پارس ناز پورتال

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

مجموعه : آموزش آشپزی

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی 

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی همراه با ظاهر زیبا و در تهیه آن از پنیر و زنجبیل هم استفاده شده است که عطر خوبی به آن می دهد. گراتین (Gratin) یه واژه فرانسوی است و به آن دسته از غذاهایی گفته می شود که داخل فر پخته و روی آنها که عموماً با پودر سوخاری، پنیر، تخم مرغ یا کره پوشیده شده، گریل و طلایی می شود.

 

گراتین هم می تواند به صورت گیاهی یعنی تنها با سبزیجات درست شود و هم می تواند از ترکیب انواع گوشت و سبزیجات تهیه شود که ما اینجا از مرغ استفاده کردیم.

 

مواد لازم:

سینه مرغ ٥٠٠ گرم
کدو حلوایی ٤٠٠
سیب زمینی ٤ – ٣ عدد
پودر سوخاری ١ پیمانه
کره ٥٠ گرم
پنیر موزرلا ١/٢ پیمانه
سیر له شده ١ قاشق چای خوری
زنجبیل له شده ١ قاشق چای خوری
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه به میزان لازم

 

برای مزه دار کردن پودر سوخاری:

نمک ١ قاشق چای خوری
پاپریکا ١ قاشق چای خوری
ادویه دلخواه ١/٢ قاشق چای خوری

 

برای سس سفید:

کره ٥٠ گرم
آرد ٢ قاشق غذاخوری
شیر ١ لیوان
آب مرغ ١ لیوان یا ١ عدد قرص عصاره مرغ
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

(در صورتی که از قرص عصاره استفاده کردید احتیاجی به اضافه کردن نمک نیست).

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

طرز تهیه:

1-ابتدا کدو و سیب زمینی را باریک برش می دهیم.

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی2-مرغ را به تکه های متوسط خرد می کنیم و با نمک، فلفل، ادویه و سیر و زنجبیل له شده مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم.

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

3-آرد سوخاری رو هم با نمک، پاپریکا و ادویه مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم.

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

4-حالا سس سفید رو درست می کنیم، به این شکل که اول کره را روی حرارت آب می کنیم، آرد را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و در نهایت شیر و آب مرغ رو هم اضافه می کنیم و اونقدر می زنیم تا کمی غلظت پیدا کند.

 

5-بعد ته یه ظرف مقاوم در برابر حرارت مثل پیرکس را چرب می کنیم و مطابق تصاویر زیر آن را لایه لایه از سیب زمینی، مرغ، دوباره سیب زمینی و نهایتاً کدو حلوایی پر می کنیم.

 

6-سس سفید رو که خیلی نگذاشته ایم سفت شود رو روی آنها می دهیم.

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

7-بعد با پودر سوخاری مزه دار شده روی مواد رو کامل می پوشانیم و برشهای کره را روی آن پخش می کنیم. با فویل روی ظرف را می پوشانیم، با چنگال چند سوراخ روی سطح آن ایجاد می کنیم و داخل فر با حرارت ٣٥٠ درجه فارنهایت قرار می دهیم. بعد از حدوداً ٤٥ دقیقه ظرف را از فر در آورده و پنیر را روی آن می پاشیم و دوباره داخل فر می گذاریم تا وقتی که روی پودر سوخاری و پنیر کاملاً طلایی و برشته شود.

گراتین کدو حلوایی خوشمزه و عالی

8-نهایتاً گراتین ما آماده است.

 

 

Xبستن تبلیغ
تبلیغات