پارس ناز پورتال

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

مجموعه : آموزش آشپزی
هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

 از دیدن همه غذاهای خوش رنگ و لعابی که در ایران هست هر کسی لذت می برد. نظم، ترتیب و وسواسی که برای تزیین غذا‌ و حتی چیدمان آنها به خرج می دهیم زیاد است و این با همان نگاه اول مشخص است.

 

البته به غیر از ایده‌های تزیین غذا در این صفحه اینستاگرام روژان هم می‌توانید کلی هم دستورهای غذایی جدید یاد بگیرید.با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا با هم با تفکرات روژان بیشتر آشنا شویم.

 

صبحانه‌ای به خوشمزگی هنر ایرانی

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

یکی از اولین عکس‌هایی که می‌بینی، سینی صبحانه‌ای است که محتوایش شامل یک قوری شاه عباسی، یک استکان کمر باریک و یک نیمرو داخل ماهیتابه رویی است و همین‌طور ظروف کوچکی که داخل‌شان گوجه، خیار، پنیر و گردوست.

 

زیبایی این سینی با چند قطعه نان تازه تکمیل شده است. نکته جالب اینکه سینی حصیری حسابی با رومیزی بته‌جقه‌ای هماهنگ است و به زیبایی هر چه بیشتر آن کمک می‌کند. درست کردن این سینی کار خاصی ندارد؛ فقط باید به خودتان زحمت دهید و کمی در کابینت‌ها دنبال ظرف‌های زیبای‌تان بگردید؛ همین.

 

کشک بادمجان، نان تازه و سبزی‌های خوشمزه

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

به قول خود روژان وقتی ‌مهمان هنرمند داری غذایی مانند کشک بادمجان به کمکت می‌آید. راست می‌گوید، مخلفاتی که برای تزیین کشک بادمجان استفاده می‌شود به شما کمک می‌کند اثری هنری خلق کنید؛ مثل یک تابلوی نقاشی از جنس سیر داغ، نعناع داغ و حتی گردو.

 

عصرانه‌های خوش‌رنگ و لعاب

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

روژان آنقدر از انجام این کار لذت می‌برد که حتی از کنار تزیین کیک‌های عصرانه هم به‌سادگی نمی‌گذرد و برای آنها هم وقت می‌گذارد؛ حتی اگر شده این تزیینات به ریختن کمی کرم سفید همراه چند پر سبزی معطر و دستمال سفره‌های رنگارنگ ختم شود.

 

قورمه‌سبزی به سبک خانم‌های باسلیقه

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

اگر می‌خواهید به سبک خانم‌های باسلیقه ایرانی قورمه‌سبزی را تزیین کنید، می‌توانید از روژان کمک بگیرید. او خورش را در قابلمه‌ای مسی قدیمی می‌پزد تا حسابی لعاب بیندازد.

 

بعد هم با انتخاب ظرف‌هایی از همان جنس مخلفات کنار قورمه‌سبزی را به آن اضافه می‌کند؛ کاسه رویی برای سالاد شیرازی و سبزی‌های تازه، کاسه‌های سفالی آبی لاجوردی برای فلفل، ترشی، شور و پارچ‌های مسی برای دوغ خنک و گوارا.

 

به همین سادگی می‌توانید یک ناهار خوشمزه را در کنار خانواده میل کنید.

 

تزیین سوپ‌های خوشمزه

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

خیلی‌ها فکر می‌کنند تزیین سوپ‌ کار سختی است اما روژان بار‌ها و بارها در عکس‌های مختلف نشان داده که اتفاقا سوپ‌ها می‌توانند تزیینات زیبایی داشته باشند؛

 

مثل همین سوپی که با زرشک تزیین شده است. رنگ قرمز زرشک‌ها حسابی به رنگ زرد خردلی سوپ می‌آید و باعث می‌شود شما به خاطر همین ترکیب رنگی زیبا هم میل و علاقه شدیدی به خوردن آن داشته باشید.

 

ظرف‌های سنتی برای خوراکی‌های سنتی

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

روژان استعداد عجیبی در انتخاب ظرف‌های مناسب برای خوراکی‌های مختلف دارد؛ مثلا وقتی قرار است عصرانه باقلوا همراه چای نوش جان کند،

 

آن را در ظرف آبی لاجوردی با طرح و نقش‌های ایرانی می‌گذارد و چای را در قوری سفالی شاه عباشی‌اش دم کرده و در استکان کمر باریک کوچکش میل می‌کند. به نظر من خوردن باقلوا با این اصالت بیشتر به آدم می‌چسبد.

 

غذاهای نارنجی، بشقاب‌های سفید

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

حالا که صحبت از انتخاب ظرف‌های روژان شد، بیایید یکی دیگر از ایده‌هایش را با هم ببینیم. منظورم عکسی است که بشقاب‌های ماکارانی را نشان می‌دهد که ظاهرا بسیار هم خوشمزه است.

 

می‌بینید ماکارانی‌های خوش‌رنگ داخل بشقاب‌های سفید حسابی جلوه‌گری می‌کند. یکی از رازهایی که باعث می‌شود غذاهای شما خوشمزه‌تر و زیبا‌تر به نظر برسد، شناخت رنگ‌ها و ترکیبات متناسب با آنهاست.

 

مخلفات کنار غذا را دست‌کم نگیرید

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

بعضی وقت‌ها هم که حوصله نداشتید به ظرف‌هایی با ظاهر‌ مختلف پناه ببرید و از آنها کمک بخواهید. آن وقت دیگر لازم نیست کاری بکنید؛ فقط مخلفات کنار غذا را در ظرف‌های با ظاهر‌های مختلف بریزید و بقیه کار‌ها را به آنها بسپارید.

 

شیرینی‌های تزیین شده

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

یادتان هست گفتیم روژان از کنار تزیین هیچ چیزی به‌سادگی عبور نمی‌کند؟ بفرمایید این هم نتیجه‌اش؛ ببینید او چگونه با یک حرکت هوشمندانه از خود شیرینی‌ها برای تزیین و زیبایی هر چه بیشتر استفاده کرده است؟

 

کار سختی هم انجام نداده؛ فقط شیرینی‌های سیاه را درون ظرف‌های سفید چیده به صورتی که شبیه صفحه شطرنج شده است؛ خیلی هم ماهرانه.

 

فینگر‌فود‌های مینیمال

هنر زیبای تزیین غذا‌ در دست کدبانو ایرانی

روژان از پس تزیین فینگرفودها و غذاهای مینیمال هم به خوبی برمی‌آید یا برای آنها بستری مناسب در نظر می‌گیرد؛ درست مثل همین تخته‌های چوبی که برای رول میگو‌ها در نظر گرفته یا از ترکیبات جذاب استفاده می‌کند مانند گوجه‌های قرمزی که حسابی در کنار کاهوهای درشت خرد شده به چشم می‌آیند.