پارس ناز پورتال

توصیه های عالی برای نگهداری انواع میوه و سبزی

توصیه های عالی برای نگهداری انواع میوه و سبزی

توصیه های عالی برای نگهداری انواع میوه و سبزی 

نگهداری میوه و سبزی در خانه کار سختی نیست به شرطی که نکات مربوط به نگهداری بیشتر مواد غذایی را یاد بگیریم. همیشه یخچال مناسب ترین مکان برای نگه داری میوه ها نیست.یک مکان مناسب برای نگهداری و ذخیره میوه مکانی خشک، خنک و به دور از نور آفتاب است.این فضا می‌تواند کشوی مخصوص میوه در یخچال یا یک سبد در زیر زمین شما باشد.

 

توجه به این نکته ضروری است که برخی میوه‌ها نسبت به سرما حساس‌اند و در این دما خراب می‌شوند.از جمله‌ میوه‌های حساس به سرما می‌توان به میوه‌های مناطق گرمسیری مثل موز، آناناس، انبه، خربزه و برخی مرکبات اشاره کرد. بهترین مکان برای نگهداری این نوع از میوه‌ها فضایی در آشپزخانه، اتاق نشیمن یا ظرفی روی میز ناهارخوری است.

 

میوه‌هایی مثل توت‌فرنگی، انگور و هلو را باید در فضای خنک یخچال نگه داشت. به همین دلیل یا باید آنها را طی ۳ تا ۴ روز مصرف کرد یا فورا آنها را به شکل مربا درآورد یا فریز کرد

 

جداسازی میوه ها از هم

میوه‌ها را جدا از هم بگذارید .یکی از مسایلی که معمولا سبب رسیدن سریع‌تر میوه‌ها و فساد زودتر آنها می‌شود نگهداری انواع میوه در کنار هم است. برخی میوه‌ها گازی به نام اتیلون آزاد می‌کنند که می‌تواند سبب رسیدن سریع میوه‌های دیگر و در نتیجه کاهش زمان نگهداری و مصرف آنها شود.

 

مثلا اگر کیوی را در کنار سیب بگذارید، به سرعت نرم می‌شود. میوه‌هایی مثل موز، هلو، گلابی، سیب، آلو، گوجه، شلیل و زردآلو را کنار کیوی، طالبی و خربزه قرار ندهید.

 

کاهو

اگر به میزان زیادی کاهو خرید کردید و می‌خواهید به مدت طولانی آن را با کیفیت نگه دارید کافی است کاهو را در پاکت کاغذی یا دستمال حوله ای بپیچید و در یخچال نگه دارید.کاغذ اجازه نمی‌دهد رطوبت یخچال به کاهو نفوذ کند و همین باعث تازه ماندن انواع سبزیجات به ویژه کاهو می‌شود.

 

برخلاف تصور عموم مردم کیسه‌های پلاستیکی برای نگهداری سبزیجات مناسب نیستند چون با محبوس‌کردن هوای تبخیری کاهو باعث پلاسیده شدن آن می‌شود.هرگز نباید آنها را با چاقوی فلزی قطعه قطعه کنید و در یخچال بگذارید زیرا در این صورت کاهوها قهوه ای خواهند شد

 

برای شست‌وشوی کاهو کافی است به هر یک لیتر آب یک قاشق جوش‌شیرین اضافه کنید این عمل باعث ضد عفونی کردن و از بین بردن نا خالصی‌ها می‌شود. بعد از اینکه حدود ۱۰ دقیقه کاهو را در این محلول قرار دادید آن را با آب سرد بشویید.

 

اگر کاهو تلخ است، می‌توانید آن را حدود ۱۵ دقیقه داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهید. نمک موجود در آب تلخی برگ‌های کاهو را جذب می‌کند.اگر براثر فراموشی کاهوهای داخل یخچال مانده‌تان پلاسیده و بدفرم شده‌اند برای تازه کردن برگ‌های آن را چند دقیقه داخل یک ظرف آب ولرم قرار دهید و سپس زیر شیر آب سرد بشویید.

 

سیب

همیشه سیب را پیش از قرار دادن در یخچال داخل نایلون پلاستیکی در باز بگذارید. سیب از خود گاز اتان منتشر می‌کند که این گاز به بهتر رسیدن سایر میوه‌ها و سبزی‌ها کمک خواهد کرد. بنا براین اگر میوه نرسیده‌ای دارید، کافی است برای رسیدن سریع‌تر آن یک یا چند عدد سیب داخل ظرف این میوه قرار دهید در مقابل اگر میوه‌های یخچالتان کاملاً رسیده است سیب‌ها را در نایلونی جدا از آنها قرار دهید.

 

و یا روی سیب ها را با یک پنبه به روغن مایع آغشته کنید. این کار علاوه بر افزایش ماندگاری، باعث براق و زیبا شدن سیب ها می شود.

 

موز

اگر فضایی مانند انباری یا بالکن دارید که خنک و دور از نور مستقیم خورشید است می‌توانید موزها را در یک گوشه‌ای آویزان کنید. در غیر این صورت برای آنکه موز را زمان بیشتری نگه دارید آن را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید آن وقت خواهید دید که موز زمان بیشتری سالم خواهد ماند.

 

اگر موزی خریداری کرده‌اید که بیش از حد رسیده است و فعلاً به آن نیازی ندارید آن را در فریزر قرار دهید البته در این صورت فقط می‌توانید برای درست کردن شیر موز از آن استفاده کنید

 

انار

انار را با روغن‌نباتی چرب کنید و در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید. چربی روغن نباتی اجازه تبخیر و خشک شدن را به پوست انار نمی‌دهد در واقع با حفظ رطوبت موجود در انار کیفیت آن را در حد بالایی نگه ‌می‌دارد.

 

قارچ

برای تازه ماندن قارچ بهتر است که آن را در پاکت های کاغذی قرار دهید، نه در کیسه های پلاستیکی.قارچ نیز مانند سبزی خوردن باید قبل از مصرف ضدعفونی شود؛ چراکه پوستی روی آن وجود ندارد که گرفته شود، به خصوص قارچ هایی که در خارج از گلخانه تولید می شوند

 

خیار

خیار میوه ای بسیار حساس است که بعد از چند روز تازگی و طراوت خود را از دست می دهد. برای نگهداری خیار آن را پس از شستشو با پارچه نخی خشک کنید و سپس آن را در یک قابلمه در دار قرار دهید و رویش را با پارچه بپوشانید تا آب حاصل از تبخیر دوباره وارد قابلمه نشود

 

سبزی خوردن

سبزی خوردن را پس از ضدعفونی کردن و شستشو خشک کرده و در دستمالی قرار دهید و در یخچال بگذارید.و یا در ظرف در بسته ای ریخته و در یخچال بگذارید.

 

انگور

همیشه انگور را به فاصله کمی از زمان مصرف بشویید. چرا که شستشو انگور و سپس قرار دادن آن در یخچال برای مدت طولانی موجب ترک خوردن دانه های آن می شود. از انگورهای مانده می توان برای تهیه سرکه استفاده کرد

 

اسفناج

بهتر است سبزی‌های برگ سبزی مانند اسفناج را در کیسه‌ای پلاستیکی و در سردترین نقطه یخچال بگذارید تا حداقل به مدت ۱۰ روز به صورت تازه باقی بمانند.

 

زردآلو و گلابی و آلو

اگر می‌خواهید برای مدت کوتاه، میوه‌هایی مانند زردآلو، گلابی و آلو را نگهداری کنید، بهتر است که آن‌ها را در کیسه پلاستیکی و در یخچال بگذارید اما برای مدت طولانی‌تر بهتر است که آن‌ها را در میان کاغذ یا روزنامه پیچیده و در محیطی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.

 

گوجه فرنگی

برای تازه ماندن گوجه‌فرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید.

 

هویج

ابتدا برگ های هویج را جدا نمایید ( برگ می تواند مواد مغذی هویج را از ریشه بیرون بکشد ) هویج با رطوبت بهتر می ماند بنابراین آنها را در یک ظرف پر از آب ریخته و با بسته بندی های پلاستیکی مهر و موم نمایید و در یخچال ذخیره نمایید.ویا آن ها را داخل جعبه ریخته و روی آن شن نرم بریزیدبه طوری که به هم نچسبد و از هم فاصله داشته باشد.

 

سیب زمینی

۱)قرار دادن سیب در کنار آن؛سیب گاز اتیلن تولید می کند که می تواند سیب زمینی را برای بیش از هشت هفته تازه نگه دارد. لذا برای چند هفته با جوانه های خداحافظی کنید.

 

۲)می توانید روی سیب زمینی ها را با پارچه ای مشکی بپوشانید تا مانع رسیدن نور به آنها شود

 

انواع توت

برای نگهداری انواع توت فرنگی، تمشک و دیگر انواع توت ها قبل از اینکه آنها را در یخچال جاسازی نمایید با ترکیبی از سرکه و آب ( نسبت ۱ به ۳ ) بشویید. این ضد عفونی بر ضد قارچ است و می تواند یک هفته عمر مفید میوه را طولانی تر کند. سپس با آب بشویید و به طور کامل خشک کنید.

 

زرشک

برای نگهداری زرشک آن را داخل فریزر قرار دهید.با این کار زرشک هم تازه میماند و هم یخ نمی بندد.