مصرف چای سبز بعنوان یکی از بهترین و مفیدترین نوشیدنی هاي پرخاصیت همیشه مورد تاکید بوده اسـت.می خواهیم دلیل آنرا بدانیم. سالهاي سال اسـت کـه چای سبز بدلیل فواید بینظیرش برای سلامتی انسانها بیش از پیش شناختهشدهتر میشود.
چای سبز درکنار اینکه یک آنتیاکسیدان قوی اسـت، سرشار از مواد مغذی اسـت کـه بـه اعتقاد بسیاری بـه تسکین، درمان، و پیشگیری از خیلی از بیماریها کمک میکند. بسیاری معتقدند بیشترِ فواید این نوشیدنی دارویی ریشه در مادهاي دارد بنام کاتچین.
خاصیت آنتیاکسیدانی چای سبز ناشی از همین ماده اسـت. حتی اکیدا توصیه میشود، صبحها بجای قهوه یا چای معمولی، چای سبز بنوشید.اگر می خواهید بدانید چـه چیزی باعث شده اسـت این نوشیدنی اینچنین معروف و پر فایده شود، ۵ دلیلی راکه در ادامه بـه انها اشاره می کنیم، مطالعه نمایید.
۱. سرشار از آنتیاکسیدان
بر خلاف دیگر نوشیدنیهاي طبیعی و گیاهی، بیشتر مواد مغذی موجود در برگ چای سبز، در فرآیند دم کردن چای، بـه این نوشیدنی منتقل میشوند. دلیل اصلی اینکه چرا چای سبز فواید بیشماری برای سلامتی آدمها دارد این اسـت کـه این نوشیدنی دارای مواد مختلف آنتیاکسیدانی اسـت. چای سبز علاوه بر کاتچین، دارای پلیفنل و فلاونوئیدهایی اسـت کـه انها نیز آنتیاکسیدانّهایي قوی هستند.
آنتیاکسیدانها اصولا موادی هستند کـه میزان تشکیل رادیکالهاي آزاد را کاهش میدهند و آسیبهایي راکه این رادیکالهاي آزاد ایجاد کردهاند، خنثی میکنند. بـه عبارت سادهتر، رادیکالهاي آزاد باعث ایجاد مجموعهاي از آسیبهاي سلولی در بدن می شوند کـه میتوانند بـه بافتها آسيب بزنند و بـه پیری زودرس پوست و بیماریهاي مختلفی از جمله سرطان، بیماری قلبی و عروقی،
کلسترول بالا، مشکلات بینایی و بسیاری دیگر منجر شوند. آنتیاکسیدانها مسئول بازرسی این رادیکالهاي آزاد هستند. رادیکالهاي آزاد تقریباً از هر جایی در محیط خارج ازبدنمان بـه وجود می آیند؛ مثلاً سیگار، اشعهي فرابنفش و غیره.
۲. مبارزه با حساسیتها
چای سبز بدلیل مواد مغذی مختلف موجود در آن، بعنوان یک داروی ضدحساسیت موثر شناخته می شود. برخی اعتقاد دارند، ترکیب خاصی در چای سبز کـه بـه اپیگالوکاتچین گالات «EGCG» معروف اسـت، بیشترین تاثیر را در مبارزه علیه حساسیت دارد.
هم چنین پلیفنل موجود در چای از طریق مسدود کردن گیرندههاي اصلی در واکنشهاي حساسیتی بنام گیرندههاي پادتن اي «IgE» واکنش ضدحساسیتی قدرتمندی را از خود نشان میدهد. بـه علاوه، فلاونولهاي طبیعی موجود در چای سبز کـه بـه کوارسیتین معروف هستند، واکنشهاي هیستامین را تسکین میدهند و از این طریق حساسیتها را تحت بازرسی در میآورند.
بنابر این در فصلهایي کـه حساسیتتان بـه اوج خود میرسد، همیشه مقداری چای سبز بنوشید.
۳. افزایش سوختوساز
شاید بزرگترین اشتباهی کـه تعداد زیادی از آدمها در زمینهي کاهش وزن مرتکب میشوند، این باشد کـه آن ها بـه شکلی ناآگاهانه هنگامیکه بـه واقع باید کاری کنند سرعت سوختوساز بدنشان افزایش یابد، خوردن را محدود یا بطور کلی متوقف میکنند.
چای سبز بـه خوبی بـه کمک آنهایي می آید کـه میخواهند وزنشان را کاهش دهند؛ زیرا این نوشیدنی با افزایش میزان تبدیل خوراکیها بـه کالری و تشدید سطح اکسیداسیون «اکسایش.م» چربی، سوختوساز بدن را افزایش می دهد. این خاصیت چای سبز ناشی از پلی فنل موجود در آن اسـت.
۴. افزایش هوش
چای سبز، درست مثل قهوه حاوی کافئین اسـت. کافئین محرک مشهوری اسـت کـه میتواند بـه شکلی قابل توجه میزان تمرکز و دقت را التیام ببخشد. کافئین اینکار را از طریق انسداد انتقالدهندههاي عصبی بازدارنده معروف بـه آدنوزین انجام می دهد. هم چنین، بهمین دلیل اسـت کـه بعد از مصرف قهوه احساس میکنید انرژیتان افزایش یافته اسـت. باوجود این، چای برخلاف قهوه، تاثیرات منفی عصبی ندارد.
کافئین میتواند هم چنین خلقوخو، هوشیاری، سرعت عکسالعمل، و حافظه – یا بطور کلی، کارکرد مغز را التیام ببخشد. بنابر این، چای سبز همراه خوبی در هنگام مطالعه و منبع عالی انرژی در هنگام صبح اسـت. سعی کنید چای سبز رابه طور کامل جای گزین قهوه کنید.
۵. پیشگیری از دیابت نوع دو
ابتلا بـه دیابت نوع دو یکی از نگرانیهاي رایج در آدمهاي بالا ۴۰ سال اسـت. دیابت بدلیل عدم توانایی بدن در کاهش سطوح افزایش یافتهي قندخون ایجاد می شود؛ و این عدم توانایی ناشی از تولید بی قواره انسولین یا مقاومت بـه انسولین اسـت. میتوانید با نوشیدن چای سبز از ابتلا بـه دیابت پیش گیری یا آنرا بازرسی کنید. چای سبز سطح گلوکز خون را تنظیم می کند؛
گلوکز خون بـه ویژه بعد از مصرف غذا بـه شکل ناگهانی افزایش می یابد. چای سبز می تواند سرعت این افزایش را کاهش دهد، و بـه این ترتیب از افزایش شدید انسولین پیش گیری کند. چای سبز هم چنین میتواند حساسیت بـه انسولین را نیز التیام ببخشد. پژوهشها نشان می دهند آدمهایي کـه چای سبز می نوشند ۴۲ درصد کمتر در دسترس دیابت نوع دو قراردارند.
تمامی محتویات دکتری و سلامت دراین وبگاه صرفا بر مبنای ارائهي اطلاعات اسـت و هرگز نباید بعنوان برنامهي تشخیصی یا درمانی خاص برای هر گونه موقعیت فردی تلقی شود. استفاده از این وبگاه و اطلاعات موجود در آن هرگز بـه مثابهي ایجاد رابطهي دکتر و بیمار نیست. همواره درصورت بروز هر گونه پرسش یا مشکلی در زمینهي سلامت شخصی خود یا دیگران حتماً با دکتر متخصص مشورت کنید.