پارس ناز پورتال

انجیر خشک و خواص مفید آن

انجیر خشک و خواص مفید آن

انجیر خشک و خواص مفید آن 

انجیر خشک غنی از مواد غذایی مفید برای بدن است و خوردن همیشگی آن به جای قند توصیه می گردد. انجیر خشک منبع خوبی برای فیبر است. انجیر خشک چه نوع املاح و موادمعدنی دارد این میوه برای درمان چه عارضه هایی مفید و تاثیرگذار است از جمله خاصیت های این میوه می توانیم به کالری کم ،فیبر مناسب ،قند سالم و کالری پایین آن اشاره کنیم این میوه جایگزین سالمی برای قند و خرما است.

 

انجیر خشک، یکی از مفید ترین و در عین حال خوش طعم ترین میوه های خشکی است که سرشار از مواد مغذی است و می تواند به عنوان قندی طبیعی و غیر مضر مصرف شود.انجیر خشک ارگانیک یکی از بهترین میوه‌‌های خشکی هست که شما میتوانید انتخاب کنید بااینکه میزان قند بالاتری نسبت به انجیر تازه دارد.

 

انجیر تا حدودی از نظر عطر و طعم شبیه کشمش و با شدت کمتری شبیه خرما هست ولی بااین وجود فوق‌العاده لذیذ و شیرین است که شما نمونه آن را در جای دیگر نمی‌توانید پیدا کنید.شما می‌توانید از انجیر خشک بجای خرما استفاده کنید (در دسرها، کیک‌‌ها و … ) و از انرژی که میوه‌‌های خشک به شما عرضه می‌‌کنند لذت ببرید.

 

البته باید توجه کرد که هیچ مشکلی در مورد خرما و مصرف آن وجود ندارد اما شاید تعجب کنید وقتی بدانید که انجیر از نظر تغذیه ای مقامی بالاتر از خرما را دارد.بطوریکه امروزه انجیر باید کانون توجه مصرف کنندگان باشد و میزان مصرف آن نیز رعایت گردد.

 

بررسی دلایل استفاده از انجیر خشک
1- غنی از فیبر
بطور میانگین در هر یک عدد انجیر حدود 4 الی 5 گرم فیبر محلول وجود دارد که در مقایسه ، هر یک عددخرما حاوی 2 الی 3 گرم فیبر می‌‌باشد.استفاده از انجیر رابطه مستقیمی با سلامت دستگاه گوارش دارد و کمک به از بین بردن یبوست در افراد می‌‌گردد همچنین مصرف انجیر برای سلامت قلب بسیار خوب می‌‌باشد.

 

2- قند کمتر
انجیر خشک حاوی تقریبا 7-10 گرم قند کمتر نسبت به خرما در هر واحد وزن می‌‌باشد. به طوری‌که 2 الی 3 عدد خرما (بسته به نوع و اندازه) حدود 23 گرم قند دارد.در حالیکه همان مقدار انجیر حاوی 13 گرم قند می‌‌باشد. از آنجایی‌که انجیر حاوی میزان فیبر بالا و قند پایین‌تری نسبت به خرما می‌‌باشد بنابراین مصرف آن به افرادی که دارای قندخون حساسی هستند، توصیه می‌‌گردد.

 

3- منبع عالی از مواد معدنی
انجیر منبع عالی از مواد معدنی مخصوصا آهن، منیزیم و کلسیم می‌‌باشد که فراوانی و مقدار این مواد در انجیر دو برابر خرما می‌‌باشد. تنها استثناء در مقدار پتاسیم موجود در انجیر است.انجیر حاوی پتاسیم بالایی می‌‌باشد اما نه به اندازه خرما. انجیر همچنین حاوی میزان روی بیشتری نسبت به خرما می‌‌باشد اما مقدار آن مثل سایر مواد معدنی دو برابر نیست.

 

کلسیم یک ماده مغذی مهم برای استحکام استخوان‌ها و سلامت بخشی سیستم عصبی همانند منیزیم و آهن می‌‌باشد.

 

4- کالری کم
میزان کالری انجیر 15 درصد کمتر از خرماست و این بدین معنا می‌‌باشد که شما می‌‌توانید دو برابر مقداری که خرما مصرف می‌‌کنید، انجیر بخورید . بدین ترتیب به عبارت دیگر میزان قند کمتری مصرف شده است.

 

5- مفید برای از بین بردن استروژن‌‌های مضر
استروژن یک هورمون طبیعی در زنان و حتی در مردان می‌‌باشد. هنگامی که عملکرد سیستم بدن به درستی صورت بگیرد، بدن ما این هورمون را به مقدار کافی و در زمان مناسب تولید میکند.با این حال، سموم محیطی، مواد غذایی با کیفیت پایین و حتی میزان سلامتی بدن می‌‌تواند مقدار استروژن تولیدی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث تولید استروژن اضافی در بدن گردد.

 

وجود بیش از حد استروژن در بدن منجر به عوارضی از قبیل افزایش وزن، نوسانات رفتاری، افزایش مشکلات یائسگی و یا باعث سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان، سردرد، و حتی سرطان پستان یا رحم می‌‌شود.
برخی از مواد غذایی به طور طبیعی کمک به حذف استروژن اضافی (مضر) بدن میکنند،

 

و انجیر (همراه با انار، پیاز، آووکادو، مرکبات، کلم پیچ و کلم بروکلی) یکی از بهترین مواد غذایی شناخته شده برای این موضوع می‌‌باشد. اما خرما این مزیت را ندارد.

 

 

Xبستن تبلیغ
تبلیغات