پارس ناز پورتال

ظاهر گوش نشان دهنده سلامت انسان است

ظاهر گوش نشان دهنده سلامت انسان است

ظاهر گوش نشان دهنده سلامت انسان است 

محققان به تازگی به این نتیجه رسیده اند که ظاهر بیرونی لاله گوش می تواند گویای سلامت فرد باشد. از لب‌ها و زبان گرفته تا گوش‌ها، تمام اعضای بدن از ویژگی‌های ظاهری برخوردارند که مطالبی را در خصوص وضعیت کلی بدن بیان کرده و به عنوان شاخصی دقیق برای سلامت کلی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

گوش را نباید صرفاً به عنوان ابزاری برای شنیدن قلمداد کرد. نکاتی در ظاهر گوش‌ها وجود دارند که از مشکلات فیزیکی و برخی بیماری‌ها خبر می‌دهند.

 

پنج ویژگی ظاهری گوش عبارتند از:

 

1.خطوط روی لاله گوش
زمانی که صحبت از بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، بسیاری از متخصصان به ویژگی‌های ظاهری لاله گوش اشاره می‌کنند. محققان در سال 1989 با مطالعه 300 بیمار به این نتیجه رسیدند که خطوط اریب لاله گوش را می‌توان در کنار عواملی چون سن، قد و زمینه‌های موروثی بیماری دیابت به عنوان مشخصه‌ای مهم در ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در نظر گرفت. دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند پی به دلیل این امر ببرند.

 

علاوه بر آن، خطوط لاله گوش را می توان به سندروم “بک ویت-ویتمن” که نوعی اختلال ژنتیکی بوده و با بزرگی زبان، لثه و فتق نافی همراه است، مربوط دانست. کودکان دارای این عارضه به رشد ناهنجار اندام‌های بدن دچار می‌شوند.

 

2.موم گوش
موم گوش که به طور طبیعی درون گوش تشکیل می‌شود، شاخصی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود. در سال 2009 تحقیقی نشان داد، تغییر حالت ژن ABCC11 که معمولاً مسبب بوی بد زیربغل و نیز رقیق و خیس شدن موم گوش است، احتمالاً در ابتلا به سرطان سینه نقش ایفا می‌کند.

 

البته اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که حالت خیس موم گوش یا بوی بد زیربغل در خانم‌ها دلیل قطعی برای ابتلا به سرطان سینه محسوب نمی‌شود، بلکه این علائم ظاهری را می‌توان صرفاً یکی از مشخصه‌های احتمالی پیش‌بینی سرطان سینه دانست.

 

3.تغییر حالت گوش به رنگ قرمز
قرمز شدن بدون دلیل گوش‌ها علامتی برای ناکارآمدی کلیوی است. غده‌های کلیوی که بالای کلیه‌ها مستقرند، وظیفه ترشح هورمون‌های آدرنالین را بر عهده دارند. این هورمون‌ها بدن را در مقابله با رویدادهای تنش‌زا آماده می‌کنند.

 

ناکارآمدی کلیوی که تغییر مقدار آدرنالین ترشح شده یکی از علائم آن به حساب می‌آید، با کاهش شدید فشار خون، کاهش وزن و ازکارافتادگی کلیه‌ها همراه است.

 

محققان همچنین بر این باورند، تغییر رنگ گوش را می‌توان نشانه‌ای از سندروم “قرمزی گوش” دانست. از جمله علائم ظاهری این عارضه نادر می‌توان به قرمزی و گرم شدن بیش از حد یکی از گوش‌ها اشاره کرد که تنها در عرض چند ثانیه اتفاق می‌افتد.

 

4.سوت کشیدن گوش
سوت کشیدن دائمی گوش نشانه‌ای برای بیماری “تینیتوس” (وزوز گوش) است. صداهای درون گوش ممکن است پس از حضور در یک کنسرت یا مسابقه ورزشی ایجاد شوند.در صورتی که این صداها بیش از 6 ماه به طول بیانجامد، فرد مستعد ابتلا به تینیاوس مزمن است. این عارضه در موارد خاص ممکن است به ناشنوایی منجر شود.

 

5.گوش‌های کوچک
گرچه اندازه کوچک گوش از دید بسیاری از افراد ویژگی مطلوبی به شمار می‌آید، اما افراد را در وضعیت ابتلا به اگزما (پوست‌افروختگی) و بیماری‌های کلیوی قرار می‌دهد.دانشمندان بر این باورند گوش‌های کوچک دارای مجاری کوچک‌تری هستند. در تحقیقات گذشته ارتباط بین مجاری کوچک گوش با ابتلا به اگزما و مشکلات کلیوی مورد تایید قرار گرفت. دلیل اصلی این امر کماکان ناشناخته باقی مانده است.