پارس ناز پورتال

مراقب کتاب های دست دوم باشید

مراقب کتاب های دست دوم باشید

مراقب کتاب های دست دوم باشید 

یا میدانستید کتاب های دست دوم و کتاب هایی که مدت ها در کتاب خانه مانده اند برای سلامت شما مضر هستند؟با ما همراه باشید. کتاب های دست دوم نیز برای سلامتی مضرند. محققان به بررسی گرد وغبار موجود در 12 کتابخانه پرداختند و پوست 57 نفر از کارکنانش را آزمایش کردند.

 

شیر ، پلنگ ، ببر وکوسه ها را فراموش کنید . آنها دربرابر انواع خطراتی که روزانه در کنارمان هستند قدرتی ندارند. مانند خطراتی که کتاب می تواند برای ما به وجود آورد. تعجب نکنید، مطلب زیر را بخوانید تا متوجه موضوع شوید.

 

خطر استفاده نادرست از کتاب

اگر فکر می کنید انجام دادن حرکات آکروباتیک و ورزش های هیجان انگیز بسیار خطرناک اند و بهتر است خودتان را به زحمت نیندازید و برای  دور ماندن از صدمات احتمالی گوشه ای بنشینید و کتاب بخوانید، در اشتباه هستید.

 

معمولا کسی کتاب را خطرناک فرض نمی کند اما همین شیء بی خطر سالانه بیش از ورزش های پر مخاطره مردم را به بخش اورژانس بیمارستان ها فرستاده است.

 

مثلا در تحقیقی که سال ها پیش در انگلیس انجام شده بود، در یک سال حدود 2707 نفر بر اثر جراحات ناشی از کتاب به بیمارستان رفتند در حالی که مصدومان وزنه برداری 1884 نفر و بازی کریکت 1174 و ترمپولین 1902 نفر در همان سال بودند. جه اتفاقی برای مردم می افتد؟

 

کتابداری با تجربه که در کتابخانه بزرگی کار می کرد گفت : ” سال های سال است که با کتاب سروکار دارم و بارها شاهد افتادن کتاب به روی پای مراجعان و در نتیجه شکستن انگشت شست پایشان بودم. آنها وقتی می خواستند کتابی را از قفسه های بالا بردارند تعادل شان را از دست داده و کتاب به روی پایشان می افتاد. “

 

وزن کتاب هم مشکل دیگری است که بسیاری با آن روبرو هستند. بسیاری از اشخاصی که در چاپخانه ها کار می کنند و یا کتاب فروشی ها ، به دلیل سنگینی کتاب ها موقع جابه جایی دچار کمردرد شده اند.

 

کوله پشتی های مدرسه که حاوی کتاب های درسی دانش آموزان است هم نگران کننده اند. در سال 2003 یک پسربچه هنگ کنگی 9 ساله که کوله سنگین 9 کیلویی اش را با خود به مدرسه می برد نتوانست تعادلش را حفظ کند و از پلکان آپارتمان شان به پایین سقوط کرد و کشته شد.

 

البته اینگونه خطرات بسیار نادرند اما از آنجایی که کودکان در سن رشد هستند کوله های سنگین باعث صدمات جبران ناپذیر به کمر آنها می شود. در سال 2000 در ایالات متحده بیش از 13260 نفر بر اثر آسیب های کوله پشتی تحت درمان قرار گرفتند.

 

کتاب های دست دوم نیز برای سلامتی مضرند. محققان به بررسی گرد وغبار موجود در 12 کتابخانه پرداختند و پوست 57 نفر از کارکنانش را آزمایش کردند.

 

حدود 12 درصد از آنها به گرد وغبار واکنش های حساسیتی نشان داده بودند  اما خبری از هیچ نوع مواد آلرژی زای شناخته شده در این گردو غبارها نبود و محققان به این نتیجه رسیدند که گرد وغبار ناشی از کتاب های قدیمی نوعی جدید از مواد آلرژی زای تنفسی تولید می کند. همچنین قارچ های گوناگونی وجود دارند که از کتاب های قدیمی تغذیه می کنند و می توانند باعث بیماری شوند.

 

مشکل دیگر بریدن دست با کاغذ صفحات کتاب است. اگرچه این خطر نسبت به خطرات دیگر بسیار جزیی است اما آزاردهنده است.

 

چه باید کرد ؟

اگر فکر می کنید بهانه بسیار خوبی برای نخواندن کتاب به دست آورده اید سخت در اشتباه هستید و قبل از اینکه تصمیم بگیرید کتاب را به کنار گذاشته و به سراغ تلویزیون بروید، دست نگهدارید زیرا تلویزیون هم خطرات و مشکلات خاص خود را دارد.

 

به جای اقدامات فوق بهتر است استفاده صحیح از کتاب را بیاموزید تا گرفتار صدمات ناشی از استفاده غلط از کتاب نشوید. بدین منظور توصیه های زیر را جدی بگیرید:

 

هنگام برداشتن کتاب از قفسه های بالایی حتما از چهارپایه استفاده کنید و موقع جابه جا کردن  و برداشتن آنها به جای خم کردن کمرتان، زانوان تان را خم کنید.

 

برای جابه جایی کتاب ها از جعبه های کوچک استفاده کنید. اگر از کوله پشتی استفاده می کنید آن را صاف روی پشت تان نگهدارید ،یعنی اینکه هردو دسته کوله را روی شانه هایتان بگذارید. اگر فرزندتان مجبور است هر روز با خود کوله ای سنگین تا مدرسه جابه جا کند برایش کوله پشتی چرخدار تهیه کنید.

 

با در نظر گرفتن موارد ایمنی فوق، بدون دغدغه کتاب های مورد علاقه خود را جابه جا کرده و از خواندن آنها لذت ببرید.