پارس ناز پورتال

آموزش پخت کلم پلو شیرازی خوش طعم

مجموعه : آموزش آشپزی
آموزش پخت کلم پلو شیرازی خوش طعم

آموزش پخت کلم پلو شیرازی خوش طعم 

کلم پلوی شیرازی غذای خوشمزه است که در تمام کشور ایران معروف است و طبخ می شود. پس حتما یکبار هم که شده آن را امتحان کنید. کلم پلو به روشهای مختلفی در شهرهای مختلف تهیه میشود، بیشتر کلم پلو را با کلم پیچ یا کلم برگ درست میکنند، ولی کلم پلو در شیراز با کلم قمری (کلم سنگ یا کلم سر) و سبزیجات معطر تهیه میشود.

 

مواد لازم:

برنج 3 لیوان
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز 1 عدد
آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
کلم قمری خلال شده حدود 400 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر خرد شده (ترخون، ریحان، شوید) 200 گرم
آبغوره 2 قاشق غذاخوری
پودر لیمو امانی نصف قاشق مرباخوری

آموزش پخت کلم پلو شیرازی خوش طعم

طرز تهیه:

1-برنج را به مدت 2 الی 3 ساعت با نمک خیس میکنیم.

 

2-ابتدا گوشت چرخ کرده را آماده میکنیم. گوشت، پیاز رنده شده که آب آن را جدا کرده ایم، آرد نخودچی، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و در دست کوفته های ریز و یک اندازه ای درست کرده و داخل روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم.

 

3-کمی پیاز داغ درست میکنیم و کلم را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن با نمک و فلفل و زردچوبه و پیاز داغ تفت میدهیم، چند دقیقه بعد هم کمی آبغوره و پودر لیمو امانی اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا زمانی که آب آن تبخیر شده و کلم مزه دار شود، سپس سبزی را نیز به کلم اضافه کرده و به مدت خیلی کوتاهی آن را نیز کمی تفت میدهیم.

 

4-آب را داخل قابلمه میجوشانیم و برنج خیس خورده را اضافه میکنیم و پس از اینکه کمی جوشید، آبکش میکنیم (برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد که البته بعد از مدتی و با کسب تجربه زمان آبکش کردن برنج با نگاه کردن به آن دستتان میاید و نیازی به انجام این عمل نیست)

 

5-قابلمه را روی حرارت قرار داده، ته قابلمه مقداری روغن می ریزیم و ته دیگ دلخواه تان را ته آن قرار می دهیم (نان ، سیب زمینی و …)

 

6-یک لایه برنج، یک لایه کلم، مقداری گوشت قلقلی و باز به همین ترتیب لایه ها را تکرار میکنیم تا زمانی که مواد تمام شود (مقداری از گوشت قلقلی را برای تزئین کنار بگذارید)

 

7-حرارت را زیاد میکنیم تا برنج بخار کند، سپس با انتهای قاشق یا کفگیر، چند روزنه در قسمتهای مختلف باز میکنیم و نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کرده و روی برنج پخش کرده و حرارت را کم می کنیم، پس از دم کشیدن برنج را در دیس میکشیم و با گوشت قلقلی و برنج زعفرانی تزئین کرده و سرو میکنیم.