پارس ناز پورتال

آموزش تهیه ترشی گل کلم خوش طعم و لذیذ

آموزش تهیه ترشی گل کلم خوش طعم و لذیذ

آموزش تهیه ترشی گل کلم خوش طعم و لذیذ 

ترشی گل کلم بین خانواده های ایرانی بسیار پرطرفدار است و در ترشی مخلوط نیز همیشه یک پای ثابت آن گل کلم است.خب به فصل ترشی گرفتن رسیدیم و این روزها بازارش حسابی داغه، من هم تصمیم گرفتم دستور تهیه ترشی گل کلم مخلوط یا همون ترشی هفت بیجار به روشی که خودم آماده می کنم رو براتون در سایت بذارم ، تعریف از خود نباشه ترشی های من کلی طرفدار هم داره !

 

مواد لازم:

گل کلم: ۳ کیلو

بادمجان: ۱.۵ کیلو

خیار: ۱ کیلو

هویج: نیم کیلو

کرفس: نیم کیلو

لوبیا سبز: نیم کیلو

سیب زمینی ترشی: نیم کیلو

سبزی ترشی: نیم کیلو

پیاز ریز مخصوص ترشی: نیم کیلو

سیب: ۲ عدد

به: ۲ عدد

فلفل دلمه: ۳ عدد

فلفل سبز تند: ۱۰ عدد

سیر: ۲ بوته

موسیر: ۱۰۰ گرم

گلپر و تخم گشنیز ( طعم دهنده اصلی ترشی )، ادویه ترشی، زردچوبه و نمک به مقدار لازم

 

طرز تهیه ترشی گل کلم:

همه مواد رو ( به غیر از بادمجان ) شسته و به اندازه دلخواه خورد میکنیم ، گفتم اندازه دلخواه چون یکی دوست داره موادش ترشیش ریز باشه یکی هم درشت، خود من ترجیح میدم مواد ترشی گل کلمم درشت باشه بعد از خرد کردن همه مواد رو، روی یک پارچه تمیز پهن می کنیم تا آبش بره و مطمئن باشیم که خشک هستن.

 

میریم سراغ بادمجان ها که این ها رو هم به اندازه ای که دوست داریم خرد می کنیم ، یک قابلمه رو آماده میکنیم بادمجان ها رو داخل ریخته و روش سرکه می ریزیم تا حدی که روی بادمجان ها با سرکه پر شده باشه ، گاز رو روشن می کنیم و زمان میدیم تا سرکه به جوش بیاد به محض به جوش آمدن زمان میگیرم

 

بعد از ۳/۴ دقیقه بادمجان ها رو از روی حرارت بر میداریم، یعنی بادمجان ها نباید بپزه در حدی که چند تا جوش بزنه و فقط کمی نرم باشه کافیه.بعد از اینکه بادمجان ها کمی از حرارت افتاد همه مواد ترشی رو در ظرفی بزرگ تر مخلوط میکنیم و بادمجان رو به همراه سرکه ای که در قابلمه بود روی موادمون می ریزیم …

 

ادویه های ترشی نمک و فلفل و زرچوبه هم در این مرحله اضافه میشه و باز هم مواد مخلوط میشن تا ادویه ها به همشون برسه، در مورد گلپر هم من از خود گلپر استفاده میکنم نه پودرش اگر عطر گلپر رو دوست دارین به اندازه یک قاشق غذاخوری در غیر این صورت نصف قاشق گلپر رو روی مواد بریزین و یک قاشق مرباخوری هم تخم گشنیز کافیه و عطر خوبی به ترشی میده.

آموزش تهیه ترشی گل کلم خوش طعم و لذیذ

ترشی هفت بیجار

حالا دبه ها یا ظرف هایی رو که برای ترشی در نظر گرفتین آماده می کنیم و مواد ترشی رو به داخلشون انتقال می دیم، لابه لاش سیر و فلفل رو هم می ریزیم و در انتها سرکه قرمز ( سرکه های صنعتی آماده ) رو روشون می ریزیم و یک کیسه فریزر رو دور درب ظرف ترشی ها پیچیده و بعد در رو محکم می بندیم

 

تا حدی که مطمئن بشیم هوا نمیکشه … این دبه ها رو به مدت یک روز در هوای آشپزخانه قرار میدیم و بعد از یک روز به یخچال یا قسمتی از تراس یا حیاط منزل که خنک هست انتقال می دیم تا ترشی جا بیفته … و معمولن بعد از ۲ هفته می تونین سراغش برین و کمی ناخنک هم بزنین اما زمان مناسب برای جا افتادن این ترشی همون ۱ ماه هست.

آموزش تهیه ترشی گل کلم خوش طعم و لذیذ

ترشی مخلوط گل کلم

نکات مهم در تهیه ترشی گل گلم:

من در تهیه ترشی گل کلم از سیب زمینی ترشی استفاده نمیکنم چون دوست ندارم، پس مواد ترشی با توجه به سلیقه شما میتونه تغییرات کوچکی هم داشته باشه … اما برای ریختن لوبیا و کرفس سعی کنین از تازه و به قول معروف جوان آن استفاده کنین چون خوشمزه تر میشه.

 

سبزی ترشی رو هیچ وقت فراموش نکنین ، چون یکی از رازهای خوشمزه شدن این ترشی وجود همان مزه ترخون گشنیز نعناع تازه در ترشی هستش، بعضیا یک قاشق نعناع خشک هم به همراه این سبزی ها در ترشی به کار می برن، دوست دارین بریزین شما … اما من همین سبزی ترشی رو می پسندم.

 

نکته خیلی مهم در کپک نزدن ترشی ها اول خشک بودن مواد ترشی هستش و بعد هم خشک بودن دبه های ترشی و صد البته تمیزی و چرب نبودن این ظروف هستش … پس مراقب این قسمت هم باشین.

 

اگر برای تهیه ترشی از سرکه های خانگی استفاده میکنین که چه بهتر … در غیر این صورت اگر شما هم مثل من از سرکه صنعتی استفاده می کنین اگر دقت کرده باشین این سرکه ها بسیار ترش هستن … پس کاری که من میکنم این هستش که کمی آب جوشیده ای که خنک شده به سرکه اضافه میکنم

 

و بعد روی مواد ترشی میریزم ، با این کار کمی تند و تیزی این سرکه ها گرفته میشه و با این کارمم تا به حال ترشی هام کپک نزده .. برای ۳ لیتر سرکه نهایت ۳ لیوان آب اضافه میکنم، بیشتر نریزین.

 

ریختن سیب و به طعم بسیار خوبی رو به ترشی میده و باعث میشه ترشی کمی طعم ملس تر داشته باشه.

 

نیمی از فلفل سبزهای تند رو من در ترشی خورد میکنم تا طعمش رو به ترشی پس بده و نیمی رو درسته در ترشی می ریزم.

 

اگر از موسیر خشک شده استفاده میکنین، چند ساعت قبل خیسش کنین و بعد شسته و از صافی رد کنین و اجازه بدین آبش بره و بعد به مواد ترشی اضافه کنین.

 

اگر دوست دارین از فلفل دلمه های رنگی در ترشی استفاده کنین، خیلی زیباتر دیده میشه.

 

سیاه دانه رو اگر در این زمان به ترشی اضافه کنین قسمت بیشترش در ته ظرف ته نشین میشه ، پس اون رو زمانی که میخواین از ترشی استفاده کنین روی ترشی میتونین بریزین.

 

اگر دوست دارین ترشیتون خیلی ترش نباشه و معدتون به ترشیجات حساسه علاوه بر به و سیب میتونین تعدادی خرمای بدون هسته هم به مواد اضافه کنین.

 

فکر میکنم همه نکات مربوط به تهیه و نگهداری ترشی گل کلم رو بهتون گفتم … امیدوارم این نکات به کارتون بیاد، شما هم تجربه های خودتون رو در اختیار خواننده های خانومی قرار بدین.

آموزش تهیه ترشی گل کلم خوش طعم و لذیذ

ترشی گل کلم مخلوط