پارس ناز پورتال

عکس,گالری عکس,سایت عکس,عکس های خنده دار,عکس های دیدنی,عکس های روز,عکس جدید,عکس عاشقانه مدل مو,مدل مو مردانه,مدل مو زنانه,مدل آرایش,زیبایی صورت,مدل آرایش عروس,مدل مو کوتاه,مدل موی بافتنی,مدل شینیون مدل لباس,مدل مانتو,مدل لباس مجلسی,لباس نامزدی,کت و دامن,مدل دامن کوتاه,مدل تیشرت,مدل لباس زنانه و مردانه,لباس جدید پیش بینی وضعیت آب و هوا,هواشناسی,وضعیت آب و هوا,پیش بینی وضع هوا,وضعیت آب و هوای شهرهای کشور,سازمان هواشناسی کشور فال روز,طالع بینی,فال حافظ,انواع فال,فال قهوه,فال تاس,فال عشق,فال ازدواج,فال قران,فال بوسه,فال چای,فال عطسه

مطالب داغ

درس عاشقی را از این زن باید آموخت + عکس درس عاشقی را از این زن باید آموخت + عکس کتاب گینس و عجیب ترین رکوردهای جهان (7) کتاب گینس و عجیب ترین رکوردهای جهان (7) چاق شدن عجیب این زن 273 کیلویی (عکس) چاق شدن عجیب این زن 273 کیلویی (عکس) نیاکان پارسیان امروز هند وفادار به آئین نیاکان + عکس نیاکان پارسیان امروز هند وفادار به آئین نیاکان + عکس عمل زیبایی از این مدل اوکراینی یک عروسک زنده ساخت عمل زیبایی از این مدل اوکراینی یک عروسک زنده ساخت استفاده ابزاری از اندام دختران زیبا برای تبلیغات (عکس) استفاده ابزاری از اندام دختران زیبا برای تبلیغات (عکس) هنر جالب نقاشی بر پشت شیشه +عکس هنر جالب نقاشی بر پشت شیشه +عکس پیرمرد 90 ساله که 107 زن باکره دارد +عکس پیرمرد 90 ساله که 107 زن باکره دارد +عکس جنجال تغییر چهره این مرد در شب خواستگاری (+عکس) جنجال تغییر چهره این مرد در شب خواستگاری (+عکس) جزئیات فاجعه سوختن مادر 2قلوها در اتاق زایمان +عکس جزئیات فاجعه سوختن مادر 2قلوها در اتاق زایمان +عکس نتیجه گریم و آرایش هفت ساعته خانم هنرمند معروف + عکس نتیجه گریم و آرایش هفت ساعته خانم هنرمند معروف + عکس اگر شکست عشقی خورده اید بد نیست بخوانید اگر شکست عشقی خورده اید بد نیست بخوانید هنرنمایی جالب روی لب (عکس) هنرنمایی جالب روی لب (عکس) نحوه تزئین غذا به شکل هندوانه مخصوص شب یلدا نحوه تزئین غذا به شکل هندوانه مخصوص شب یلدا آموزش تصویری درست کردن پنگوئن با موز آموزش تصویری درست کردن پنگوئن با موز این کندو ها دیگر به زنبور ها اسیب نمیرساند این کندو ها دیگر به زنبور ها اسیب نمیرساند برادران دوقلوی خوش تیپ در شبکه اجتماعی غوغا به پا کردند برادران دوقلوی خوش تیپ در شبکه اجتماعی غوغا به پا کردند رکورد دستمزد زیباترین مانکن ها در سال 2016 رکورد دستمزد زیباترین مانکن ها در سال 2016 پسر معلول 6 ساله بلاخره به آرزویش رسید + عکس پسر معلول 6 ساله بلاخره به آرزویش رسید + عکس خانواده ای که دچار اعتیاد گردش شدند (عکس) خانواده ای که دچار اعتیاد گردش شدند (عکس)

چیپوتله در برابر مک دونالد قد علم کرده

چیپوتله در برابر مک دونالد قد علم کرده

چیپوتله در برابر مک دونالد قد علم کرده 

چیپوتله در برابر مک دونالد قرار گرفته و در آمریکا بین این دو رستوران فست فود زنجیره ای رقابت وجود دارد.کدام برنده خواهد شد؟ در توصیف این رستوران زنجیره‌ای که امروزه آوازه‌اش گوش آمریکایی‌ها را پر کرده، شاید بتوان قبل از هر چیز گفت «چیپوتله» یا همان برند گریل‌های مکزیکی، در محدوده استاندارد رستوران‌های مشهور جهانی، کم به خطا نرفته است.

 

اشتباهاتی که منتقدان غذا و رستوران، آن‌ها را دلایل عقب ماندن چیپوتله از خیل رستوران‌های ثروتمند جهانی می‌دانند و چیپوتله باور دارد همین خطاها یا در پیش گرفتن راهکارهایی خلاف استانداردهای جهانی است که نامش را در دل‌ها جا کرده است.
چیپوتله در برابر مک دونالد قد علم کردهچیپوتله بر خلاف همتایانش همچنان هزینه‌های گزافی صرف کیفیت و تازگی مواد خوراکی‌اش می‌کند، صبحانه سرو نمی‌کند، حق امتیازش را نمی‌فروشد و خبری از بیلبوردهای عریض و طویلش در بزرگراه‌ها نیست. حتی از زمان تاسیس‌اش در سال ۱۹۹۳ تاکنون، غذای چندانی هم به منو خود اضافه نکرده و هنوز کارکنانش روزانه هزاران کیلو گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را با دست برش می‌زنند!

 

همه این اقدامات همان خطاهایی است که مالکان رستوران‌های زنجیره‌ای دیگر را انگشت به دهان می‌گذارد؛ اما چیپوتله از آن با سیاست «آنتی مک‌دونالدیسم» یاد می‌کند. سیاست‌هایی که درست یا غلط، حیات این نام را بیش از ۲۰ سال تضمین کرده و اکنون امپراتوری غذاهای مکزیکی را به ارزشی معادل ۲۲ میلیارد دلار رسانده است.

 

اما آن چیزی که ماجرای چیپوتله را باز هم از رقبای زنجیره‌ای‌اش متمایز می‌کند، همکاری‌ دیرینه‌اش با مک‌دونالد است. زمانی که در سال ۱۹۹۸ چیپوتله تنها ۱۳ شعبه در سراسر آمریکا داشت، مک‌دونالد با یک سرمایه‌گذاری دم‌دستی به مبلغ ۳۴۰ میلیون دلار، این رستوران را تبدیل به نامی با شهرت جهانی کرد

 

و در عرض کمتر از ۱۰ سال، چیپوتله توانست تقریبا ۵۰۰ شعبه در دور و نزدیک آمریکا برای خودش دست‌وپا کند؛ اما این همکاری دیرینه درست در زمانی که چیپوتله فدا کردن کیفیت و هزینه مواد غذایی‌اش در ازای سرعت کار و تعداد مشتریان بیشتر را نپذیرفت، تمام شد

 

البته داستان آن‌قدرها هم ساده نیست، چراکه چیپوتله فهمیده بود نامی را یدک می‌کشد که درست در همان سال‌ها تبدیل به اسطوره سندروم چاقی مفرط در کودکان آمریکایی شده بود و این برند برای آنکه نشان دهد کیفیت غذایش با هر آنچه مک‌دونالد به خورد آمریکایی‌ها می‌دهد متفاوت است،

 

تمام سرمایه مک‌دونالد غول‌پیکر را بازگرداند و تصمیم گرفت به تنهایی سرنوشتش را دنبال کند. این جدایی‌ در نهایت به نفع چیپوتله تمام شد، سرمایه‌گزاران را به سمت این نام کشاند و از سوی دیگر سیاست‌های آنتی مک‌دونالدیسم جدی‌تر از هر زمان دیگری پیگیری شد.

 

آوازه بوریتوهای مکزیکی در سانفرانسیسکو

آغاز تولد چیپوتله به رستوران کوچکی با همین نام در شهر کلرادو آمریکا برمی‌‌گردد و آن زمان بنیانگذار این برند، استیو الز هرگز گمان نمی‌کرد غذاهای خانگی و تازه مکزیکی‌اش، روزی برای او شهرت جهانی به همراه بیاورند. حتی به گفته خودش قصد ورود به بیزینس رستوران را هم نداشت و تنها دنبال راهی برای گذران زندگی ناچیز آن روزهایش بود.

 

استیو که رگ و ریشه‌اش تا جایی که می‌دانیم نسبتی با مکزیک ندارد، از دوران دبیرستان و بعد از بیماری مادرش مجبور شد غذا پختن را یاد بگیرد و به گفته خودش چون پدر سختگیری داشت، مجبور بود به هنرمندانه‌ترین شکل ممکن آشپزی کند.

 

همین استعداد او را در دوران دانشجویی مجبور به انصراف از تحصیل و رفتن به کالج آشپزی کرد. خودش درباره این انتخاب می‌گوید: «استعدادی در درس خواندن نداشتم و وقتی همکلاسی‌هایم پیشنهاد رفتن به مدرسه آشپزی را به من دادند، تنها برای وقتگذرانی روزگار جوانی آن را پذیرفتم. آن زمان هرگز گمان نمی‌کردم آشپزی شغل من شود.

 

بعد از فارغ‌التحصیلی، استیو در رستورانی در سانفرانسیسکو مشغول به کار می‌شود و آنجا برای اولین بار لذت ساختن بوریتو‌های مکزیکی را کشف می‌کند و از آن پس تصمیم می‌گیرد رستورانی راه‌اندازی کند که اولین و آخرین غذای منوی آن به بوریتو ختم شود.

 

او به کلرادو بازگشته و نامی که هیچ معنای خاصی در پسش نیست را برای رستوران کوچکش برمی‌گزیند: «چیپوتله»! چند ماه که از تاسیس اولین شعبه چیپوتله می‌گذرد، استیو از برادرش، باب الز، سرمایه‌ای ۷ هزار دلاری قرض می‌گیرد و تصمیم می‌گیرد چیپوتله را به خیابانی در شرق سانفرانسیسکو منتقل کند؛

 

رستورانی کوچک با اجاره ۸۵۰ دلاری در ماه. استیو و دو کارمند دیگرش در رستوران در اولین روز تاسیس شعبه سانفرانسیسکو، ۱۱۴ دلار غذا می‌فروشند. فروشی که روزهای بعد چند برابر می‌شود، سود فروش چیپوتله در اولین سال راه‌اندازی این برند رکود ۲۴ هزار دلار را می‌شکند و این‌گونه آوازه بوریتوهای مکزیکی به گوش اهالی سانفرانسیسکو می‌رسد.

 

سرنوشت سرمایه‌گذاران خودی و غیرخوردی

شاید یکی از نقاط قوت چیپوتله در این ۲۳ سال، آن باشد که هرگز سرمایه‌گذار بیرونی در خود راه نداده است؛ بعد از برادر استیو، پدر و مادرش سرمایه‌گذاران بعدی چیپوتله شدند و تصمیم گرفتند نام گریل‌های مکزیکی به طور انحصاری در اختیار خانواده الز قرار بگیرد.

 

در سال ۱۹۹۶ والدین استیو بخش اعظمی از سرمایه زندگی‌شان را که معادل یک میلیون دلار بود به برند نوپای فرزندشان تزریق کردند و نه شعبه دیگر از چیپوتله در آمریکا سربرآوردند. همان سال‌ها بود که مک‌دونالد هم وارد میدان شد و تصمیم گرفت چیزی از این شهرت کوچک نصیب نامش شود.

 

هرچند در تاریخ چیپوتله، سرمایه‌گذاری مک‌دونالد بی‌رقیب است و چیپوتله در هر حال نمی‌توانست بدون کمک‌های مک‌دونالد، برندش را یکی از محبوب‌ترین نام‌های آمریکایی کند، با این وجود در طول همکاری این دو رستوران هیچ کدام حاضر به کوتاه آمدن از منافع‌شان نشدند

 

و وقتی مک‌دونالد در اوایل سال ۲۰۰۶ برای همیشه با چیپوتله خداحافظی کرد، استیو الز نفس راحتی کشید؛ چرا که سایه اولین و آخرین سرمایه‌گذار غیرخودی بر سر چیپوتله همواره سنگینی می‌کردبه هر صورت این جدایی چنان رشد چیپوتله را سرعت بخشید، که مک‌دونالد هرگز در خواب هم آن را تصور نمی‌کرد.

 

سال ۲۰۱۱ نقطه عطفی در سرنوشت هر دو نام شد؛ چراکه از یک‌سو تعداد شعبه‌های چیپوتله در آمریکا به عدد ۹۰۰ رسید و از طرف دیگر مک‌دونالد در پایین‌ترین سطح نمودار رشد خود به‌سر می‌برد و در طول یک سال کمتر از ۵۰ شعبه به آن اضافه شده بود. امروز چیپوتله در سراسر آمریکا ۲۰۱۰ شعبه دارد،

 

هنوز یکی از غذاهای اول آمریکایی‌ها در روزهای کاری است و با گذشت بیش از بیست سال از تولدش، تنها یک اصل محوری را دنبال می‌کند: «غذای سریع به مشتری دادن به معنای فست‌فود خوراندن به او نیست.»

 

 

تبلیغات

سفر،مسافرت،تور کیش

Xبستن تبلیغ
تبلیغات
Xبستن تبلیغ