پارس ناز پورتال

داروهای ضد افسردگی چگونه در بدن تاثیر می گذارند؟

داروهای ضد افسردگی چگونه در بدن تاثیر می گذارند؟

داروهای ضد افسردگی چگونه در بدن تاثیر می گذارند؟ 

داروهای ضد افسردگی که بیشتر به تغییر روحیات و احساسات ما مربوط است چگونه روی بدن تاثیر گذاشته و افسردگی را از ما دور می کنند؟ این مقاله برای افرادی که می‌خواهند درباره داروهای ضدافسردگی بدانند تهیه شده و در مورد چگونگی عملکرد داروها، اثر داروها، عوارض جانبی و درمان‌های غیرداروئی اطلاعاتی ارایه می‌دهد.

 

ضدافسردگی‌های مهارکننده‌های باز جذب انتخابی سروتونین و تمایلات به خودکشی و جوانان شواهدی از افزایش افکار خودکشی (و نه الزاما اقدام به خودکشی) و عوارض جانبی دیگر در جوانان مصرف کننده ضد‌افسردگی‌ها دیده شده است. بنابراین مصرف مهارکننده‌های بازجذب انتخابی سروتونین در نوجوانان زیر ۱۸ سال مجاز نیست.

 

هرچند، بر طبق دستورالعمل موسسه نایس مصرف فلوکستین که یک مهارکننده بازجذب انتخابی سروتونین است در افراد زیر ۱۸ سال، منعی ندارد.شواهدی دال بر افزایش افکار خودکشی یا خودآزاری در افراد بالای ۱۸ سال که ضدافسردگی‌ها را مصرف می‌کنند، دیده نشده است.

 

اما از آنجایی که جوانان بیشتر از بزرگسالان دست به خودکشی می‌‌زنند، اگر مصرف‌کننده این گروه از ضدافسردگی‌ها هستند، باید بیشتر مراقب آنها بود.

 

در مورد بارداری چطور؟

در زمان حاملگی‌ بهتر است که از مصرف داروها اجتناب شود یا به حداقل ممکن کاهش داده شود، اما اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که نیاز به دارودارید، در مورد مزایا و مضرات مصرف دارو در دوران حاملگی‌ با پزشکتان مشورت کنید و همچنین به موارد زیر توجه کنید:

 

شدت بیماری شما در گذشته

اثر بیماری‌تان روی شما و فرزندتان

آگاهی‌ از جدیدترین توصیه‌ها در مورد مصرف داروهای ضدافسردگی در حاملگی‌.

درمان‌های جایگزین دارویی مانند شناخت‌رفتار‌درمانی.

 

در مورد شیردهی چطور؟

تعداد زیادی از مادران به مصرف داروهای ضدافسردگی در طول دوران شیردهی ادامه می‌دهند. در این مورد هم بهتر است در مورد مزایا و مضرات مصرف دارو‌ با پزشکتان مشورت کنید و همچنین به موارد زیر توجه کنید:

 

مزایای شیردهی‌

چه مقدار از دارو وارد شیر شما می‌شود

خطر عود مجدد بیماری، اگر داروی ضدافسردگی‌تان را بعد از زایمان تغییر دهید

در نظر گرفتن شرایط نوزادان نارس یا دارای مشکلات جسمی‌

 

در مورد نوزاد چطور؟

مقدار ناچیزی ازداروهای ضدافسردگی از طریق شیرمادر به نوزاد منتقل می‌شود. نوزادان پس از چند هفته اول تولد به علت کارا بودن کلیه‌ها و کبدشان، همانند بزرگسالان، قادر هستند که داروهای ضدافسردگی دریافت شده را از طریق شیر تجزیه و دفع کنند، بنابراین خطر جدی متوجه نوزاد نیست.

 

بعضی داروهای ضدافسردگی، مانند آمی‌تریپتیلین و نورتریپتیلین به مقدار بسیار کمی در شیر ترشح می‌شوند. در این مورد می‌توانید از پزشک یا دکتر داروساز خود سوال کنید. با توجه به اثرات مفید شیردهی، به نظر می‌رسد بهتر است حتی در مواردی که مادر داروی ضدافسردگی مصرف می‌کند، به شیردهی ادامه دهد.

 

ضدافسردگی‌‌ها چگونه باید مصرف شوند؟

با پزشکتان در چند هفته اول شروع مصرف در تماس باشید. برای برخی داروهای سه‌حلقه‌ای قدیمی‌‌تر، شروع با دوز کمتر و بالا بردن آن درعرض چند هفته بهتر است. بنابراین اگر با پزشکتان در تماس نباشید، دوز دارویی کافی را دریافت نخواهید کرد. اما در مورد مهارکننده‌های بازجذب انتخابی سروتونین معمولا نیازی به افزایش دوز نیست.

 

دوزی را که شروع می‌‌کنید، معمولا دوزی است که آن را ادامه خواهید داد.

مصرف دارو را به علت عوارض جانبی قطع نکنید، بسیاری ازاین عوارض درعرض چند روز از بین خواهند رفت. داروها را قطع نکنید، مگر اینکه اثرات جانبی واقعا ناخوشایند باشند. اگر چنین بود، بلافاصله پزشک خود را مطلع کنید. اگر احساس می‌کنید افسردگی‌تان بدترشده،

 

به پزشک خود اطلاع دهید، چراکه ممکن است نیاز باشد داروی دیگری برای شما تجویز شود. همچنین اگر دچار اضطراب یا بی‌قراری شده‌اید باید پزشکتان را در جریان امر قرار دهید.

 

داروی ضدافسردگی خود را هر روز و مرتب مصرف کنید، درغیر این صورت، موثر نخواهد بود.

داروهای ضدافسردگی سریع اثر نمی‌‌کنند، کمی تحمل داشته باشید. در بیشتر افراد ۲-۱ هفته طول می‌کشد تا اثرات قرص معلوم ‌شود ولی گاهی ممکن است برای مشاهده تاثیر کامل تا ۶ هفته زمان نیاز باشد.در مصرف دارو استقامت داشته باشید، چرا که قطع زود هنگام دارو، شایع‌ترین‌ علت عدم بهبود یا بازگشت افسردگی است.

 

الکل مصرف نکنید. الکل می‌تواند افسردگی شما را تشدید ‌‌کند، ضمن اینکه مصرف آن با داروهای ضدافسردگی تداخل دارد (باعث افت سطح هوشیاری و خواب‌آلودگی می‌شود) این امر منجر به مشکلاتی در رانندگی یا هر چیزی که نیاز به تمرکز دارد، می‌شود.

 

داروهای ضدافسردگی را از دسترس اطفال دور نگه دارید.

اگر وسوسه شدید با مصرف یک باره تعداد زیادی قرص خودکشی کنید، سریعا پزشکتان را در جریان بگذارید و قرص‌هایتان را به فرد دیگری بدهید تا برایتان نگه دارد.اگر هنگام تغییر دوز دارویتان، دچار تغییرات عمده احساسی شدید، پزشکتان را در جریان بگذارید.

 

چه مدت باید دارو مصرف شود؟

ضدافسردگی‌‌ها لزوما عامل افسردگی را درمان نمی‌کنند. بدون هیچ درمانی، بیشتر افسردگی‌‌ها بعد از ۸ ماه بهتر می‌شوند. اگر قبل از ۸ یا ۹ ماه دارو را قطع کنید، احتمالا علائم افسردگی باز می‌‌گردد. در حال حاضر توصیه می‌شود، حداقل تا شش ماه بعد ازاحساس بهبودی، مصرف داروهای ضدافسردگی ادامه یابند.

 

گاهی یافتن علت افسردگی می‌تواند بسیار مفید باشد و باعث شود احتمال بازگشت افسردگی به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد. اگر دو یا بیش از دو حمله افسردگی داشته‌اید، درمان را باید حداقل برای دو سال ادامه دهید.