد، ممكن است دچار سقط عادتي شده باشد كه سقط عادتي نياز به بررسي‌هاي بيشتري دارد. بررسي ژنتيك، گرفتن عكس رنگي، تست‌هاي ايمونولوژيك و… براي تشخیص سقط نيازاست.
 
 
كم كاري تيروئيد با چاقي ارتباط دارد؟
دختري 30 ساله هستم كه كم كاري تيروئيد دارم و قرص لووتيروكسين استفاده مي‏كنم. همچنين از اضافه وزني كه دارم رنج مي‌برم. يكي ديگر از مشكلاتم اين است كه اكثر اوقات دچار يبوست مي‏شوم. لطفا مرا راهنمايي كنيد.
 

دکتر سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

 

اين بيماري متابوليسم بدن را كند مي‌كند. بنابراين كم كاري تيروئيد عاملي براي افزايش وزن مي‏شود. به علاوه افزايش وزن، بدن را مستعد بيماري‏هايي مثل ديابت و پرفشاري خون مي‌كند.

 
رعايت رژيم غذايي داراي يد به همراه ورزش مي‏تواند كم كاري تيروئيد را كنترل كند. خوردن پنج تا شش وعده غذايي كوچك در روز به كاهش وزن كمك مي‌كند.
 
 
براي كاهش يبوست مصرف ميوه و سبزي، آب به اندازه كافي و فعاليت بدني در روز توصيه مي‌شود. بهتر است از مصرف انواع كلم خام، بذر كتان، خردل، شلغم و اسفناج نيز پرهيز كنيد.
 
 
صورت لاغرم را چگونه چاق كنم؟
 خانمي 37 ساله هستم كه صورتم لاغرتر از ديگر اعضاي بدنم است. ميوه درماني و استفاده از آب را در برنامه غذايي‏ام گنجانده‏ام اما تا به امروز بي‌نتيجه بوده است. از روش‌هاي جديد مثل تزريق ژل يا چربي نمي‏خواهم استفاده كنم. از چه اصول تغذيه‌اي استفاده كنم تا اين مشكلم برطرف شود؟
 

دکتر سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
رژيم غذايي نمي‏تواند فقط باعث چاقي صورت شود؛ اما رژيم‏هاي غذايي پركالري و غني از ميوه و سبزيجات مسلما باعث چاقي تمام اندام‌ها و در كنار آن صورت خواهد شد. شايد با گرفتن رژيم اصولي و ورزش متناسب بتوان در عين پركردن و حجم دادن به صورت، از چاقي تنه پيشگيري كرد.

 
چي بخورم، معده‏ام نفخ نكند؟
معده من دچار نفخ زيادي مي‏شود، چه برنامه غذايي بگيرم تا كمتر دچار نفخ شوم؟
دکتر سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
 

از مصرف برخي ميوه‌ها و سبزيجات مانند هلو، آلو، هندوانه، موز، كلم، كاهو و كلم پيچ، سير و پياز و چغندر و نوشابه‌هاي گاز‌دار خودداري كنيد. همچنين مصرف حبوبات در رژيم غذايي را كاهش داده يا در صورت مصرف، حبوبات را به مدت چند ساعت در آب خيس كنيد.

پزشکان در این مکان به سوالات شما پاسخ می دهند

 شير و ساير لبنيات حاوي قندي به نام لاكتوز هستند و اين قند در فرآيند گوارشي منجر به توليد گاز خواهد شد. حتي دستگاه گوارشي شما در صورتي كه آنزيم لاكتاز را به اندازه كافي در اختيار نداشته باشد، با اين دسته از موادغذايي مشكل خواهد داشت.

 
جو دو سر نيز موجب توليد گازهاي روده بزرگ مي‌شود. لذا در صورتي كه مي‌خواهيد از فوايد جو بهره ببريد، بهتر است آن را كم كم به رژيم غذايي‌تان اضافه كنيد.
 

قرار گرفتن كربوهيدرات در دستگاه گوارشي و طي شدن فرآيند هضم آن، منجر به ايجاد گاز در روده بزرگ خواهد شد. در اين ميان، گندم، ماكاروني و نان از عوامل نفخ روده بزرگ هستند.

 
همچنين سيب زميني و ذرت هم در توليد گازهاي روده بــزرگ موثــر هستند. فرامـوش نكنيد كه برنج برعكس ديگر موادغذايي نشاسـته‌دار، تاثيري در بروز نفخ ندارد.
 
 
بيش‌فعال‏ها چه بخورند و چه نخورند؟
 بچه بيش‌فعالي دارم. به متخصص مراجعه كردم اما در كنار اين درمان، پزشك معالج گفت، نوع تغذيه هم مي‏تواند در بهبود اين مورد كمك‌كننده باشد. چه نوع مواد‏ غذايي براي كودك بيش‌فعال مناسب است؟
 

دکتر سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

 

بهتر است مصرف مواد غذايي فرآوري شده حاوي افزودني‏ها، نشاسته‌ها، قند و شكلات، كيك و نوشابه‌هاي گازدار، نوشيدني‏ها با ميزان قند بالا و بستني را برایش محدودکنید.

 
اما مواد غذايي حاوي كلسيم، منگنز مانند ميوه و سبزي، ميوه مغزدار، تخمه و لبنيات كم چرب و كره بادام زميني مي‏تواند براي كودك شما آرامبخش باشد.
 
 
فيبر از سرطان جلوگيري  مي‌كند؟
روزانه چقدر فيبر بايد مصرف كنم و چطور يك رژيم غذايي سرشار از فيبر داشته باشم؟
دکتر سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
 

مردان و زنان روزانه به ترتيب به 38 و 25 گرم فيبر نياز دارند. اگر روزانه به اندازه كافي فيبر دريافت نمي‌كنيد، بايد مصرف غذاهاي فيبردار را در برنامه غذايي‌تان افزايش دهيد. غلات و نان‏هاي سبوس‌دار، ميوه‌ها، سبزيجات، حبوبات و نخودفرنگي، آجيل‏ و دانه‌ها منابع غني از فيبر هستند.

 
غذاهاي تصفيه شده مانند كمپوت‏ها، آبميوه‌هاي صنعتي، نان سفيد و ماكاروني بدون سبوس فيبر كمتري دارند، به همين دليل بهتر است كمتر مصرف شوند. فيبرها خطر بروز سرطان‏ها به خصوص سرطان روده را كاهش مي‌دهند.
 
 
 
منبع:مجله سیب سبز
 
 
 
 
تبلیغات

سفر،مسافرت،تور کیش

Xبستن تبلیغ
تبلیغات
Xبستن تبلیغ