پارس ناز پورتال

راه های درمان زخم و آفت دهان دردناک

راه های درمان زخم و آفت دهان دردناک

راه های درمان زخم و آفت دهان دردناک 

آفت دهان می تواند بدترین اتفاق برای دهان باشد چون غذا خوردن حتی در برخی مواقع قورت دادن آب دهان را نیز سخت می کند. آفت یا زخم‌های دهانی یكی از سخت‌ترین مشکلات دهان و دندان هستند. گاهی این سوزش و درد به حدی می‌رسد كه فرد توانایی نوشیدن یا خوردن غذا و خوراكی‌ها را از دست می‌دهد.

 

ختمی
سوزش ناشی از آفت را كاهش می‌دهد

آفت یا زخم‌های دهانی یكی از سخت‌ترین مشکلات دهان و دندان هستند. گاهی این سوزش و درد به حدی می‌رسد كه فرد توانایی نوشیدن یا خوردن غذا و خوراكی‌ها را از دست می‌دهد. شست‌وشوی دهان با عرق ختمی یا جوشانده به‌دست آمده از آن علاوه بر آنكه موجب خنك شدن فضای دهان و كاهش میزان سوزش زخم‌ها و آفت‌های دهانی می‌شود

 

مانند یك مسكن قوی دردهای ناشی از بروز آفت و زخم‌ها را تسكین می‌دهد. علاوه بر جوشانده گل ختمی، جوشانده یا عرق تخم خرفه و گل پنیرك هم برای بهبود آفت و تسكین دردها و سوزنش ناشی از آن مناسب است.

 

گل میخك
لیدوکائین طبیعی

عرق گل میخك از آن دست داروهای گیاهی است كه پیشنهاد می‌كنیم حتما در خانه داشته باشید. اگر در موقعیتی نامناسب دندان‌درد سراغ‌تان آمد و امان‌تان را برید می‌توانید با غرغره كردن عرق گل‌میخك و نگه‌ داشتن آن در دهان تا حد زیادی شدت درد را كم كنید و به آرامش برسید.

 

به جای استفاده از عرق گل میخك می‌توانید از عصاره یا جوشانده گل میخك هم استفاده كنید.گل میخك را خریداری كنید و هر زمان كه درد سراغ‌تان آمد دو قاشق از آن را با دو لیوان آب بجوشانید تا یك لیوان باقی بماند سپس با جوشانده باقی‌مانده و سرد شده دندان‌ها را خوب شست‌وشو دهید

 

و برای دقایقی جوشانده را در دهان نگه دارید. البته این نكته را فراموش نكنید كه در اولین فرصت برای پیگیری علت دردتان با یك دندانپزشك مشورت كنید و دلیل درد را جویا شوید.

 

دانه رازیانه
برای دهان‌های بدبو

اگر موقع حرف زدن متوجه شدید كه دوستان‌تان یك گام به عقب برمی‌دارند، باید گوش به‌زنگ باشید كه یك جای كار می‌لنگد. شاید ایراد از دهان‌تان است كه بوی بدی می‌دهد. بوی بد دهان یا به دلیل عفونت‌های لثه ایجاد می‌شود یا به دلیل مصرف خوراكی‌های پرادویه و پیاز. در مورد اول بهتر است

 

پیش از هر چیز علت عفونت لثه‌ها را در مراجعه به دندانپزشك جویا شوید و اگر راه‌حلی گیاهی برای آن وجود داشت آن را دنبال كنید. اما در مورد دوم به شما توصیه می‌كنیم كه در اولین فرصت از نزدیك‌ترین عطاری دانه‌های رازیانه یا انیسون تهیه كنید و بعد از هر وعده غذایی ۲ تا ۳ عدد از این دانه‌ها را در دهان بجوید.

 

اما اگر اختلال در عملكرد دستگاه گوارش و كبد مشكل بوی دهان‌تان را موجب شده پیشنهاد می‌كنیم دمنوش رازیانه كه با دارچین معطر شده را روزانه میل كنید تا از شر این بوی بد رها شوید.

 

تخم گشنیز
با برفک خداحافظی کنید

یكی دیگر از گیاهان دارویی كه باید در آشپزخانه‌تان داشته باشید تخم گشنیز است. تخم گشنیز دارویی معجزه‌آسا برای درمان برفك‌های دهانی است و هم در بزرگسالان و هم در نوزادان موثر است.برای درمان برفك بزرگسالان علاوه بر آنكه می‌توان از عصاره‌های صنعتی تهیه شده از تخم گشنیز استفاده كرد،

 

می‌توان جوشانده تخم گشنیز را پس از سرد شدن چندین بار غرغره كرد و این كار را چند روز متوالی تكرار كنید تا برفك دهان برطرف شود. اما در مورد نوزادان به دلیل حساسیت و توان اندك سیستم ایمنی آنها توصیه می‌شود حتما از عصاره صنعتی تهیه شده از تخم گشنیز كه در داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های گیاهان دارویی فروخته می‌شود، استفاده كنید.

 

برای استفاده از این عصاره كافی است یك قطره از آن را روی پنبه گوش‌پاك‌‌كن بریزید و آن را به آرامی روی برفك‌های دهانی نوزاد یا كودك بزنید.