گویا طبق تحقیق مسئولین سلامت چای کیسه ای ماده دارد کـه برای بدن انسان مضر اسـت و تصمیم بر این اسـت کـه چای هاي خارجی بررسی شوند. مراقب لوازم و وسایل و محصولات یکبار مصرف باشید آنها حاوی موادشیمیایی مضری برای سلامتی تان هستند و می توانند باعث واردشدن آسیب بـه بدن تان شوند
ترکیباتی شیمیایی بنام فتالات دراین قبیل مواد مصرفی رایج وجوددارد کـه عاملی برای ابتلا بـه خطرناک ترین سرطان ها محسوب می شود چای کیسه اي هم یکی از این محصولات می باشد بهتر اسـت در مصرف آن تجدید نظر کنید.کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات محیطزیست دانشگاه علوم دکتری اصفهان با اشاره بـه این کـه بحث سمی ناشی از فتالات در مواجهات انسانی بسیار مهم اسـت،
اظهار کرد: ترکیبات فتالات ها در ساخت تعداد زیادی از محصولات آرایشی و بهداشتی,ظروف یکبار مصرف, عطرها و اسانسها, بطریهاي آب,لوازم پلاستیکی مانند ظرف آشپزخانه و اسباببازیها و… بکار میرود و تعداد زیادی از بیماریهاي شایع در جامعه ریشه دراین ترکیبات دارد.
کریم ابراهیم با بیان این کـه فتالات ها بیشتر بعنوان پلاستیلایزر و منعطف کننده بـه محصولات پلاستیکی مختلف اضافه میشود، افزود: ترکیبات فتالاتی تنوع زیادی دارد و امروزه بیش از 50 نوع فتالات مختلف در صنایع کاربرد دارد کـه عده اي از آنها مانند دی اتیل هگزیل فتالات «دی. اي.اچ.پی» بسیار خطرناک هستند
و توصیه سازمانهاي بهداشتی بر این اسـت کـه در تولید لوازم پلاستیکی از فتالات هاي کمخطر استفاده شود.وی با بیان این کـه ترکیبات فتالاتی در محصولات مختلف بـه مرور در محیط آزاد شده و امکان مواجهات جدی افراد جامعه با این ترکیبات فراهم می شود،
تصریح کرد: رابطه این ترکیبات سمی با برخی بیماریهاي جدی در انسان مانند سرطانها، اختلال در سیستم هورمونی و تولیدمثل در تحقیقات جدید اثبات شده اسـت، بنابر این سازمان بهداشت جهانی هشدار جدی در مورد محدود کردن مصرف آنها داده اسـت.
ابراهیم با اشاره بـه طرح پژوهشی”بررسی فتالات ها در برندهای مختلف چای کیسهاي” تصریح کرد: در عده اي از کشور هـای آسیای جنوب شرقی تحقیقات جدید نشان میدهد، عده اي از برندهای چای بـه ترکیبات فتالات ها آلوده هستند و با توجه بـه اهمیت این موضوع در ایران نیز تحقیقات پیرامون آلودگی برندهای چای بـه ترکیبات فتالات ها انجام شد.
وی با بیان این کـه ایران یکی از کشور هـای مصرفکننده چای شناخته می شود، خاطرنشان کرد: چای از محصولات پرمصرف در ایران محسوب می شود، بنابر این آلودگی چای میتواند سلامت مصرفکننده را در دسترس خطر قرار دهد.کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات محیطزیست دانشگاه علوم دکتری اصفهان با اشاره بـه این کـه فتالات ها میتوانند بـه محیط زیست آسیب برسانند،
تأکید کرد: محصولات بدون استفاده مانند آشغالها و پسماندهای حاوی پلاستیک بدلیل ماندگاری بالا و تجزیهپذیری پایین در طول زمان آزادسازی در محیطزیست، خطر سمی برای ارگانیسمها دارند.ابراهیم با بیان این کـه ترکیبات فتالات ها دارای فاکتور تجمع پذیری زیستی اسـت،
تصریح کرد: این ترکیبات در بدن موجودات زنده از باکتری تا انسان تجمع پیدا می کند و از طریق مصرف فرآوردههاي دامی و گیاهان وارد چرخه غذایی انسان میشود و سلامتی وی را بـه خطر میاندازد.وی با اشاره بـه این کـه در بازار ایران برندهای چای ایرانی سهم کوچکی از بازار را در دست دارند،
اظهار کرد: بیشتر چای موجود در بازار ایران در کشور هـای دیگر مانند هند تولید می شود و شرکتهاي واردکننده بیشتر بسته بندی چای را بر عهده دارند.کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات محیطزیست دانشگاه علوم دکتری اصفهان با بیان این کـه تحقیقات نشان میدهد کـه چای سفید کـه از جوانههاي چای تهیه می شود
آلوده بـه ترکیبات فتالات ها نیست، تصریح کرد: اما در طول مراحل مختلف فرآوری مانند خشککردن، بسته بندی و افزودن مواد خوشبو و طعمدهنده و هم چنین اقدامات ثانویه مانند استفاده از کودهای خاص و… در طول رشد برگ چای امکان ایجاد آلودگی بـه ترکیبات فتالاتی در چایهاي کیسهاي وجوددارد.
ابراهیم ادامه داد: میزان آلودگی با فتالات ها میان برندهای مختلف نیز با یک دیگر متفاوت اسـت. ممکن اسـت برخی برندهای چای سبز بیشتر از چای سیاه، با ترکیباتی کـه بعنوان طعمدهنده در مرحله فرآوری در کشور تولیدکننده بـه آنها افزوده می شود، منشأ اصلی این آلودگی باشد.
وی با بیان این کـه نتیجه طرحهایي مانند” بررسی فتالات ها در برندهای مختلف چای کیسهاي” بـه سازمانهاي مرتبط مانند جهاد کشاورزی اعلام میشود، تأکید کرد: مرکز تحقیقات محیط زیست بـه شکل عمومی برای معرفی برندهای چای آلوده بـه ترکیبات فتالات ها با محدودیت مواجه اسـت، اما نام برندهای آلوده برای نظارت بیشتر بـه سازمانهاي تصمیمگیرنده فرستاده میشود
کـه تا کنون حدود 20 برند شناسایی شده اسـت.کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات محیطزیست دانشگاه علوم دکتری اصفهان با اشاره بـه این کـه طرح بررسی فتالات در برندهای مختلف چای کیسهاي برای نخستین بار اسـت کـه در ایران انجام می شود، گفت: در حوزه استان اصفهان تا کنون پژوهشی پیرامون این مبحث انجامنشده
اما باید موضوع آلودگی با فتالات ها جدی گرفته شود چراکه در حال حاضر دراین زمینه ضعیف عمل شده اسـت!